Tort cu nuci

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Tort cu nuci

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Blatul 1
  • -6 albusuri
  • -4 galbenusuri
  • -200 grame zahar pudra
  • -200 grame nuca macinata
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Blatul 2
  • -4 oua
  • -2 linguri de apa
  • -6 linguri de zahar
  • -6 linguri de faina
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Crema
  • -200 grame unt
  • -200 grame zahar pudra
  • -2 galbenusuri( ramase de la blatul 1)
  • -2 linguri cafea naturala
  • -200 grame nuca
  • -esenta de rom
  • Frisca lichida – 500 ml
  • Optional
  • Glazura
  • -150 grame zahar
  • -2 linguri cacao
  • -3 linguri apa
  • -25 grame unt

Mod de preparare

Blatul 1

Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de copt stins cu lamaie si nuca macinata.

Se tapeteaza o tava de sticla termorezistenta (cu dimensiunile de 20/30 cm) cu hartie de copt , se toarna compozitia si se coace la 160 de grade 30 de minute.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blatul 2

Cele 4 albuse se bat spuma cu putina sare; se adauga cele 2 linguri de apa, apoi zaharul si se mixeaza bine.

Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se coace la fel ca primul blat intr-o tava de 20/30 cm la 160 de grade cca 35 de minute sau se face proba cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra; se adauga cele 2 galbenusuri ramase de la primul blat si 2 linguri de cafea naturala.

Nuca se taie marunt( eu am o masina speciala pentru taiat nuca mai mare , pe care o folosesc la cataief si caramel cu nuca) si se prajeste putin in tigaia de clatite( fara ulei) , doar cat se primeasca gust de prajit.

Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga la crema de unt impreuna cu putina esenta de rom.

Se aseaza pe un platou dreptunghiular blatul cu nuca, apoi crema de un si blatul alb.

Se decoreaza cu frisca si nuca macinata marunt.

Daca nu avem frisca se poate glazura.

Glazura

Se fierb intr-o craticioara zaharul , cacao cernuta si apa pana se ingroasa putin.

Se adauga unt putin mai mult decat o nuca, se amesteca si se toarna peste prajitura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise