autor:

Emilia Niculescu

» » Torturi

TORT CU NUCI PRALINATE

Autor: Emilia Niculescu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Emilia Niculescu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
Nuci pralinate, 300g nuci, 300g zahar, , Blat, 10 oua, 200g zahar, 4 linguri pline pesmet, 150g nuci pralinate, , Crema, 500 ml frisca lichida, 150 g nuci pralinate

Dificultate: Medie Timp: 30h

7 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc nucile pralinate, prin caramelizarea zaharului si adaugarea nucilor. Dupa racire, nucile caramelizate se macina. Cantitatea obtinuta se imparte in doua parti egale, o parte pentru blat si o parte pentru crema.

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga pesmetul, jumatate din cantitatea de nuci caramelizate si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se coace intr-o forma unsa, tapetata cu pesmet sau hartie de copt.

Se pot coace 3 foi (recomandat) sau un blat care se taie in 3 parti egale.

Crema:

Se bate frisca si se adauga cealalta jumatate din cantitatea de nuci caramelizate. Crema se pune in mod egal intre foile de blat. Inainte de servire, tortul trebuie sa stea la frigider 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU NUCI PRALINATE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Torturi
Tort cu frisca si nutella

Tort cu frisca si nutella

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se face spuma adaugand zaharul treptat si pliculetul

14 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

    Emiliaaaaaaaaaaaa...........ce minunatie trebuie sa iasa !!!! Pacat ca n-ai pus si o poza !!! Bravo !

Dificultate

Medie

Timp

30h

7 voturi

Ingrediente

  • Nuci pralinate
  • 300g nuci
  • 300g zahar
  • Blat
  • 10 oua
  • 200g zahar
  • 4 linguri pline pesmet
  • 150g nuci pralinate
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 g nuci pralinate

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Emiliaaaaaaaaaaaa...........ce minunatie trebuie sa iasa !!!! Pacat ca n-ai pus si o poza !!! Bravo !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Fluturas