Tort cu nuca fara faina

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 250 zahar
  • 175 nuca prajita si macinata
  • un ptaf de copt
  • Crema:
  • 4 oua
  • 250 zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 4-5 linguri lapte
  • 250 unt
  • doua lingurite de cafea foarte concentrata (esenta)

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale, galbenusurile se freaca spuma cu jumatate de zahar, dupa care se adauga praful de copt,albusurile se bat spuma cu restul de zahar dupa care se adauga galbenusurile si nuca macinata, dupa care se pune in o tava tapetata numai cu unt.

Se pune la cuptor la 180 de grade cam 30 minute.

Crema:

Ouale se freaca cu zaharul cu cacaua dupa care se adauga laptele apoi sepun sa fiert pe aburi

se lasa sa se raceasca si se adauga untul si doua lingurite de cafea concentrata (mai mult esenta).

Se orneaza dupa plac cu frisca sau cu ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise