autor:

autor

» » Torturi

Tort cu pere si crema caramel

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
aluat: 100 g ciocolata alba rasa, 3 oua, 100 g zahar, 60 g amidon, 60 g faina, un praf de copt, crema: 5 foi gelatina, 100 g zahar, 500 ml lapte, un plic budinca de vanilie, deasupra: 4 pere,300ml vin alb,300ml smantana,un pachet glazura,40g zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la foc potrivit.
Gelatina se pune la muiat. Zaharul se caramelizeaza si se toarna 450 ml lapte. Se da in fiert. Restul laptelui se amesteca cu praful de budinca si se toarna peste laptele clocotind. Se fierbe budinca. Se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza gelatina. Se spala perele si se taie in 4. Vinul, zaharul si scortisoara se fierb si se dizolva inauntru plicul de glazura. Frisca se bate si se amesteca cu crema de budinca.
Peste blat se pune crema, apoi perele si glazura. Se da tortul la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere si crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT CU FRISCA SI FRUCTE

TORT CU FRISCA SI FRUCTE

Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
La Tour Eiffel Cake

La Tour Eiffel Cake

Pentru blaturi incinge cuptorul la 180° Pentru blatul maro amesteca faina cu cacaoa, praful de

17 voturi    13 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • aluat: 100 g ciocolata alba rasa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 g amidon
  • 60 g faina
  • un praf de copt
  • crema: 5 foi gelatina
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • un plic budinca de vanilie
  • deasupra: 4 pere,300ml vin alb,300ml smantana,un pachet glazura,40g zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort caramel