Tare dragi imi sunt retetele scrise de mana pe un colt de foaie si pastrate bine, ani de-a randul, pitite intre copertile vreunei carti de bucate. Coltul acela de hartie poarta intotdeauna cu el o poveste. Multumesc! ;)
Pentru blat, freci galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi rand pe rand cate o lingura de apa fiarta. Adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt si nucile pisate. Albusurile le bati spuma si le inglobezi incet cu o spatula in compozitie. Torni in tava unsa si tapetata cu faina si lasi la cuptor la 180 de grade 40 min.
Intre timp te poti ocupa de crema. Laptele il pui la fiert cu cele doua linguri de amidon (la inceput o sa fie foarte lichid insa se va ingrosa brusc dupa cateva minute), amestecand continuu pana se obtine consistenta dorita (ca o budinca foarte groasa). Lasi la o parte sa se racoreasca.
Untul il freci cu zaharul, adaugi laptele cu amidon, nuca de cocos, zeama de lamaie si amesteci bine. Lasi crema la frigider cam ora sau pana devine tartinabila. Blatul il lasi sa se raceasca pe un gratar, apoi il tai pe jumate, obtinand doua blaturi. Un sfert din crema o pui intre blaturi iar cu restul imbraci intreg tortul. Presari nuca pisata si ornezi cu fructe. In servesti rece, este mult mai gustos dupa ce a petrecut cateva ore la frigider. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii