autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort cu nuci, fără făină

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2012

Ingrediente
125 g nuca macinata,, 100 g zahar,, 50 ml apa,, 4 oua,, 1,5 - 2 linguri cacao,, vanilie,, 200 g frisca,, zmeura (fructe si ciocolata rasa pentru decor)., , Eu am injumatatit cantitatile, nefiind sigura de ceea ce va iesi va prezint cum am lucrat eu-pentru un tort mai mare dublati.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Punem intr-o oala cu fund dublu nuca, zaharul si apa si amestecam usor. Punem oala pe foc (lucrati la bain marie) si amestecam pana se topeste zaharul. Lasam sa se racoreasca.

In compozitia rece amestecam galbenusurile, vanilia si cacaua.
Separat batem spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luat din cantitatea totala), apoi le incorporam usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu nuca.

Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si nivelam.

Coacem la foc mic, cca o ora. Faceti testul scobitorii.

Scoatem blatul, cu grija, dupa ce s-a racit (!) pe un platou. Eu am pus deasupra frisca, zmeura si am presarat putina cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci, fără făină" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mississippi mud pie

Mississippi mud pie

Asaaaa....pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie,

51 voturi    19 comentarii
1h 5 min
Torturi
Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi adaugam

7 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Va multumesc!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    Un tort foarte reusit, o reteta interesanta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    O reteta usoara,interesanta si delicioasa...

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      Delicios desertul tau si o sa il incerc si eu

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      Minunat ! Un desert delicios, pe gustul meu yumi,yumi, sigur am sa-l incerc:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 125 g nuca macinata,
  • 100 g zahar,
  • 50 ml apa,
  • 4 oua,
  • 1,5 - 2 linguri cacao,
  • vanilie,
  • 200 g frisca,
  • zmeura (fructe si ciocolata rasa pentru decor).
  • Eu am injumatatit cantitatile
  • nefiind sigura de ceea ce va iesi va prezint cum am lucrat eu-pentru un tort mai mare dublati.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

53 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alexandrina (Chef de cuisine)

Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fundita