autor:

zbiggi

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort cu nuca si ciocolata

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Ingrediente
1.pt blat:, - 8 oua, - 8 linguri de zahar, - 2 linguri de faina, - 5 linguri nuca macinata, - 1 lingurita de ulei, - un pic de sare, , 2.pt crema, - 2 pachete crema de ciocolata Dr. Oetker, - 500 ml lapte, - 4 linguri de zahar, , 3.pt glazura, - 200 g ciocolata de menaj (sau de care aveti), - 100 g unt, - 1 lingura rom (sau esenta de rom), - 1 lingura albus de ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat am batut albusurile cu un strop de sare si 5 linguri de zahar;

Separat am frecat galbenusurile cu un strop de sare, 1 lingurita de ulei (am citit ca accentueaza culoarea galbenusurilor) si 3 linguri de zahar;

Peste spuma albusurilor am cernut 2 linguri de faina si am adaugat 5 linguri de nuca macinata fin, apoi am incorporat crema de galbenusuri, amestecand cu blandete cu lingura de lemn;

Am turnat aluatul in forma de copt si l-am pus in cuptorul preincalzit la foc mare 5 min, apoi alte 15 min (maxim 20) la foc mic;

Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic;

Pentru glazura am rupt ciocolata in bucati mici, am pus-o intr-o oala mica si am topit-o pe bain marie; cind s-a topit ciocolata am luat de pe aburi vasul, am adaugat untul moale (la temperatura camerei) si am frecat compozitia impreuna cu esenta de rom; am continuat sa amestec pana ce glazura s-a racorit atat incat se simtea calduta la mana; dupa aceea am adaugat albusul de ou si am frecat pana s-a omogenizat bine de tot glazura si s-a ingrosat putin; atentie: daca albusul se pune in glazura calda se poate branzi compozitia; rolul albusului este sa faca lucioasa glazura.

Am taiat blatul racit in doua, am umplut cu crema, am uns si marginile blatului cu crema;

Am turnat deasupra glazura astfel incat sa curga putin pe margini, am nivelat putin si am pus tortul la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cremă de ciocolată și nucă

Tort cu cremă de ciocolată și nucă

Blat: Se bat ouăle cu zahărul, până când acesta din urmă se topește, apoi se adaugă treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

"Tort Festiv " cu blat de ciocolata si nuca si trei creme distincte (umpluturi)

Fiind o creatie proprie am denumit acest tort,"tort festiv", fiind ceva deosebit. Chiar daca pare

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Karoly Mathe , 24 decembrie 2013

    imi place, like&share, particip, bravo.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bun, frumos!

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    un tort rapid si gustos.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Delicios!Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Bun,bun,bun,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • Fara foto

      gabriela , 13 septembrie 2009

      Pare o reteta buna care trebuie incercata.

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Mersi pentru aprecieri! :-*

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Superba prezentarea,felicitari.

    • Fara foto

      Nadia , 04 septembrie 2009

      Super bun si aratos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Foarte reusit.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Bun, bun. Pe gustul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 1.pt blat:
  • - 8 oua
  • - 8 linguri de zahar
  • - 2 linguri de faina
  • - 5 linguri nuca macinata
  • - 1 lingurita de ulei
  • - un pic de sare
  • 2.pt crema
  • - 2 pachete crema de ciocolata Dr. Oetker
  • - 500 ml lapte
  • - 4 linguri de zahar
  • 3.pt glazura
  • - 200 g ciocolata de menaj (sau de care aveti)
  • - 100 g unt
  • - 1 lingura rom (sau esenta de rom)
  • - 1 lingura albus de ou

Raporteaza reteta

Retete
de zbiggi
Fusilli cu costita si sunca

Fusilli cu costita si sunca

Am fiert pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Costita am taiat-o marunt si am prajit-o in

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul

59 voturi    23 comentarii
2h
Prajituri
Pancakes

Pancakes

Am batut ouale intregi cu mixerul, am adaugat zaharul si sarea; La ouale batute am adaugat margarina

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun, frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu 3 feluri de crema.