autor:

Camelia Grosu

» » Torturi

Tort cu mousse si glazura de cacao

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, -5 oua, -175g zahar, -110g faina, -35g cacao, -6g praf de copt, -60g unt topit, , Pentru mousse:, -2 albusuri, -2 galbenusuri, -60g zahar, -200g ciocolata lapte, -50g cafea tare, -200g frisca, , Ingrediente glazura:, -300g apa, -300g smantana lichida, -450g zahar, 150g cacao, -20g gelatina

Dificultate: Ridicata Timp: 5h 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Blatul: Intr-un vas batem bine zaharul cu ouale la care adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La sfarsit adaugam untul topit si racit. Bagam forma (tapetata cu hartie de copt) in care am pus compozitia, la 200*C in cuptorul preincalzit pentru circa 30 de minute.

Mousse-ul: Se bat galbenusurile foarte bine cu 30g zahar, albusurile se bat si ele foarte bine, apoi se bat cu cele 30g din zaharul ramas. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si cand se raceste se amesteca cu cele 50g cafea ca sa devina manevrabila. Ciocolata astfel diluata se adauga compozitiei de galbenus. Adaugam acum albusurile batute bat si frisca batuta bine. In cafea se poate adauga esenta de rom. Se baga mousse-ul la frigider pana insiropam blatul.

Glazura: Fierbem apa, smantana lichida, zaharul si cacaoa pentru 8-10 minute. Temperatura de fierbere nu trebuie sa depaseasca 104*C. Se lasa la racit pana ajunge la 50*C dupa care se adauga gelatina inmuiata in apa rece. Glazura se toarna peste tort cand are 35*C. Deci trebuie un termomertu.

Taiem blatul in doua si insiropam prima parte cu un sirop din apa, zahar si rom. Punem toata crema mousse. Deasupra punem cea de-a doua parte de blat. O insiropam si pe ea si peste ea turnam glazura si decoram.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de banane

Tort de banane

Pentru blat:separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul(pe care il punem

13 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    simona , 23 iunie 2010

    f frumos ornat bravo

  • Fara foto

    vera , 22 martie 2010

    Arata bine,tortul tau,felicitari!

Dificultate

Ridicata

Timp

5h 45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -5 oua
  • -175g zahar
  • -110g faina
  • -35g cacao
  • -6g praf de copt
  • -60g unt topit
  • Pentru mousse:
  • -2 albusuri
  • -2 galbenusuri
  • -60g zahar
  • -200g ciocolata lapte
  • -50g cafea tare
  • -200g frisca
  • Ingrediente glazura:
  • -300g apa
  • -300g smantana lichida
  • -450g zahar
  • 150g cacao
  • -20g gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

14 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Sosuri

simona

f frumos ornat bravo

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de cacao cu capsuni