autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu nuca, vin alb si trandafiri

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2018

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 10 albuşuri+7 gălbenuşuri (ouă mărime S), un vârf linguriţă sare, 5 linguri zahăr, 4 linguri făină, 9 linguri nucă măcinată, un plic praf de copt, , pentru crema de vanilie:, 3 gălbenuşuri, 400 ml lapte, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, Un plic zahăr vanilat Bourbon, 100 g unt la temperatura camerei, , pentru sirop:, 400 ml apă, 50 ml vin alb, 3 linguri zahăr, O lingură coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan, , pentru ornat avem nevoie de:, 200 ml frişcă lichidă, 250 g pastă de zahăr, Câteva picături colorant roşu, puţină ciocolată albă, puţină ciocolată cu lapte pentru scris.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 35 min

1 vot

Mod de preparare



Pentru acest tort am folosit 10 ouă mici: 3 gălbenuşuri le-am dat deoparte pentru cremă, iar celalalte gălbenuşuri şi albuşuri le-am folosit la blat.

Pentru blat: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina, omogenizând. Se obţine o compoziţie uşor moale, care se toarnă într-o cratiţă rotundă, pe foaie de copt, şi se dă la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.



Pentru sirop, se pun la fiert apa cu vinul, zahărul şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se lasă să fiarbă între 5-10 minute, la foc mic. Se lasă la răcit.



Pentru crema de vanilie: într-o crăticioară, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, zahărul Bourbon şi făina, se adaugă laptele, eu am folosit lapte rece, se bate cu telul, pentru a omogeniza şi aera amestecul. Se fierbe pe foc mic, până se îngroaşă. Se lasă la răcit, apoi se adaugă untul aflat la temperatura camerei şi se mai bate un pic cu mixerul, pentru a deveni mai cremoasă.



Pentru asamblare şi decor: se taie tortul în trei foi, se însiropează, se umple cu cremă.

Se bate frişca lichidă până devine cremoasă, dar mai moale. Se îmbracă tortul cu o parte din frişcă. Separat, într-un castronel se dau deoparte câteva linguri de frişcă bătută anterior, peste care se toarnă puţină ciocolată albă topită şi se amestecă. Va avea o culoare delicată de galben deschis, cu acesta am făcut alt model pe margine.

O parte din pasta de zahăr se amestecă împreună cu câteva picături de colorant roşu şi se frământă pe o planşetă (eu am avut din silicon). Se modelează din ea trandafirii, dar şi dantela de pe margine cu ajutorul unui şablon din silicon. O parte de pastă de zahăr se lasă albă, pentru a modela trandafirii albi. De asemenea, se pot face şi trandafiri în degradé. Se lasă un pic la uscat aceste decoraţiuni, după care se decorează tortul cu ele.

Pentru scris şi inimioare se foloseşte puţină ciocolată cu lapte topită cu care se umple un pos şi se scrie urarea pe o hârtie de copt, care se dă la congelator.

Se dă tortul la rece până la servire. Atunci se scot decoraţiunile de ciocolată cu lapte de la congelator şi se adaugă pe tort, întrucât au tendinţa să se topească dacă e cald (şi eu am vrut ca scrisul să stea în picioare).



Porţii: 18

Timp de coacere: 35min

Timp de pregătire: aprox 2h





Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/tort-cu-nuca-vin-alb-si-trandafiri.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca, vin alb si trandafiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Lala , 12 octombrie 2020

    Immm, mama mia, ce bun este !!

  • Sorina , 12 octombrie 2020

    Foarte bun !

  • Sonya , 12 octombrie 2020

    Wauuu, un deliciu,este tare,tare bun.

    • GRIG , 21 ianuarie 2019

      Foarte bun si gustos,frumos ornat,bravoooo.

    • Petrisor , 05 noiembrie 2018

      Wauuu, ce bun este !! frumos decorat, imi place mult, bravooooo .....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 35 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 10 albuşuri+7 gălbenuşuri (ouă mărime S)
  • un vârf linguriţă sare
  • 5 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 9 linguri nucă măcinată
  • un plic praf de copt
  • pentru crema de vanilie:
  • 3 gălbenuşuri
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • pentru sirop:
  • 400 ml apă
  • 50 ml vin alb
  • 3 linguri zahăr
  • O lingură coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 250 g pastă de zahăr
  • Câteva picături colorant roşu
  • puţină ciocolată albă
  • puţină ciocolată cu lapte pentru scris.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Lala

Immm, mama mia, ce bun este !!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de mascarpone si ciocolata