Crema:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea complecta si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust,eu am pus 6 linguri de zahar).Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Se obtine o crema spumoasa.
Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar,se aseaza blatul,se insiropeaza cu putin sirop de afine,pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata creama.Peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop.Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore.Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul.Taiem boabele de struguri in jumatati, perele in felii foarte subtiri.Mentionez ca feliile de pere se pun in sucul de la 2 lamai,ca sa nu se innegreasca.Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia,am pus poze cu pasii pe care i-am folosit in montarea tortului.Pofta buna !!!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii