autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu pere si crema de iaurt

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 1 blat de cacao, Pentru crema:, 6 linguri zahar brun, 2 linguri zeama de lime, 2 plicuri zahar vanilat., 2 plicuri gelatina pudr Dr.Oetker, 300gr smantana Covalact 15% grasime, 500 ml frisca vegetala Hulala(produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale), 300 gr crema de iaurt, 300 gr branza de vaci dulce, 2 lamai(pentru zeama,in care lasam perele), 14 piscoturi de sampanie, Pentru decor:, 200 gr afine de padure, 2 pere(pere tari,pentru decor), cateva boabe de struguri albi si negri pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

90 voturi

Mod de preparare

Crema:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea complecta si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust,eu am pus 6 linguri de zahar).Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Se obtine o crema spumoasa.
Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar,se aseaza blatul,se insiropeaza cu putin sirop de afine,pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata creama.Peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop.Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore.Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul.Taiem boabele de struguri in jumatati, perele in felii foarte subtiri.Mentionez ca feliile de pere se pun in sucul de la 2 lamai,ca sa nu se innegreasca.Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia,am pus poze cu pasii pe care i-am folosit in montarea tortului.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Broscuta testoasa

Tort Broscuta testoasa

Toata complexitatea acestui tort este montarea lui. Pentru inceput preparam crema.( eu am facut

18 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu dovleac copt si mere coapte

Tort cu dovleac copt si mere coapte

Se ia un dovleac de marime medie, se feliaza si se coace cca o ora. Daca este fad la gust se va

5 voturi    4 comentarii
2h 25 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 29 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Glisca Cornelia , 20 august 2014

    Tort cu pere si crema de iaurt

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Susu draga mea, ai mai sus crema de iaurt cum se face(300 iaurt,300 smantana,300 branza de vaci,500 ml hulala care o bati si apoi o amesteci cu crema de iaurt,dar sa nu uiti 2 pliculete de gelatina),Succes.Poti sa o faci cu orice fel de fruct,eu abia astept sa iasa fructele sa mai fac cu un fruct si in rest le-am facut baietilor mei cu toate fructele acest tort.

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Arata foarte bineeee. Ma ispiteste si il voi face la vara, cred ca este racoritor. Spune-mi te rog de care crema de iaurt ai folosit? Ceva cu fructe sau simplu? Foarte frumos ornat. Salvez si eu reteta. Bine ca ai specificat de sucul de lamaie ca sigur uitam.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Este ornat atat de simplu si asa de frumos....imi place!

    • Fara foto

      Rodica,15martie 2010 , 15 martie 2010

      Tort super arata foarte gustos!!!!!!! 10

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Foarte aromat si prezentare foarte eleganta*****

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Nota 10! Si felicitari...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Multumesc draga Nadia,esti draguta.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Mama ! cum arata. Sa-l mananci cu ochii nu alta. Mi-am salvat reteta , acum sa vad cand o sa ma incumet sa-l fac. Sper cit mai repede posibil. Felicitari Carmen, nota 20.

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Prezentarea este de nota 10 cu FELICITARI!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Multumesc flori de piatra.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Arata splendid si acest tort al tau.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Frumos ornat si cred ca e foarte gustos!

    • Fara foto

      monica iuliana (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      arata impecabil si cred ca e "innebunitor" de bun..trebuie incercat...felicitari

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Foarte frumos Carmen, eu stiu ca esti f. priceputa gospodina, dar la dulciuri esti experta, felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      imi place si cum arata si cred ca e foarte bun si la gust felicitari!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Arata super si sigur e si foarte gustos. Trebuie incercat.

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Felicitari. Trebuie incercat neaparat :)

    • Fara foto

      vera , 15 septembrie 2009

      Deosebit tortul, ft frumos prezentat!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Esti o adevarata artista in arta culinara. Feliitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Un tort deosebit si tare delicios...

    • Fara foto

      SIMONA70 , 13 septembrie 2009

      Arata fenomenal si cred ca si gustul e pe masura, o sa il incerc si eu. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Frumos de tot, Carmen!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Arata minunat si gustul trebuie sa fie pe masura!Felicitarile mele!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Super ! super !!!!!!!!! Felicitari !!!!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      No comment!

    • Fara foto

      dicarmencitta1957 , 10 septembrie 2009

      Multumesc,va invit la tort.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Felicitari Carmen, e foarte, foarte reusit!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Bun rau.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

90 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 blat de cacao
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • 2 plicuri gelatina pudr Dr.Oetker
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime
  • 500 ml frisca vegetala Hulala(produs din categoria dulciurilor
  • pe baza de grasimi vegetale)
  • 300 gr crema de iaurt
  • 300 gr branza de vaci dulce
  • 2 lamai(pentru zeama,in care lasam perele)
  • 14 piscoturi de sampanie
  • Pentru decor:
  • 200 gr afine de padure
  • 2 pere(pere tari,pentru decor)
  • cateva boabe de struguri albi si negri pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Susu draga mea, ai mai sus crema de iaurt cum se face(300 iaurt,300 smantana,300 branza de vaci,500 ml hulala care o bati si apoi o amesteci cu crema de iaurt,dar sa nu uiti 2 pliculete de gelatina),Succes.Poti sa o faci cu orice fel de fruct,eu abia astept sa iasa fructele sa mai fac cu un fruct si in rest le-am facut baietilor mei cu toate fructele acest tort.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de cozonac umplut cu crema chantilly