autor:

Dedicut

» » Torturi

Tort cu piersici si afine

Autor: Dedicut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dedicut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 1 blat de ciocolata taiat pe 3 niveluri, cumparat sau facut acasa, 100 g. zahar, 2 linguri lichior de piersici sau afine, , Crema:, , 800 g. jumatati de piersici (2 conserve de 850 ml), 450 g. iaurt, 140 g. zahar, 150 g. piure de afine, 15 g. gelatina granule sau 8 foite de gelatina, 400 ml. frisca, 4 linguri dulceata de piersici sau de afine, 100 g. afine, 1 plic Tort Gelee transparent, 100 g. ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 5h

4 voturi

Mod de preparare

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Se insiropeaza fiecare blat cu grija, adica mai mult se unge cu pensula pentru ca altfel se va rupe cand se va felia tortul.

Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.



Pe blatul de jos se aseaza jumatati de piersici. Se paseaza afinele, prospete sau congelate. Se amesteca iaurtul cu 100 gr. zahar si afine.

Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute. Apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde. Se inglobeaza apoi in crema. Crema se da la rece.



Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml. frisca batuta.

2/3 din crema se aseaza pe piersici.

Se acopera cu blatul al doilea. Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus.

Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu piersicile sau afinele de padure facute dulceata. Pe margine se aseaza frisca batuta iar deasupra se aseaza piersici si afine.



Se prepara glazura din praf Tort Gelee transparent sau rosu, 40 g. zahar si 250 ml. suc de piersici si se aseaza pe fructe. Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Minitorturi personalizate

Minitorturi personalizate

1.Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se amesteca untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema,

7 voturi    17 comentarii
1h
Torturi
Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi adaugam

7 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2014

    O minunatie...

  • Fara foto

    Ancuta Ancuta , 18 decembrie 2014

    ok

  • Fara foto

    antoemma (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Cat de bine arata!!!

Dificultate

Medie

Timp

5h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 blat de ciocolata taiat pe 3 niveluri
  • cumparat sau facut acasa
  • 100 g. zahar
  • 2 linguri lichior de piersici sau afine
  • Crema:
  • 800 g. jumatati de piersici (2 conserve de 850 ml)
  • 450 g. iaurt
  • 140 g. zahar
  • 150 g. piure de afine
  • 15 g. gelatina granule sau 8 foite de gelatina
  • 400 ml. frisca
  • 4 linguri dulceata de piersici sau de afine
  • 100 g. afine
  • 1 plic Tort Gelee transparent
  • 100 g. ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Dedicut
Tort cu zmeura

Tort cu zmeura

Preparare blat: Se pun intr-un bol incapator ouale intregi, zaharul si praful de sare si se

2 voturi    2 comentarii
3h
Torturi
Turta dulce

Turta dulce

Se topesc mierea si untul cubulete in cuptorul cu microunde. Dupa un minut se amesteca in compozitie

5 voturi    2 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Cake pops cu mascarpone

Cake pops cu mascarpone

Se sfarama biscuitii si se amesteca cu mascarpone, iar din pasta rezultata se formeaza bilute de

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Zuccotto