autor:

autor

» » Torturi

Tort cu nuca si cacao

    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 100 gr zahar, 2 linguri apa clocotita, 2 linguri ulei, 75 gr faina, 75 gr nuca, 1 lingura praf de cacao neagra, 1/2 lingurita esenta de rom, 1 praf de sare, 1 lingurita praf de copt, Crema:, 100 gr zahar tos, 80 ml apa, 4 galbenusuri, 100 gr unt, 50 gr zahar pudra, 10 gr cacao neagra, 3-4 picaturi esenta de rom, 100 gr frisca batuta, 30 gr mascarpone, 180 gr nuca macinata, Decor:, 100 gr ciocolata topita, 50 gr frisca batuta, nuca macinata, nuci intregi

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

4 voturi

Mod de preparare

Pentru a pregati blatul mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Punem pe rand uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Adaugam apoi faina (amestecata cu praful de copt si cacao) si amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi punem nucile macinate. Batem albusurile spuma tare, ca pentru bezele, cu un praf de sare. Le incorporam in amestecul de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura sau o spatula. Turnam aluatul intr-o forma cu pereti detasabili (tapetata cu ulei si faina) si coacem blatul in cuptorul preancalzit in jur de 35 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt. Scoatem blatul pe un grilaj si il lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim crema de nuca cu cacao: fierbem apa cu zaharul pana devin un sirop gros. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca, cat sa fie caldut. In acest moment adaugam galbenusurile pe rand, amestecand continuu. Fierbem amestecul la baine-marie aproximativ 10 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Incorporam untul batut spuma cu zaharul pudra, esenta de rom si 10 g cacao neagra. Adaugam pe rand nuca macinata, mascarpone si frisca batuta, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Lasam crema o ora la frigider apoi asamblam tortul. Blatul taiat in 3 parti egale il insiropam, apoi ungem fiecare blat cu crema, avand grija sa pastram si pentru decorul tortului. Decoram cu nuca macinata sau jumatati de nuca. Pofta buna!

Alte retete gustoase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Prajitura cu jeleu de fructe

Prajitura cu jeleu de fructe

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita, apoi se intinde intr-un strat uniform,

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa clocotita
  • 2 linguri ulei
  • 75 gr faina
  • 75 gr nuca
  • 1 lingura praf de cacao neagra
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 100 gr zahar tos
  • 80 ml apa
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 10 gr cacao neagra
  • 3-4 picaturi esenta de rom
  • 100 gr frisca batuta
  • 30 gr mascarpone
  • 180 gr nuca macinata
  • Decor:
  • 100 gr ciocolata topita
  • 50 gr frisca batuta
  • nuca macinata
  • nuci intregi

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de mere