Ingrediente
125 g nuca macinata,, 100 g zahar,, 50 ml apa,, 4 oua,, 1,5 - 2 linguri cacao,, vanilie,, 200 g frisca,, zmeura (fructe si ciocolata rasa pentru decor)., , Eu am injumatatit cantitatile, nefiind sigura de ceea ce va iesi va prezint cum am lucrat eu-pentru un tort mai mare dublati.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
12 voturi
Mod de preparare
In compozitia rece amestecam galbenusurile, vanilia si cacaua.
Separat batem spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luat din cantitatea totala), apoi le incorporam usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu nuca.
Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si nivelam.
Coacem la foc mic, cca o ora. Faceti testul scobitorii.
Scoatem blatul, cu grija, dupa ce s-a racit (!) pe un platou. Eu am pus deasupra frisca, zmeura si am presarat putina cacao.
Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012
Delicios desertul tau si o sa il incerc si eu
Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012
Minunat ! Un desert delicios, pe gustul meu yumi,yumi, sigur am sa-l incerc:)