autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort cu nuca, crema de unt si frisca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2016

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca, un praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru crema de unt:, 200 g unt 80% grasime, 4 linguri de zahar, Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, 3 lingurite cacao, 1 lingurita cafea macinata, , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, 1 lingurita (sau dupa gust) esenta rom, 4 linguri zahar, 1 lingurita coaja de portocala la borcan, , pentru ornat avem nevoie de:, frisca lichida 200 ml, ciocolata neagra, flori de zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru aniversarea a 36 de ani de casnicie a parintilor nostri, am pregatit tortul nostru clasic cu nuca, crema de unt si frisca.



Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.



Siropul:

Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom.



Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.



Crema de unt:

Se amesteca bine untul cu zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa, cafeaua pana se obtine o crema consistenta. Se umple tortul cu crema de unt, avand grija sa oprim o lingura de crema si pentru cateva flori de decor.



Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider.

Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu frisca si flori de unt, flori de zahar apoi se da la frigider pana pregatim decoratiunile de ciocolata.



Pentru a face decoratiuni de ciocolata pe margine, topim putina ciocolata neagra la chocolate fondue sau pe baie de abur. O dam deoparte un minut, apoi umplem o punga (speciala pentru ornat) cu ciocolata, manevrand cu grija, caci este fierbinte. Pe o fasie lunga de foaie de copt, desenam modelul dorit, apoi asteptam cateva minute sa se usuce la temperatura camerei.

Dam modelul la frigider pe un suport ca sa preia forma dorita sau pe o tava, ca sa ramana dreapta, ca atunci cand o scoatem de la rece, sa o putem rupe in bucati mai mici. Oricare din optiuni este la fel de gustoasa



Pofta Buna!



Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/tort-cu-nuca-crema-de-unt-si-frisca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca, crema de unt si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata amaruie si rom

Tort de ciocolata amaruie si rom

1) - Blatul: Separam albusul de galbenus de la oua. In albusuri bagam un varf de cutit de sare si

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
TORT INIMIOARA VALENTINE´S DAY

TORT INIMIOARA VALENTINE´S DAY

Am taiat blatul in forma de inimioara,l-am impartit in doua,l-am insiropat si l-am lasat sa se raceasca.

21 voturi    8 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca
  • un praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt 80% grasime
  • 4 linguri de zahar
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
  • 3 lingurite cacao
  • 1 lingurita cafea macinata
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • 1 lingurita (sau dupa gust) esenta rom
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala la borcan
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml
  • ciocolata neagra
  • flori de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Sarlota cu zmeura si ciocolata