Tort cu pere si crema caramel

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat: 100 g ciocolata alba rasa, 3 oua, 100 g zahar, 60 g amidon, 60 g faina, un praf de copt;
  • crema: 5 foi gelatina, 100 g zahar, 500 ml lapte, un plic budinca de vanilie
  • deasupra: 4 pere,300ml vin alb,300ml smantana,un pachet glazura,40g zahar.

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la foc potrivit.

Gelatina se pune la muiat. Zaharul se caramelizeaza si se toarna 450 ml lapte. Se da in fiert. Restul laptelui se amesteca cu praful de budinca si se toarna peste laptele clocotind. Se fierbe budinca. Se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza gelatina. Se spala perele si se taie in 4. Vinul, zaharul si scortisoara se fierb si se dizolva inauntru plicul de glazura. Frisca se bate si se amesteca cu crema de budinca.

Peste blat se pune crema, apoi perele si glazura. Se da tortul la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise