Tort cu piersici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu piersici

Ingrediente

  • Un blat de tort simplu din:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 cană cu biscuiți dulci cu picături de ciocolată
  • 1 cană cu biscuiți cu alune de pădure
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 50 gr unt
  • puțină coajă rasă de lămâie
  • Pentru cremă:
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr unt moale
  • 1/2 cană lapte
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri zahăr
  • puțină coajă de lămâie
  • piersici tocate mărunt
  • Pentru ornat:
  • piersici
  • alte fructe dacă doriți, după preferințe

Mod de preparare

Faceți blatul de tort . Separati ouale.Albusurile sa bat spuma tare cu sarea si zaharul adaugat treptat. Adaugati galbenusurile si amestecati usor. Cerneti faina cu praful de copt si puneti cate o lingura peste oua. Amestecati cu batatorul de jos in sus pana la inglobarea completa a fainii. Puneti compozitia in tava tapetata si coaceti la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Puneti blatul la racit

Puneți biscuiții fărâmați într-un vas.Adăugați zahărul și coajă de lămâie. Amestecând continuu puneți untul topit și amestecați până obțineți un fel de pastă. Forma în care ați copt blatul se tapetează cu folie transparentă și se pune pasta de biscuiți dându-i forma tăvii. Lăsați-o la rece cam 30 minute.

Crema se face ușor. Fierbeți la foc mic laptele cu zahărul , coaja de lămâie și amidonul amestecând continuu. Se obține o cremă care se lasă la răcit. Începeți să mixați untul cu ricotta și adăugați câte puțin din crema făcută anterior, răcită. Gata crema!

Începem asamblarea. Blatul se taie în 2 foi.Pe o foaie se întinde puțină cremă, piersici tocate, foaia de biscuiți, cremă iar piersici și ultima foaie de blat. Îmbrăcați tortul în cremă și ormați după cum vă place!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor