autor:

Sim0na

» » Torturi

Tort cu nuca si crema de vanilie

Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 octombrie 2011

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 250 g zahar, 250 g faina, 1 plic praf de copt, 50ml apa, 50ml ulei, 1 esenta vanilie, 1 mana nuca tocata, Ptr. insiropat:, 3 linguri zahar, 1 ceasca apa, Crema:, 2 linguri pline cu faina, 200 ml lapte, 1 ou intreg, 150 g zahar, 4 plicuri zahar vanilat, 1 praf sare, 200 g unt, 150 g margarina Rama, Glazura:, 100 g margarina Rama, 2 linguri zahar farin, 3 linguri cacao cernuta

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Blat: Am fiert apa si zaharul pana s-a topit zaharul si am obtinut un sirop. Am separate ouale, albusurile le-am batut spuma, iar cand s-a intarit am adaugat siropul. Am freacat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat compozitiei de albus cu sirop. Am adaugat vanilia, praful de copt stins cu otet, faina in ploaie si la final nuca tocata. Compozitia am turnat-o intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata bine cu faina (eu am pus si hartie pe fundul tavii). Am tinut-o la cuptor 30-40 de minute, la foc mic, pana a trecut testul scobitorii.
Cat blatul s-a racit am pregatit crema.
Crema: Am batut putin oul cu praful de sare, am adaugat zaharul, vanilia, faina in ploaie si laptele.
Am pus apoi la fiert la bain-marie pana se ingroasa bine, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a racit, am freacat untul si margarina (pe care le-am adus la temperatura camerei) si am adaugat treptat cate o lingura de crema in unt amestecand bine-bine.
Pentru insiropat tortul am caramelizat 3 linguri zahar, peste care am turnat o cescuta de apa si am lasat sa se topeasca.
Am taiat tortul pe jumatate, l-am insiropat, apoi am pus pe blatul 1 un strat consistent de crema, pe care am intins-o cu cutitul. Am adaugat si blatul 2 si am imbracat torul in restul de crema, apoi l-am bagat la rece pana am pregatit glazura.
Glazura: Am pus la topit, la bain-marie margarina. Cand aceasta s-a topit, am adaugat zaharul farin si am amestecat bine sa se topeasca. La urma am adaugat cacaoa. Am omogenizat bine fara a lasa compozitia sa fiarba. Am lasat-o sa se raceasca, apoi am imbracat torul netezind cu lama cutitului. Se orneaza dupa inspiratie! La mine a fost cu o urare :)
Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort Mamaruta

Tort Mamaruta

Pasul 1: este bine sa se inceapa cu preparatul budincii sa se racerasca pana se coace blatul. Amestecam

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50ml apa
  • 50ml ulei
  • 1 esenta vanilie
  • 1 mana nuca tocata
  • Ptr. insiropat:
  • 3 linguri zahar
  • 1 ceasca apa
  • Crema:
  • 2 linguri pline cu faina
  • 200 ml lapte
  • 1 ou intreg
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 200 g unt
  • 150 g margarina Rama
  • Glazura:
  • 100 g margarina Rama
  • 2 linguri zahar farin
  • 3 linguri cacao cernuta

Raporteaza reteta

Retete
de Sim0na
Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Aripioarele le-am fiert putin separat, spumand mereu. Ceapa tocata marunt am calit-o.. cand a devenit

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Crevetii i-am spalat bine-bine. Le-am rupt „capul”, i-am mai spalat odata foarte bine. I-am oparit

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Se spala bine-bine castraveciorii si se taie capetele. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul

5 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

SUPER BUN!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver