Tort cu nuca fara faina

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 250 zahar
  • 175 nuca prajita si macinata
  • un ptaf de copt
  • Crema:
  • 4 oua
  • 250 zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 4-5 linguri lapte
  • 250 unt
  • doua lingurite de cafea foarte concentrata (esenta)

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale, galbenusurile se freaca spuma cu jumatate de zahar, dupa care se adauga praful de copt,albusurile se bat spuma cu restul de zahar dupa care se adauga galbenusurile si nuca macinata, dupa care se pune in o tava tapetata numai cu unt.

Se pune la cuptor la 180 de grade cam 30 minute.

Crema:

Ouale se freaca cu zaharul cu cacaua dupa care se adauga laptele apoi sepun sa fiert pe aburi

se lasa sa se raceasca si se adauga untul si doua lingurite de cafea concentrata (mai mult esenta).

Se orneaza dupa plac cu frisca sau cu ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise