Tort cu mousse de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu mousse de lamaie.

Ingrediente

  • Blat negresa:
  • * 5 oua
  • * 200 gr zahar
  • * 200 ml ulei
  • * 1/cana de apa
  • * 250 gr faina
  • * 1 plic praf de copt
  • * 2 linguri cacao
  • Mousse de lamaie:
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 5 galbenusuri
  • * 3 albusuri
  • * 300 gr zahar pudra
  • * 1-2 cesti zeama de lamaie strecurat
  • * 1 lingura rasa coaja de lamaie
  • * 2 plicuri gelatina (20 gr)

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Dorei.

BLATUL DE NEGRESA:

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se pune uleiul pana se formeaza ca o maioneza dulce.

Se adauga apoi apa,compozitia va deveni usor lichida,dar nu va alarmati.Dupa ce ati pus apa se mai mixeaza circa 2 minute .

Intru-un castron se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt.

Se adauga la compozitia de galbenusuri putin cate putin si se mesteca cu o lingura de jos in sus.

Separat se bat albusurile spuma tare,apoi se adauga in compozitie mestecand tot cu lingura.

Se unge o tava (rotunda,patrata,dreptunghiulara etc) cu un pic de unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna aluatul in ea si se da la cuptor la foc moderat.

Se scoate cand scobitoarea iese curata.Se lasa la racit.

MOUSSE DE LAMAIE:

Se spumeaza galbenusurile cu zahar pana se topeste,iar compozitia se albeste si se umfla.

Se adauga zeama de lamaie (acum fiecare pune cat de acra vrea sa fie crema),cate putin nu toata o data si coaja de lamaie.

Albusurile le batem bine pana sta bat,frisca la fel.

Se amesteca galbenusurile cu frisca ,apoi punem si albusurile.Mestecam cu o lingura cu miscari usoare de jos in sus.

La sfarsit punem gelatina inmuiata in 1 lingura de apa si topita.

Se taie blatul in 2 sau 3 parti.Se adauga blatul si se insiropeaza cu lichior de lamaie (in cazul in care dam si la copii punem sirop de lamaie),crema,blat+sirop,cremablat.Se da la frigider o noapte.

Se orneaza dupa preferinta cu alune macinate sau dupa imaginatia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise