autor:

Truedelights

» » Torturi

Tort cu multa ciocolata

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 2 linguri cacao neagra, 4 linguri faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare, Pentru crema alba:, , 200 g ciocolata alba, 200 ml frisca lichida (Hulala), 1 lingurita gelatina, 2 linguri nuca de cocos, 2 linguri zeama de lamaie, Pentru crema neagra:, , 400 g ciocolata neagra (amaruie), 300 g frisca lichida, 1 lingurita gelatina, Pentru sirop:, , 100 g zahar, 200 ml apa, zeama de lamaie, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 4h

42 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se bat albusurile cu zaharul.
Se freaca galbenusurile cu un praf
de sare si cu uleiul adaugat treptat
ca la maioneza.
Se mixeaza albusurile cu galbenusurile
apoi cu faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune aluatul si se coace 20-25 minute, in cuptorul deja incalzit. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.

Crema alba:
Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul , se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet. In aceasta compozitie adaugam si o lingurita gelatina inmuiata in apa si dizolvata pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca si se da la frigider cel putin 4 ore. Se bate apoi cu mixerul , pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca de cocos si zeama de lamaie,apoi se da din nou la rece pana in momentul folosirii.

Crema neagra:
Se prepara dupa aceeasi metoda ca si crema alba.

Sirop:
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul. Se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie dupa gust.

Asamblarea:
Se taie blatul in trei foi.
Se aseaza prima foaie pe platou si se insiropeaza usor. Se aseaza jumatate din crema neagra ,se pune a doua foaie ,se insiropeaza si se intinde deasupra crema alba.
Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se repartizeaza cealalta jumatate din crema neagra, cu care imbracam tortul si in jos pe margini.

Ca decor se folosesc fulgi de migdale si mici mingiute facute din crema alba si neagra. Crema este suficienta si se pot pastra cateva linguri pentru decor.
Pentru mingiutele albe : se adauga in crema nuca de cocos si se formeaza mici bile .
Pentru mingiutele negre: se adauga in crema migdale maruntite si formeaza bile care se trec prin pudra de cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu multa ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cocos si iaurt

Tort cu cocos si iaurt

Ouale intregi le mixam bine cu zaharul,adaugam faina cernuta cu praful de copt,incorporam iaurtul,faina

1 vot    0 comentarii
45 min
Torturi
Tort de ciocolata neagra

Tort de ciocolata neagra

Se spumeaza untul cu zaharul, se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    iulia07 (Chef de cuisine):

    Am probat si eu reteta si este delicios tortul. Este un tort dulce dar nu gretos. Fiindca am avut o tava mai mare am pus la cantitati o data si jumatate. Nu ma asteptam sa-mi iese asa de bine. Crema alba din mijloc e vedeta tortului. Din pacate nu am mancat decat o felie de tort pentru ca o parte l-am facut cadou si noroc ca m-am trezit dimineata la 7 pentru sedinta foto ca altfel ramaneam fara poze, s-a topit foarte repede :)).

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marginean Iulia , 17 ianuarie 2015

    Eu am facut tortul si este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat vreodata. Si da, trebuie adaugata gelatina in crema.

  • Fara foto

    Mariana Carti , 12 ianuarie 2015

    Arată f.bine,trebuie să o încerc și eu

  • Fara foto

    Patrascu Denisa , 10 martie 2014

    intrebare! de ce trebuie gelatina in crema??? eu prepar crema fara gelatina si este destul de tare. Gelatina, dupa mine, nu mai lasa crema atat de aerata. Este doar opinia mea...

    • Fara foto

      Sandu Gabriela , 10 decembrie 2013

      Eu am facut tortul si este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat vreodata. Si da, trebuie adaugata gelatina in crema.

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 07 decembrie 2013

      Am facut acest asa bnumesc eu ca torturi mari amestec,.,. la mesele festive ,.,chiar am facut si pentru nunta,.,.,felicitari,.,imi place, particip.

    • Fara foto

      Simona Diana Rusu , 07 decembrie 2013

      cate portii?

    • Fara foto

      Monica Dichis , 13 noiembrie 2013

      imi faci,mami?vreauuuuuuuu

    • Fara foto

      Dorina Zoitanu , 13 noiembrie 2013

      Eu am facut tortul si este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat vreodata. Si da, trebuie adaugata gelatina in crema.

    • Fara foto

      Marin Giura , 13 noiembrie 2013

      Eu am facut tortul si este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat vreodata. Si da, trebuie adaugata gelatina in crema.

    • Fara foto

      Tuica Vasilica , 13 noiembrie 2013

      super!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

      Un deliciu...

    • Fara foto

      truedelights.ro , 18 octombrie 2013

      Eu am facut tortul si este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat vreodata. Si da, trebuie adaugata gelatina in crema.

    • Fara foto

      Andreea Filip , 18 octombrie 2013

      help... eu sunt in italia, pot sa folosesc frisca proaspata in loc de hulala pentru creme?? maine vreau sa fac tortul, astept un raspuns urgent, va multumesc

    • Fara foto

      Chelner Ioana , 17 august 2013

      Eu am facut tortul si este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat vreodata. Si da, trebuie adaugata gelatina in crema.

    • Fara foto

      Melania Chivulescu , 14 august 2013

      Cunosc reteta, am facut tortul de citeva ori, este f bun, este necesara o ciocolata de buna calitate ca sa iasa crema fina!

    • Fara foto

      Ghita Liliana , 20 iunie 2013

      Trebuie sa fie tare bun!

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2013

      Blatul pentru tortul cu ciocolata poate fi copt in tava dreptunghiulara cu dimensiuni de 28 x 18 cm sau in tava rotunda cu diametru de 25 cm. Spor la preparat!

    • Alexandru_Alina

      Alexandru_Alina (Maestru bucatar) , 30 aprilie 2013

      Va rog sa postati si dimensiunea tavii.... multumesc

    • Andreea Rus

      Andreea Rus (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2013

      cred ca e delicios

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 27 martie 2011

      Minunat tortul tau cu toate ca contine multe calorii trebuie incercat

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      Delicios, aspectos si merita ***** Felicitari .

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

      Ador torturile ciocolatoase !!! :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

      Cu multa ciocolata si foarte bunnnnnnnn ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

      ce bine arata...mie pofta de o bucata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

42 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida (Hulala)
  • 1 lingurita gelatina
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Pentru crema neagra:
  • 400 g ciocolata neagra (amaruie)
  • 300 g frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni si frisca