autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort cu piersici

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru 16 felii, Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 1 plic Creme Ole cu ciocolata Dr. Oetker, Crema: 1 borcan (800 g) compot de piersici, 1 iaurt (450 g), 150 g zahar, 400 ml frisca lichida Hulala, 2 pliculete gelatina, Pentru decor: frisca, 2 nectarine, 1 plic Tort Gelee rosu (Dr. Oetker)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale; albusurile se bat spuma, impreuna cu cele 6 linguri de zahar, ca la bezea; se adauga pe rand galbenusurile, mixand pentru incorporare, dupa care se adauga si praful de crema; mixam inca putin, sa se omogenizeze compozitia; se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, cam 35 de minute (dupa cum se observa e blatul folosit la prajitura Krem a la Krem). Se poate verifica apasand blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat blatul e copt. Dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar; cand s-a racit se taie in doua (eventual cu ajutorul unui fir de ata).
Din compotul de piersici (eu am folosit compot productie proprie) se pastreaza cateva felii de fruct, (care se vor aseza pe suprafata primei felii de blat), restul se paseaza cu mixerul; se adauga iaurtul si zaharul (150 g) si se mai mixeaza putin. Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie, pana se fluidizeaza (nu se fierbe). Gelatina astfel preparata se pune in compozitia de piersici si iaurt si se da putin la frigider, cat sa se intareasca un pic. In acel moment se amesteca cu frisca batuta (din cei 400 ml pastram putina frisca pentru decor).
Tortul se monteaza pe platoul de servit, ajutandu-ne de peretii formei detasabile de tort. Se aseaza prima felie de blat, se insiropeaza cu putina zeama din compot; se aseaza pe suprafata blatului feliile de piersici puse deoparte. Se toarna crema cu piersici, iaurt si frisca, se niveleaza, se aseaza a doua felie de blat (se preseaza putin tortul), se insiropeaza; se da tortul la rece minim 3 ore.
Se scoate din frigider, se inlatura inelul detasabil (tortul se poate monta si intr-o cratita, captusita cu celofan, caz in care ne ajutam de doua platouri cand scoatem tortul din cratita, pentru ca partea de blat pe care am pus felii de piersica sa ajunga in partea de jos a tortului).
Am ornat cu frisca, felii de nectarina si jeleu rosu, preparat conform instructiunilor de pe plic.

Ideea de baza, de la care am pornit la realizarea acestui tort se regaseste pe blogul Laurei Sava (tort cu mure si piersici); mi-a placut mult reteta, am incercat-o cu diverse fructe, capsuni, caise, zmeura si visine...
Timpul de preparare include si timpul de copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Tort cu blat de ciocolata si piersici

Tort cu blat de ciocolata si piersici

Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,

14 voturi    6 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

    Ce tort frumos, Alexandrina!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

    Arata super !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Mmmm,ce bunatate,imi place gelatina care ai pus-o peste fructe,foarte frumos ornat,draga Alexandrina.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Va multumesc!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Foarte frumos, aspectos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      ARATA GROZAV,IAR GUSTUL TREBUIE SA FIE PE MASURA...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      bun si aspectuos!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Felicitari! Foarte aspectuos

    • Fara foto

      flori de piatra , 06 octombrie 2009

      Foarte frumos prezentat.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Felicitari,forte frumos arata.Si mie imi place tortul cu piersici.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Foarte bine arata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Alexandrina, arata deosebit, felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru 16 felii
  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole cu ciocolata Dr. Oetker
  • Crema: 1 borcan (800 g) compot de piersici
  • 1 iaurt (450 g)
  • 150 g zahar
  • 400 ml frisca lichida Hulala
  • 2 pliculete gelatina
  • Pentru decor: frisca
  • 2 nectarine
  • 1 plic Tort Gelee rosu (Dr. Oetker)

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce tort frumos, Alexandrina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort de vanilie cu trandafiri de martipan