autor:

Mihaela11

» » Torturi

Tort cu nuci

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, Blatul 1, -6 albusuri, -4 galbenusuri, -200 grame zahar pudra, -200 grame nuca macinata, -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie, Blatul 2, -4 oua, -2 linguri de apa, -6 linguri de zahar, -6 linguri de faina, -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie, Crema, -200 grame unt, -200 grame zahar pudra, -2 galbenusuri( ramase de la blatul 1), -2 linguri cafea naturala, -200 grame nuca, -esenta de rom, Frisca lichida – 500 ml, Optional, Glazura, -150 grame zahar, -2 linguri cacao, -3 linguri apa, -25 grame unt

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

46 voturi

Mod de preparare

Blatul 1
Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de copt stins cu lamaie si nuca macinata.
Se tapeteaza o tava de sticla termorezistenta (cu dimensiunile de 20/30 cm) cu hartie de copt , se toarna compozitia si se coace la 160 de grade 30 de minute.
Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Blatul 2
Cele 4 albuse se bat spuma cu putina sare; se adauga cele 2 linguri de apa, apoi zaharul si se mixeaza bine.
Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se coace la fel ca primul blat intr-o tava de 20/30 cm la 160 de grade cca 35 de minute sau se face proba cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra; se adauga cele 2 galbenusuri ramase de la primul blat si 2 linguri de cafea naturala.
Nuca se taie marunt( eu am o masina speciala pentru taiat nuca mai mare , pe care o folosesc la cataief si caramel cu nuca) si se prajeste putin in tigaia de clatite( fara ulei) , doar cat se primeasca gust de prajit.
Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga la crema de unt impreuna cu putina esenta de rom.
Se aseaza pe un platou dreptunghiular blatul cu nuca, apoi crema de un si blatul alb.
Se decoreaza cu frisca si nuca macinata marunt.
Daca nu avem frisca se poate glazura.
Glazura
Se fierb intr-o craticioara zaharul , cacao cernuta si apa pana se ingroasa putin.
Se adauga unt putin mai mult decat o nuca, se amesteca si se toarna peste prajitura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere  si nuci

Tort cu mere si nuci

Intr-o forma de tort se caramelizeaza cele 100g zahar si apoi se lasa la racit. Cat se raceste zaharul

17 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Tort cu nuci si crema ganache

Tort cu nuci si crema ganache

Crema: Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat

38 voturi    7 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Gabriela_Modoianu

    Gabriela_Modoianu (Bucatar) , 09 ianuarie 2015

    delicios

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Absolut superb!!!

  • aandradaa

    aandradaa (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

    foarte frumos si dsunt sigura ca e si delicios! 5*

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

      Pur si simplu minunat.*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

      Foile alea fine, crema aia divină, prezentarea...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

      Super tortul ! Felicitari ! foarte bun. *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      yami yami...ce bunatate!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      Vai Miha ce tort deosebit ai facut !!! Delicios... Dupa toate dulciurile ce le-am avut de sarbatori, zau ca as lua o felie din tortul tau minunat...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      Minunat de bun.*****

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      imi plac toate dulciurile cu nuci si tortul tau pare a fi delicios !

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      Spectacular!! cind inviti la o portie?:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

46 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Blatul 1
  • -6 albusuri
  • -4 galbenusuri
  • -200 grame zahar pudra
  • -200 grame nuca macinata
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Blatul 2
  • -4 oua
  • -2 linguri de apa
  • -6 linguri de zahar
  • -6 linguri de faina
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Crema
  • -200 grame unt
  • -200 grame zahar pudra
  • -2 galbenusuri( ramase de la blatul 1)
  • -2 linguri cafea naturala
  • -200 grame nuca
  • -esenta de rom
  • Frisca lichida – 500 ml
  • Optional
  • Glazura
  • -150 grame zahar
  • -2 linguri cacao
  • -3 linguri apa
  • -25 grame unt

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Torta cu crema pentru festivitati