Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 2 linguri cacao neagra, 4 linguri faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare, Pentru crema alba:, , 200 g ciocolata alba, 200 ml frisca lichida (Hulala), 1 lingurita gelatina, 2 linguri nuca de cocos, 2 linguri zeama de lamaie, Pentru crema neagra:, , 400 g ciocolata neagra (amaruie), 300 g frisca lichida, 1 lingurita gelatina, Pentru sirop:, , 100 g zahar, 200 ml apa, zeama de lamaie, esenta de vanilie
Dificultate: Medie | Timp: 4h
45 voturi
Mod de preparare
Se bat albusurile cu zaharul.
Se freaca galbenusurile cu un praf
de sare si cu uleiul adaugat treptat
ca la maioneza.
Se mixeaza albusurile cu galbenusurile
apoi cu faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune aluatul si se coace 20-25 minute, in cuptorul deja incalzit. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
Crema alba:
Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul , se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet. In aceasta compozitie adaugam si o lingurita gelatina inmuiata in apa si dizolvata pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca si se da la frigider cel putin 4 ore. Se bate apoi cu mixerul , pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca de cocos si zeama de lamaie,apoi se da din nou la rece pana in momentul folosirii.
Crema neagra:
Se prepara dupa aceeasi metoda ca si crema alba.
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul. Se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie dupa gust.
Asamblarea:
Se taie blatul in trei foi.
Se aseaza prima foaie pe platou si se insiropeaza usor. Se aseaza jumatate din crema neagra ,se pune a doua foaie ,se insiropeaza si se intinde deasupra crema alba.
Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se repartizeaza cealalta jumatate din crema neagra, cu care imbracam tortul si in jos pe margini.
Ca decor se folosesc fulgi de migdale si mici mingiute facute din crema alba si neagra. Crema este suficienta si se pot pastra cateva linguri pentru decor.
Pentru mingiutele albe : se adauga in crema nuca de cocos si se formeaza mici bile .
Pentru mingiutele negre: se adauga in crema migdale maruntite si formeaza bile care se trec prin pudra de cacao.
Patrascu Denisa , 10 martie 2014
intrebare! de ce trebuie gelatina in crema??? eu prepar crema fara gelatina si este destul de tare. Gelatina, dupa mine, nu mai lasa crema atat de aerata. Este doar opinia mea...
Sandu Gabriela , 10 decembrie 2013
Eu am facut tortul si este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat vreodata. Si da, trebuie adaugata gelatina in crema.
Karoly Mathe , 07 decembrie 2013
Am facut acest asa bnumesc eu ca torturi mari amestec,.,. la mesele festive ,.,chiar am facut si pentru nunta,.,.,felicitari,.,imi place, particip.
Simona Diana Rusu , 07 decembrie 2013
cate portii?
Monica Dichis , 13 noiembrie 2013
imi faci,mami?vreauuuuuuuu
Dorina Zoitanu , 13 noiembrie 2013
Eu am facut tortul si este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat vreodata. Si da, trebuie adaugata gelatina in crema.
Marin Giura , 13 noiembrie 2013
Eu am facut tortul si este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat vreodata. Si da, trebuie adaugata gelatina in crema.
Tuica Vasilica , 13 noiembrie 2013
super!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013
Un deliciu...
truedelights.ro , 18 octombrie 2013
Eu am facut tortul si este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat vreodata. Si da, trebuie adaugata gelatina in crema.
Andreea Filip , 18 octombrie 2013
help... eu sunt in italia, pot sa folosesc frisca proaspata in loc de hulala pentru creme?? maine vreau sa fac tortul, astept un raspuns urgent, va multumesc
Chelner Ioana , 17 august 2013
Eu am facut tortul si este cel mai bun tort de ciocolata pe care l-am mancat vreodata. Si da, trebuie adaugata gelatina in crema.
Melania Chivulescu , 14 august 2013
Cunosc reteta, am facut tortul de citeva ori, este f bun, este necesara o ciocolata de buna calitate ca sa iasa crema fina!
Ghita Liliana , 20 iunie 2013
Trebuie sa fie tare bun!
Truedelights (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2013
Blatul pentru tortul cu ciocolata poate fi copt in tava dreptunghiulara cu dimensiuni de 28 x 18 cm sau in tava rotunda cu diametru de 25 cm. Spor la preparat!
Alexandru_Alina (Maestru bucatar) , 30 aprilie 2013
Va rog sa postati si dimensiunea tavii.... multumesc
Andreea Rus (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2013
cred ca e delicios
kok miori (Chef de cuisine) , 27 martie 2011
Minunat tortul tau cu toate ca contine multe calorii trebuie incercat
sorina gabriela (Chef de cuisine) , 25 martie 2011
Delicios, aspectos si merita ***** Felicitari .
KatrinC (Chef de cuisine) , 24 martie 2011
Ador torturile ciocolatoase !!! :)
Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011
Cu multa ciocolata si foarte bunnnnnnnn ! *****
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011
ce bine arata...mie pofta de o bucata!