Tort cu nuci si crema de ciocolata

Reteta de tort cu nuci si crema de ciocolata. Tort cu nuci si crema de ciocolata reteta simpla. Reteta de tort cu nuci. Reteta de tort cu crema de ciocolata. Retete de tort.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cu nuci si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Blat (2 foi):
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • o lingura de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • aprox.150ml apa
  • 2-3 lingurite zahar
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 100 g ciocolata alba sau cu lapte
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Reteta de tort cu nuci si crema de ciocolata o am de la mama. Este foarte gustos, usor de facut si pe placul tuturor.

Intai preparam crema. Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar nu trebuie sa fiarba.

Se da deoparte de pe foc, se adauga esenta de rom si ciocolata cu lapte rupta in bucatele, apoi se amesteca pana cand ciocolata se topeste complet. Lasam crema la racit, apoi o dam la congelator pentru 30 de minute si inca 2 ore la frigider.

Scoatem vasul din frigider si mixam crema pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat frisca batuta separat si mixam pana la incorporare.

Pentru blat mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaoa, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.

Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 35-40 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata.

Se lasa la racit, apoi se taie in doua parti egale cu un cutit bine ascutit. Trebuie taiat cu grija pentru ca blatul va fi moale si pufos.

Asamblare tort cu nuci si crema de ciocolata.

Pe un platou punem primul blat si il insiropam (amestecam apa cu zaharul si esenta), adaugam 1/2 din crema si al 2-lea blat pe care il insiropam.

Restul de crema il folosim pentru a orna tortul. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o turnam in centrul tortului. La final adaugam fulgii de ciocolata.

Il pastram la rece o ora doua si putem savura cu mare placere o delicioasa felie de tort cu nuci si crema de ciocolata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise