Tort cu nuci (delicios)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g miez nuca macinat
  • 300g zahar
  • 7 oua
  • 3 linguri cacao
  • esenta vanilie si rom
  • 1 plic crema de vanilie Dr. Oetker
  • 1 plic frisca

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita miezul de nuca impreuna cu zaharul si 3 linguri de apa. Se amesteca pana se topeste zaharul si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se separa de albusuri si se amesteca cu cacaoa si cateva picaturi de esenta de vanilie si rom. Se toarna apoi peste nuca si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in com[ozitia de nuca, amesatecand usor de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor , la foc mic, aproximativ o ora.

Se pregateste frisca si crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Se scoate blatul de tort din cuptor si se lasa la racit. Se tyaie apoi in doua si se insiropeaza cu un sirop din 3 linguri de zahar si o lingura de apa si esenta de rom. Se intinde crema de vanilie uniform intre feliile de blat.

Se imbraca tortul intrun strat de frisca si se orneaza dupa preferinta. Dau frau imaginatiei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise