Pentru aluat am batut albusurile cu un strop de sare si 5 linguri de zahar;
Separat am frecat galbenusurile cu un strop de sare, 1 lingurita de ulei (am citit ca accentueaza culoarea galbenusurilor) si 3 linguri de zahar;
Peste spuma albusurilor am cernut 2 linguri de faina si am adaugat 5 linguri de nuca macinata fin, apoi am incorporat crema de galbenusuri, amestecand cu blandete cu lingura de lemn;
Am turnat aluatul in forma de copt si l-am pus in cuptorul preincalzit la foc mare 5 min, apoi alte 15 min (maxim 20) la foc mic;
Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic;
Pentru glazura am rupt ciocolata in bucati mici, am pus-o intr-o oala mica si am topit-o pe bain marie; cind s-a topit ciocolata am luat de pe aburi vasul, am adaugat untul moale (la temperatura camerei) si am frecat compozitia impreuna cu esenta de rom; am continuat sa amestec pana ce glazura s-a racorit atat incat se simtea calduta la mana; dupa aceea am adaugat albusul de ou si am frecat pana s-a omogenizat bine de tot glazura si s-a ingrosat putin; atentie: daca albusul se pune in glazura calda se poate branzi compozitia; rolul albusului este sa faca lucioasa glazura.
Am taiat blatul racit in doua, am umplut cu crema, am uns si marginile blatului cu crema;
Am turnat deasupra glazura astfel incat sa curga putin pe margini, am nivelat putin si am pus tortul la rece pana a doua zi.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii