Se pregatesc nucile pralinate, prin caramelizarea zaharului si adaugarea nucilor. Dupa racire, nucile caramelizate se macina. Cantitatea obtinuta se imparte in doua parti egale, o parte pentru blat si o parte pentru crema.
Blatul:
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga pesmetul, jumatate din cantitatea de nuci caramelizate si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se coace intr-o forma unsa, tapetata cu pesmet sau hartie de copt.
Se pot coace 3 foi (recomandat) sau un blat care se taie in 3 parti egale.
Crema:
Se bate frisca si se adauga cealalta jumatate din cantitatea de nuci caramelizate. Crema se pune in mod egal intre foile de blat. Inainte de servire, tortul trebuie sa stea la frigider 3-4 ore.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii