Tort cu nuca si crema de vanilie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu nuca si crema de vanilie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50ml apa
  • 50ml ulei
  • 1 esenta vanilie
  • 1 mana nuca tocata
  • Ptr. insiropat:
  • 3 linguri zahar
  • 1 ceasca apa
  • Crema:
  • 2 linguri pline cu faina
  • 200 ml lapte
  • 1 ou intreg
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 200 g unt
  • 150 g margarina Rama
  • Glazura:
  • 100 g margarina Rama
  • 2 linguri zahar farin
  • 3 linguri cacao cernuta

Mod de preparare

Blat: Am fiert apa si zaharul pana s-a topit zaharul si am obtinut un sirop. Am separate ouale, albusurile le-am batut spuma, iar cand s-a intarit am adaugat siropul. Am freacat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat compozitiei de albus cu sirop. Am adaugat vanilia, praful de copt stins cu otet, faina in ploaie si la final nuca tocata. Compozitia am turnat-o intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata bine cu faina (eu am pus si hartie pe fundul tavii). Am tinut-o la cuptor 30-40 de minute, la foc mic, pana a trecut testul scobitorii.

Cat blatul s-a racit am pregatit crema.

Crema: Am batut putin oul cu praful de sare, am adaugat zaharul, vanilia, faina in ploaie si laptele.

Am pus apoi la fiert la bain-marie pana se ingroasa bine, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a racit, am freacat untul si margarina (pe care le-am adus la temperatura camerei) si am adaugat treptat cate o lingura de crema in unt amestecand bine-bine.

Pentru insiropat tortul am caramelizat 3 linguri zahar, peste care am turnat o cescuta de apa si am lasat sa se topeasca.

Am taiat tortul pe jumatate, l-am insiropat, apoi am pus pe blatul 1 un strat consistent de crema, pe care am intins-o cu cutitul. Am adaugat si blatul 2 si am imbracat torul in restul de crema, apoi l-am bagat la rece pana am pregatit glazura.

Glazura: Am pus la topit, la bain-marie margarina. Cand aceasta s-a topit, am adaugat zaharul farin si am amestecat bine sa se topeasca. La urma am adaugat cacaoa. Am omogenizat bine fara a lasa compozitia sa fiarba. Am lasat-o sa se raceasca, apoi am imbracat torul netezind cu lama cutitului. Se orneaza dupa inspiratie! La mine a fost cu o urare :)

Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise