autor:

ancuta postolache

» » Torturi

Tort cu nuca

Autor: ancuta postolache (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ancuta postolache (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
15 linguri nuca macinata, 200 gr zahar, 8 oua, 250 ml apa, 3 linguri cacao, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Nuca, zaharul, apa si cacaoa se amesteca pe foc, si se da un clocot.

Se lasa la racit, dupa care adaugam pe rand galbenusurile de la 8 oua, amestecand mereu.

se adauga albusurile batute spuma.



Se pregateste o cratita, de 3 kg ideal pt aceasta compozitie, se unge cu margarina, se presara faina, iar pe fundul cratitei se pune si hartie de copt, pt a se desprinde mai usor. Se toarna compozitia in cratita si se da imediat la copt in cuptorul incins.



Dupa ce s-a copt , se taie pe jumatate si se umple cu frisca si fructe:ananas, banana, etc, dupa preferinte.



Se orneaza cu frisca in functie de imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca si cafea

Tort cu nuca si cafea

Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa

18 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu nuca si crema de vanilie

Tort cu nuca si crema de vanilie

Blat: Am fiert apa si zaharul pana s-a topit zaharul si am obtinut un sirop. Am separate ouale, albusurile

11 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pintilie Sica , 29 noiembrie 2014

    Am facut acesta reteta acum. Nu a iesit. S-a faramitat. Ati uitat cumva faina?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 15 linguri nuca macinata
  • 200 gr zahar
  • 8 oua
  • 250 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tortulet inimioara