autor:

ancuta postolache

» » Torturi

Tort cu nuca

Autor: ancuta postolache (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ancuta postolache (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
15 linguri nuca macinata, 200 gr zahar, 8 oua, 250 ml apa, 3 linguri cacao, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Nuca, zaharul, apa si cacaoa se amesteca pe foc, si se da un clocot.

Se lasa la racit, dupa care adaugam pe rand galbenusurile de la 8 oua, amestecand mereu.

se adauga albusurile batute spuma.



Se pregateste o cratita, de 3 kg ideal pt aceasta compozitie, se unge cu margarina, se presara faina, iar pe fundul cratitei se pune si hartie de copt, pt a se desprinde mai usor. Se toarna compozitia in cratita si se da imediat la copt in cuptorul incins.



Dupa ce s-a copt , se taie pe jumatate si se umple cu frisca si fructe:ananas, banana, etc, dupa preferinte.



Se orneaza cu frisca in functie de imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de nuca de cocos verde

Tort cu crema de nuca de cocos verde

Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.(

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca - Gordon Ramsay

Tort cu nuca - Gordon Ramsay

Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm ( forma mea a vut

5 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pintilie Sica , 29 noiembrie 2014

    Am facut acesta reteta acum. Nu a iesit. S-a faramitat. Ati uitat cumva faina?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 15 linguri nuca macinata
  • 200 gr zahar
  • 8 oua
  • 250 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana