autor:

autor

» » Torturi

Tort cu pere si crema caramel

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
aluat: 100 g ciocolata alba rasa, 3 oua, 100 g zahar, 60 g amidon, 60 g faina, un praf de copt, crema: 5 foi gelatina, 100 g zahar, 500 ml lapte, un plic budinca de vanilie, deasupra: 4 pere,300ml vin alb,300ml smantana,un pachet glazura,40g zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la foc potrivit.
Gelatina se pune la muiat. Zaharul se caramelizeaza si se toarna 450 ml lapte. Se da in fiert. Restul laptelui se amesteca cu praful de budinca si se toarna peste laptele clocotind. Se fierbe budinca. Se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza gelatina. Se spala perele si se taie in 4. Vinul, zaharul si scortisoara se fierb si se dizolva inauntru plicul de glazura. Frisca se bate si se amesteca cu crema de budinca.
Peste blat se pune crema, apoi perele si glazura. Se da tortul la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere si crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort spirala pt Andrei

Tort spirala pt Andrei

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf

4 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort Kodrit Kadir

Tort Kodrit Kadir

-Blatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit si laptele amestecam bine si

27 voturi    21 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • aluat: 100 g ciocolata alba rasa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 g amidon
  • 60 g faina
  • un praf de copt
  • crema: 5 foi gelatina
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • un plic budinca de vanilie
  • deasupra: 4 pere,300ml vin alb,300ml smantana,un pachet glazura,40g zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fererro Rocher