autor:

Emilia Niculescu

» » Torturi

TORT CU NUCI PRALINATE

Autor: Emilia Niculescu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Emilia Niculescu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
Nuci pralinate, 300g nuci, 300g zahar, , Blat, 10 oua, 200g zahar, 4 linguri pline pesmet, 150g nuci pralinate, , Crema, 500 ml frisca lichida, 150 g nuci pralinate

Dificultate: Medie Timp: 30h

7 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc nucile pralinate, prin caramelizarea zaharului si adaugarea nucilor. Dupa racire, nucile caramelizate se macina. Cantitatea obtinuta se imparte in doua parti egale, o parte pentru blat si o parte pentru crema.

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga pesmetul, jumatate din cantitatea de nuci caramelizate si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se coace intr-o forma unsa, tapetata cu pesmet sau hartie de copt.

Se pot coace 3 foi (recomandat) sau un blat care se taie in 3 parti egale.

Crema:

Se bate frisca si se adauga cealalta jumatate din cantitatea de nuci caramelizate. Crema se pune in mod egal intre foile de blat. Inainte de servire, tortul trebuie sa stea la frigider 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU NUCI PRALINATE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

    Emiliaaaaaaaaaaaa...........ce minunatie trebuie sa iasa !!!! Pacat ca n-ai pus si o poza !!! Bravo !

Dificultate

Medie

Timp

30h

7 voturi

Ingrediente

  • Nuci pralinate
  • 300g nuci
  • 300g zahar
  • Blat
  • 10 oua
  • 200g zahar
  • 4 linguri pline pesmet
  • 150g nuci pralinate
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 g nuci pralinate

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Emiliaaaaaaaaaaaa...........ce minunatie trebuie sa iasa !!!! Pacat ca n-ai pus si o poza !!! Bravo !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Fri?ca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort bust de femeie