Tort cu pere si crema de iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu pere si crema de iaurt

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 blat de cacao
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • 2 plicuri gelatina pudr Dr.Oetker
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime
  • 500 ml frisca vegetala Hulala(produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale)
  • 300 gr crema de iaurt
  • 300 gr branza de vaci dulce
  • 2 lamai(pentru zeama,in care lasam perele)
  • 14 piscoturi de sampanie
  • Pentru decor:
  • 200 gr afine de padure
  • 2 pere(pere tari,pentru decor)
  • cateva boabe de struguri albi si negri pentru decor

Mod de preparare

Crema:

Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea complecta si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust,eu am pus 6 linguri de zahar).Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Se obtine o crema spumoasa.

Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar,se aseaza blatul,se insiropeaza cu putin sirop de afine,pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata creama.Peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop.Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore.Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul.Taiem boabele de struguri in jumatati, perele in felii foarte subtiri.Mentionez ca feliile de pere se pun in sucul de la 2 lamai,ca sa nu se innegreasca.Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia,am pus poze cu pasii pe care i-am folosit in montarea tortului.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise