autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT CU NUCA

Autor: Adriana Jeler (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana Jeler (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
BLAT:4 galbenusuri,10 linguri apa,1/2lingurita bicarbonat de sodiu,250gr zahar,1 cana nuci macinate,1 cana fainaCREMA:7 linguri zahar,3 linguri faina,2 linguri cacao,250 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

BLAT:Cele 4 albusuri se bat spuma,se amesteca cu celelalte ingrediente ptr blat si se toarna in tava tapetata.Dupa ce s-a copt,se taie in 3 pe grosime si se insiropeaza cu:4 linguri zahar caramelizat,apa si un paharel de rom.CREMA:Se amesteca ingredientele si se pun la foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa.La urma se adauga 200 gr margarina.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU NUCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi

"Tort Festiv " cu blat de ciocolata si nuca si trei creme distincte (umpluturi)

Fiind o creatie proprie am denumit acest tort,"tort festiv", fiind ceva deosebit. Chiar daca pare

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Torturi
Tort de mere cu nuca si frisca

Tort de mere cu nuca si frisca

6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat(

87 voturi    21 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • BLAT:4 galbenusuri,10 linguri apa,1/2lingurita bicarbonat de sodiu,250gr zahar,1 cana nuci macinate,1 cana fainaCREMA:7 linguri zahar,3 linguri faina,2 linguri cacao,250 ml lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort "Lamaita"