Pentru blat se separa ouale; albusurile se bat spuma, impreuna cu cele 6 linguri de zahar, ca la bezea; se adauga pe rand galbenusurile, mixand pentru incorporare, dupa care se adauga si praful de crema; mixam inca putin, sa se omogenizeze compozitia; se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, cam 35 de minute (dupa cum se observa e blatul folosit la prajitura Krem a la Krem). Se poate verifica apasand blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat blatul e copt. Dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar; cand s-a racit se taie in doua (eventual cu ajutorul unui fir de ata).
Din compotul de piersici (eu am folosit compot productie proprie) se pastreaza cateva felii de fruct, (care se vor aseza pe suprafata primei felii de blat), restul se paseaza cu mixerul; se adauga iaurtul si zaharul (150 g) si se mai mixeaza putin. Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie, pana se fluidizeaza (nu se fierbe). Gelatina astfel preparata se pune in compozitia de piersici si iaurt si se da putin la frigider, cat sa se intareasca un pic. In acel moment se amesteca cu frisca batuta (din cei 400 ml pastram putina frisca pentru decor).
Tortul se monteaza pe platoul de servit, ajutandu-ne de peretii formei detasabile de tort. Se aseaza prima felie de blat, se insiropeaza cu putina zeama din compot; se aseaza pe suprafata blatului feliile de piersici puse deoparte. Se toarna crema cu piersici, iaurt si frisca, se niveleaza, se aseaza a doua felie de blat (se preseaza putin tortul), se insiropeaza; se da tortul la rece minim 3 ore.
Se scoate din frigider, se inlatura inelul detasabil (tortul se poate monta si intr-o cratita, captusita cu celofan, caz in care ne ajutam de doua platouri cand scoatem tortul din cratita, pentru ca partea de blat pe care am pus felii de piersica sa ajunga in partea de jos a tortului).
Am ornat cu frisca, felii de nectarina si jeleu rosu, preparat conform instructiunilor de pe plic.
Ideea de baza, de la care am pornit la realizarea acestui tort se regaseste pe blogul Laurei Sava (tort cu mure si piersici); mi-a placut mult reteta, am incercat-o cu diverse fructe, capsuni, caise, zmeura si visine...
Timpul de preparare include si timpul de copt.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii