autor:

» » Torturi

Tort cu pere si migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 ceasca si 1/4 faina, , 1/4 ceasca zahar pudra, , 90 g unt taiat bucatele, , un galbenus batut usor, , 2 linguri apa de la gheata., Umplutura: 2 pere mari, , 50 g unt, , 1/4 ceasca zahar tos,, 1 ou batut usor, , 1 lingurita esenta de vanilie, , 2 lingurite faina, , 50 g migdale macinate, , 2 linguri gem de caise (incalzit si trecut prin sita).

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca bine (de preferat in robotul de bucatarie) zaharul si untul, pana ce masa devine nisipoasa, apoi se adauga galbenusul si aproape toata apa si se amesteca circa 20 de secunde, ca sa se lege bine (daca e nevoie, se mai adauga apa). Se pune aluatul astfel preparat pe o planseta infainata si se framanta in continuare (cu mana) pana ce se inmoaie. Se unge o forma dreptunghiulara (35 x 11 cm) cu unt topit sau ulei si se intinde aluatul, in asa fel incat sa acopere si fundul si marginile formei. Se acopera cu o folie de plastic si se tine 20 de minute la frigider. Se-ncinge cuptorul la 180°C, se intinde peste aluat o coala de hartie pentru copt si deasupra se-mprastie boabe de fasole uscata sau orez (pentru ca aluatul sa ramana plat), se baga la cuptor si se coace 10 minute. Apoi se scoate, se indeparteaza hartia si boabele respective, se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute pana ce se rumeneste. Umplutura: Se curata perele de coaja, se taie in doua si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, dupa care se introduc intr-o craticioara cu apa clocotita si se fierb 10 minute, la foc mijlociu, pana ce se-nmoaie. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri. Se freaca spuma untul si zaharul (cu mixerul), se adauga putin cate putin din oul batut, apoi esenta de vanilie si se amesteca bine. Apoi se incorporeaza - cu o lingura de metal - faina si migdalele si se toarna compozitia astfel preparata peste aluat. Deasupra, se aseaza feliile de para, se baga tortul la cuptor si se coace 20 de minute, pana se intareste si se rumeneste frumos. Se scoate din cuptor si, cat mai e cald, se ung perele cu un strat subtire de gem de caise.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 1 comentariu

  • Ion Padure (Chef de cuisine) , 26 mai 2008

    Imi place foarte mult tortul care are la baza si pere. De ziua nepotelului meu, parintii au comandat un tort minunat, care avea incorporat si bucati de pere.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 ceasca si 1/4 faina
  • 1/4 ceasca zahar pudra
  • 90 g unt taiat bucatele
  • un galbenus batut usor
  • 2 linguri apa de la gheata.
  • Umplutura: 2 pere mari
  • 50 g unt
  • 1/4 ceasca zahar tos,
  • 1 ou batut usor
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite faina
  • 50 g migdale macinate
  • 2 linguri gem de caise (incalzit si trecut prin sita).

Raporteaza reteta

Ion Padure (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult tortul care are la baza si pere. De ziua nepotelului meu, parintii au comandat un tort minunat, care avea incorporat si bucati de pere.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea