Blat: 5 galbenusuri,100 gr zahar,1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt,2 ½ linguri faina,2 ½ linguri cacao,2 ½ linguri pesmet,135 ml ulei,25 ml lapte,2 ½ linguri miere se amesteca. Se bat 5 albusuri spuma si se incorporeaza peste compozitia de mai sus. Se coace si se raceste.
Mousse de lamaie:1 gelatina alimentara (10 gr) se hidrateaza si se topeste deasupra focului. 4 oua intregi,sucul de la 2 lamii si coaja lor,200 gr de zahar se pun pe foc si se amesteca pina se ingroasa. Se lasa putin la racorit. Se amesteca crema de oua cu gelatina si cu 200 gr unt.Se bat 3 albusuri cu 100 gr zahar si se incorporeaza in crema de lamiie. Ciocolata cu crema de menta se rupe bucatele si se adauga in mousse. Se toarna mousse-ul peste tort si se da la rece. Ciocolata amaruie se topeste cu o bucatica de unt, se lasa la racorit apoi se intinde peste tort.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii