autor:

LALY

» » Torturi

Tort cu mousse de lamaie.

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
Blat negresa:, , * 5 oua, * 200 gr zahar, * 200 ml ulei, * 1/cana de apa, * 250 gr faina, * 1 plic praf de copt, * 2 linguri cacao, , Mousse de lamaie:, , * 500 ml frisca lichida, * 5 galbenusuri, * 3 albusuri, * 300 gr zahar pudra, * 1-2 cesti zeama de lamaie strecurat, * 1 lingura rasa coaja de lamaie, * 2 plicuri gelatina (20 gr)

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Dorei.

BLATUL DE NEGRESA:

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se pune uleiul pana se formeaza ca o maioneza dulce.

Se adauga apoi apa,compozitia va deveni usor lichida,dar nu va alarmati.Dupa ce ati pus apa se mai mixeaza circa 2 minute .

Intru-un castron se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt.

Se adauga la compozitia de galbenusuri putin cate putin si se mesteca cu o lingura de jos in sus.

Separat se bat albusurile spuma tare,apoi se adauga in compozitie mestecand tot cu lingura.

Se unge o tava (rotunda,patrata,dreptunghiulara etc) cu un pic de unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna aluatul in ea si se da la cuptor la foc moderat.

Se scoate cand scobitoarea iese curata.Se lasa la racit.



MOUSSE DE LAMAIE:

Se spumeaza galbenusurile cu zahar pana se topeste,iar compozitia se albeste si se umfla.

Se adauga zeama de lamaie (acum fiecare pune cat de acra vrea sa fie crema),cate putin nu toata o data si coaja de lamaie.

Albusurile le batem bine pana sta bat,frisca la fel.

Se amesteca galbenusurile cu frisca ,apoi punem si albusurile.Mestecam cu o lingura cu miscari usoare de jos in sus.

La sfarsit punem gelatina inmuiata in 1 lingura de apa si topita.

Se taie blatul in 2 sau 3 parti.Se adauga blatul si se insiropeaza cu lichior de lamaie (in cazul in care dam si la copii punem sirop de lamaie),crema,blat+sirop,cremablat.Se da la frigider o noapte.

Se orneaza dupa preferinta cu alune macinate sau dupa imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de lamaie." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de lamaie

Tort cu mousse de lamaie

Blat: 5 galbenusuri,100 gr zahar,1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt,2 ½ linguri faina,2

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie

Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie

Se prepara blatul din ingredientele date si se coace in tava rotunda sau dreptunghiulara . Se

20 voturi    14 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Foarte reusit si frumos ornat.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Felicitari ! arata foarte bine, pacat ca nu-l putem vedea si in sectiune...

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Ce frumusete de tort... Felicitari!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Cu aşa o prezentare, reuşita e sigură! Felicitări pentru reţetă!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Arata minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Un tortulet delicios si o prezentare frumoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat negresa:
  • * 5 oua
  • * 200 gr zahar
  • * 200 ml ulei
  • * 1/cana de apa
  • * 250 gr faina
  • * 1 plic praf de copt
  • * 2 linguri cacao
  • Mousse de lamaie:
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 5 galbenusuri
  • * 3 albusuri
  • * 300 gr zahar pudra
  • * 1-2 cesti zeama de lamaie strecurat
  • * 1 lingura rasa coaja de lamaie
  • * 2 plicuri gelatina (20 gr)

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte reusit si frumos ornat.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Valentine