Reteta de tort cu nuci si crema de ciocolata. Tort cu nuci si crema de ciocolata reteta simpla. Reteta de tort cu nuci. Reteta de tort cu crema de ciocolata. Retete de tort.
Reteta de tort cu nuci si crema de ciocolata o am de la mama. Este foarte gustos, usor de facut si pe placul tuturor.
Intai preparam crema. Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar nu trebuie sa fiarba.
Se da deoparte de pe foc, se adauga esenta de rom si ciocolata cu lapte rupta in bucatele, apoi se amesteca pana cand ciocolata se topeste complet. Lasam crema la racit, apoi o dam la congelator pentru 30 de minute si inca 2 ore la frigider.
Scoatem vasul din frigider si mixam crema pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat frisca batuta separat si mixam pana la incorporare.
Pentru blat mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaoa, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.
Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn.
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 35-40 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata.
Se lasa la racit, apoi se taie in doua parti egale cu un cutit bine ascutit. Trebuie taiat cu grija pentru ca blatul va fi moale si pufos.
Asamblare tort cu nuci si crema de ciocolata.
Pe un platou punem primul blat si il insiropam (amestecam apa cu zaharul si esenta), adaugam 1/2 din crema si al 2-lea blat pe care il insiropam.
Restul de crema il folosim pentru a orna tortul. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o turnam in centrul tortului. La final adaugam fulgii de ciocolata.
Il pastram la rece o ora doua si putem savura cu mare placere o delicioasa felie de tort cu nuci si crema de ciocolata. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii