Blat: 5 galbenusuri,100 gr zahar,1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt,2 ½ linguri faina,2 ½ linguri cacao,2 ½ linguri pesmet,135 ml ulei,25 ml lapte,2 ½ linguri miere se amesteca. Se bat 5 albusuri spuma si se incorporeaza peste compozitia de mai sus. Se coace si se raceste.
Mousse de lamaie:1 gelatina alimentara (10 gr) se hidrateaza si se topeste deasupra focului. 4 oua intregi,sucul de la 2 lamii si coaja lor,200 gr de zahar se pun pe foc si se amesteca pina se ingroasa. Se lasa putin la racorit. Se amesteca crema de oua cu gelatina si cu 200 gr unt.Se bat 3 albusuri cu 100 gr zahar si se incorporeaza in crema de lamiie. Ciocolata cu crema de menta se rupe bucatele si se adauga in mousse. Se toarna mousse-ul peste tort si se da la rece. Ciocolata amaruie se topeste cu o bucatica de unt, se lasa la racorit apoi se intinde peste tort.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii