autor:

gaby

» » Torturi

Tort cu piersici

Autor: gaby (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gaby (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2011

Ingrediente
Un blat de tort simplu din:, 4 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare, , 1 cană cu biscuiți dulci cu picături de ciocolată, , 1 cană cu biscuiți cu alune de pădure, , 2-3 linguri zahăr pudră, , 50 gr unt, , puțină coajă rasă de lămâie, , Pentru cremă:, , 250 gr ricotta, , 150 gr unt moale, , 1/2 cană lapte, , 2 linguri amidon, , 5 linguri zahăr, , puțină coajă de lămâie, , piersici tocate mărunt, , Pentru ornat:, , piersici, , alte fructe dacă doriți, după preferințe

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Faceți blatul de tort . Separati ouale.Albusurile sa bat spuma tare cu sarea si zaharul adaugat treptat. Adaugati galbenusurile si amestecati usor. Cerneti faina cu praful de copt si puneti cate o lingura peste oua. Amestecati cu batatorul de jos in sus pana la inglobarea completa a fainii. Puneti compozitia in tava tapetata si coaceti la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Puneti blatul la racit

Puneți biscuiții fărâmați într-un vas.Adăugați zahărul și coajă de lămâie. Amestecând continuu puneți untul topit și amestecați până obțineți un fel de pastă. Forma în care ați copt blatul se tapetează cu folie transparentă și se pune pasta de biscuiți dându-i forma tăvii. Lăsați-o la rece cam 30 minute.



Crema se face ușor. Fierbeți la foc mic laptele cu zahărul , coaja de lămâie și amidonul amestecând continuu. Se obține o cremă care se lasă la răcit. Începeți să mixați untul cu ricotta și adăugați câte puțin din crema făcută anterior, răcită. Gata crema!



Începem asamblarea. Blatul se taie în 2 foi.Pe o foaie se întinde puțină cremă, piersici tocate, foaia de biscuiți, cremă iar piersici și ultima foaie de blat. Îmbrăcați tortul în cremă și ormați după cum vă place!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de iaurt si piersici

Tort cu crema de iaurt si piersici

Mod de preparare blat: Incalziti cuptorul. 1.Separati albusurile de galbenusuri. 2.Cu mixerul

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu capsuni si piersici

Tort cu capsuni si piersici

Pentru inceput am zdrobit capsunile. Piureul de capsuni rezultat l-am amestecat cu iaurtul in care

20 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Gabriela_Bucur

    Maria Gabriela_Bucur (Bucatar sef) , 25 mai 2014

    Trebuie sa fie bun!

  • Fara foto

    Dana Teodora , 25 octombrie 2013

    super si gustos

  • gaby

    gaby (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    kok miori am editat reteta si am pus si modul de preparare la blatul de tort. Sunt tare curioasa daca ai sa faci tortul :)

    • gaby

      gaby (Chef de cuisine) , 01 august 2011

      kok miori am editat reteta si am pus si modul de preparare la blatul de tort. Sunt tare curioasa daca ai sa faci tortul :)

    • gaby

      gaby (Chef de cuisine) , 01 august 2011

      blatul de tort este facut din 4 oua cu 6 linguri zahar si 6 faina. Reteta este copiata de pe blogul meu iar acolo am link la blatul de tort. daca doresti poti sa vi la mine sa vezi http://danagaby.blogspot.com/2011/07/tort-cu-piersici-si-ricotta.html Numai bine!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 iulie 2011

      Bun tortul de piersici dar nu-mi este clar din ce-ai facut blatul caci in afara de 4oua si biscuiti nu scrii nimic si din cele citite pe reteta faci un blat de biscuiti azi cata faina folosesti la cele 4 oua?Te rog sa-mi raspunzi si voi incerca sa fac tortul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Un blat de tort simplu din:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 cană cu biscuiți dulci cu picături de ciocolată
  • 1 cană cu biscuiți cu alune de pădure
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 50 gr unt
  • puțină coajă rasă de lămâie
  • Pentru cremă:
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr unt moale
  • 1/2 cană lapte
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri zahăr
  • puțină coajă de lămâie
  • piersici tocate mărunt
  • Pentru ornat:
  • piersici
  • alte fructe dacă doriți
  • după preferințe

Raporteaza reteta

Retete
de gaby
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Untul cu zahărul le-am mixat , am pus oul sarea și făina cernută cu praful de copt. Am frământat

2 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca de ciocolata cu sos de lamaie

Budinca de ciocolata cu sos de lamaie

Am pus laptele la fiert(am oprit puțin din el). Am amestecat cacaua cu amidonul,zahărul și laptele

5 voturi    4 comentarii
20 min
Budinci
Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

Piersicile se spală și se curăță de coajă. Se taie și li se scot sâmburii apoi se taie bucăți.

49 voturi    8 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

Maria Gabriela_Bucur (Bucatar sef)

Trebuie sa fie bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Delicios