autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT CU NUCĂ

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
6 ouă, 6 linguri zahăr,6 linguri de făină, 1/4 kg. zahăr praf, 1kg. nuci măcinate, 1 pahar de lapte, 2 plicuri de zahăr vanilat, 200 gr. unt, rom, ulei şi făină pentru uns şi tapetat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Se face un blat de tort normal din 6 ouă, 6 linguri zahăr,6 linguri de făină, într-o formă rotundă. Se coace.
Se face crema de nuci astfel - 1 kg. de nuci măcinate se opărăsc cu lapte fierbinte, se lasă să se răcească. Separat se freacă untul spumos, se adaugă zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se mai amestecă până se dizolvă zahărul.
La compoziţia de unt se adaugă treptat crema de nucă fiartă.
Blatul de tort se taie în trei felii şi se stropeşte cu rom, după care se umple cu cremă şi se îmbracă în cremă. Se dă la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU NUCĂ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca si cafea

Tort cu nuca si cafea

Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa

18 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de ananas si nuca de cocos

Tort cu crema de ananas si nuca de cocos

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o forma cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    In crema de nuca se adauga esenta de rom.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr,6 linguri de făină
  • 1/4 kg. zahăr praf
  • 1kg. nuci măcinate
  • 1 pahar de lapte
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 200 gr. unt
  • rom
  • ulei şi făină pentru uns şi tapetat tava.

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

In crema de nuca se adauga esenta de rom.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pandispan pufos de ciocolata