Tort cu nuca fara faina

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 250 zahar
  • 175 nuca prajita si macinata
  • un ptaf de copt
  • Crema:
  • 4 oua
  • 250 zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 4-5 linguri lapte
  • 250 unt
  • doua lingurite de cafea foarte concentrata (esenta)

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale, galbenusurile se freaca spuma cu jumatate de zahar, dupa care se adauga praful de copt,albusurile se bat spuma cu restul de zahar dupa care se adauga galbenusurile si nuca macinata, dupa care se pune in o tava tapetata numai cu unt.

Se pune la cuptor la 180 de grade cam 30 minute.

Crema:

Ouale se freaca cu zaharul cu cacaua dupa care se adauga laptele apoi sepun sa fiert pe aburi

se lasa sa se raceasca si se adauga untul si doua lingurite de cafea concentrata (mai mult esenta).

Se orneaza dupa plac cu frisca sau cu ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor