autor:

» » Torturi

TORT CU NUCĂ

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
6 ouă, 6 linguri zahăr,6 linguri de făină, 1/4 kg. zahăr praf, 1kg. nuci măcinate, 1 pahar de lapte, 2 plicuri de zahăr vanilat, 200 gr. unt, rom, ulei şi făină pentru uns şi tapetat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Se face un blat de tort normal din 6 ouă, 6 linguri zahăr,6 linguri de făină, într-o formă rotundă. Se coace.
Se face crema de nuci astfel - 1 kg. de nuci măcinate se opărăsc cu lapte fierbinte, se lasă să se răcească. Separat se freacă untul spumos, se adaugă zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se mai amestecă până se dizolvă zahărul.
La compoziţia de unt se adaugă treptat crema de nucă fiartă.
Blatul de tort se taie în trei felii şi se stropeşte cu rom, după care se umple cu cremă şi se îmbracă în cremă. Se dă la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU NUCĂ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca si cappuccino

Tort cu nuca si cappuccino

Separam ouale. Albusurile le punem in bolul cel mare (bol in care vom prepara compozitia blatului)

1 vot    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu nuca caramelizata si sirop de artar

Tort cu nuca caramelizata si sirop de artar

Pentru inceput se pregateste griliajul astfel: - intr-o craticioara se caramelizeaza cele 200 de

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    In crema de nuca se adauga esenta de rom.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr,6 linguri de făină
  • 1/4 kg. zahăr praf
  • 1kg. nuci măcinate
  • 1 pahar de lapte
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 200 gr. unt
  • rom
  • ulei şi făină pentru uns şi tapetat tava.

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

In crema de nuca se adauga esenta de rom.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de mere cu branza