autor:

Emilia Niculescu

» » Torturi

TORT CU NUCI PRALINATE

Autor: Emilia Niculescu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Emilia Niculescu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
Nuci pralinate, 300g nuci, 300g zahar, , Blat, 10 oua, 200g zahar, 4 linguri pline pesmet, 150g nuci pralinate, , Crema, 500 ml frisca lichida, 150 g nuci pralinate

Dificultate: Medie Timp: 30h

7 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc nucile pralinate, prin caramelizarea zaharului si adaugarea nucilor. Dupa racire, nucile caramelizate se macina. Cantitatea obtinuta se imparte in doua parti egale, o parte pentru blat si o parte pentru crema.

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga pesmetul, jumatate din cantitatea de nuci caramelizate si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se coace intr-o forma unsa, tapetata cu pesmet sau hartie de copt.

Se pot coace 3 foi (recomandat) sau un blat care se taie in 3 parti egale.

Crema:

Se bate frisca si se adauga cealalta jumatate din cantitatea de nuci caramelizate. Crema se pune in mod egal intre foile de blat. Inainte de servire, tortul trebuie sa stea la frigider 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU NUCI PRALINATE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si cirese

Tort cu frisca si cirese

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort Dark Extreme

Tort Dark Extreme

Blatul l-am facut ca pe un pandispan: bat intai albusurile spuma, apoi adaug zaharul, galbenusurile

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

    Emiliaaaaaaaaaaaa...........ce minunatie trebuie sa iasa !!!! Pacat ca n-ai pus si o poza !!! Bravo !

Dificultate

Medie

Timp

30h

7 voturi

Ingrediente

  • Nuci pralinate
  • 300g nuci
  • 300g zahar
  • Blat
  • 10 oua
  • 200g zahar
  • 4 linguri pline pesmet
  • 150g nuci pralinate
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 g nuci pralinate

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Emiliaaaaaaaaaaaa...........ce minunatie trebuie sa iasa !!!! Pacat ca n-ai pus si o poza !!! Bravo !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Coconut Cake