autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu pere si migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 ceasca si 1/4 faina, , 1/4 ceasca zahar pudra, , 90 g unt taiat bucatele, , un galbenus batut usor, , 2 linguri apa de la gheata., Umplutura: 2 pere mari, , 50 g unt, , 1/4 ceasca zahar tos,, 1 ou batut usor, , 1 lingurita esenta de vanilie, , 2 lingurite faina, , 50 g migdale macinate, , 2 linguri gem de caise (incalzit si trecut prin sita).

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca bine (de preferat in robotul de bucatarie) zaharul si untul, pana ce masa devine nisipoasa, apoi se adauga galbenusul si aproape toata apa si se amesteca circa 20 de secunde, ca sa se lege bine (daca e nevoie, se mai adauga apa). Se pune aluatul astfel preparat pe o planseta infainata si se framanta in continuare (cu mana) pana ce se inmoaie. Se unge o forma dreptunghiulara (35 x 11 cm) cu unt topit sau ulei si se intinde aluatul, in asa fel incat sa acopere si fundul si marginile formei. Se acopera cu o folie de plastic si se tine 20 de minute la frigider. Se-ncinge cuptorul la 180°C, se intinde peste aluat o coala de hartie pentru copt si deasupra se-mprastie boabe de fasole uscata sau orez (pentru ca aluatul sa ramana plat), se baga la cuptor si se coace 10 minute. Apoi se scoate, se indeparteaza hartia si boabele respective, se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute pana ce se rumeneste. Umplutura: Se curata perele de coaja, se taie in doua si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, dupa care se introduc intr-o craticioara cu apa clocotita si se fierb 10 minute, la foc mijlociu, pana ce se-nmoaie. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri. Se freaca spuma untul si zaharul (cu mixerul), se adauga putin cate putin din oul batut, apoi esenta de vanilie si se amesteca bine. Apoi se incorporeaza - cu o lingura de metal - faina si migdalele si se toarna compozitia astfel preparata peste aluat. Deasupra, se aseaza feliile de para, se baga tortul la cuptor si se coace 20 de minute, pana se intareste si se rumeneste frumos. Se scoate din cuptor si, cat mai e cald, se ung perele cu un strat subtire de gem de caise.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort spirala pt Andrei

Tort spirala pt Andrei

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf

4 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort Kodrit Kadir

Tort Kodrit Kadir

-Blatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit si laptele amestecam bine si

27 voturi    21 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ion Padure (Chef de cuisine) , 26 mai 2008

    Imi place foarte mult tortul care are la baza si pere. De ziua nepotelului meu, parintii au comandat un tort minunat, care avea incorporat si bucati de pere.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 ceasca si 1/4 faina
  • 1/4 ceasca zahar pudra
  • 90 g unt taiat bucatele
  • un galbenus batut usor
  • 2 linguri apa de la gheata.
  • Umplutura: 2 pere mari
  • 50 g unt
  • 1/4 ceasca zahar tos,
  • 1 ou batut usor
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite faina
  • 50 g migdale macinate
  • 2 linguri gem de caise (incalzit si trecut prin sita).

Raporteaza reteta

Fara foto

Ion Padure (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult tortul care are la baza si pere. De ziua nepotelului meu, parintii au comandat un tort minunat, care avea incorporat si bucati de pere.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni