autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu nuca si cappuccino

Autor: Cristea M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristea M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, 9 oua, 300 g faina, un pliculet praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat, 200 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, o esenta de rom, 2 linguri ulei, , Sirop: suc de kiwi, , Crema:, un plic de "Crema pentru prajituri cu aroma de vanilie Dr. Otker" preparata conform instructiunilor de pe plic, un pumn de nuca taiata grosier, , Decor:, frisca, cacao, capucino, , Ustensile necesare prepararii:, 1 bol incapator si 3 boluri mai micute, un mixer, o lingura de lemn, o unitate de masura (exemplu cana gradata), O tava inalta,rotunda (in cazul meu) cu diametrul de 25 X 25

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Separam ouale. Albusurile le punem in bolul cel mare (bol in care vom prepara compozitia blatului) si galbenusurile intr-un bol mai mic. Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o bezea, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa mixam pana ce bezeaua formata se intareste.

Separat mixam galbenusurile cu zaharul ramas, cu cele doua linguri de ulei, zaharul vanilat si esenta de rom. Cand toate ingredientele s-au omogenizat incorporam amestecul format in bezeaua formata din oua si zahar mixand la o treapta mica.

Din acest moment nu mai avem nevoie de mixer .Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul (fara a-l stinge cu zeama de lamaie) si incorporam faina cu o lingura de lemn amestecand de jos in sus pentru a permite aerului sa patrunda in aluat. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia rezultata in tava si dam la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute la foc mediu.

Crema o preparam conform instructiunilor de pe plic.

Lasam blatul sa se raceasca si il taiem in 3. Il insiropam (in cazul meu cu suc de kiwi pentru a avea la interior o culoare verde). Punem crema de vanilie si nuca taia grosier. Dupa ce montam tortul, il imbracam in aceeasi crema de vanilie si il ornam dupa preferinta. Eu am amestecat frisca cu cacao si am pudrat cu cappuccino.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si cappuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort sarpele

Tort sarpele "Ka"

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Se separa galbenusurile de albusuri.

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu pere caramelizate

Tort cu pere caramelizate

1.Se prepara doua blaturi,egale ca dimensiune si grosime,din albusurile batute spuma tare cu un praf

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

    Crd ca este o bunatate,merita incercata !

  • Fara foto

    Cristea M. (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

    Multumesc de apreciere.A fost un tort pregatit cu mult drag pentru fata verisoarei mele,cand a implinit un an de zile si a pus pentru prima oara piciorusele pe pamant Romanesc in scurta ei vizita in Romania:D

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

    precis un deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 300 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 2 linguri ulei
  • Sirop: suc de kiwi
  • Crema:
  • un plic de "Crema pentru prajituri cu aroma de vanilie Dr. Otker" preparata conform instructiunilor de pe plic
  • un pumn de nuca taiata grosier
  • Decor:
  • frisca
  • cacao
  • capucino
  • Ustensile necesare prepararii:
  • 1 bol incapator si 3 boluri mai micute
  • un mixer
  • o lingura de lemn
  • o unitate de masura (exemplu cana gradata)
  • O tava inalta,rotunda (in cazul meu) cu diametrul de 25 X 25

Raporteaza reteta

Retete
de Cristea M.
Aperitiv "Omuleti"

Aperitiv "Omuleti"

Am numit acest aperitiv "omuleti".Defapt nu eu l-am numit asa ci un prieten de familie care s-a laudat

4 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in doua (pe lung,ca sa obtinem 2 jumatati de piept de pui). Intr-un

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Orez cu lapte si biscuiti

Orez cu lapte si biscuiti

Am fiert pe jumatate orezul in apa cu un praf de sare. Separat am pus intr-un vas laptele cu coaja

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Crd ca este o bunatate,merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Piscotel cu fantezie