autor:

ratusca_crazy2009

» » Torturi

Tort cu piscoturi

Autor: ratusca_crazy2009 (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ratusca_crazy2009 (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2011

Ingrediente
20 g gelatina ( eu am pus gelatina rosie de aia aveam prin casa :d ),, 5 oua,, 1 cutie compot ananas,, o portocala,, un kiwi,, 1/2 l lapte,, 1 lingura faina ,, 300 g zahar ,, 500 g frisca, 1 pachet mare de piscoturi.

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Am lasat gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor de pe pliculet.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand cu grija cu un tel ca sa nu se lege de vas.Cand se ingroasa se ia de pe foc si dupa ce se raceste putin se adauga gelatina. Cand este abia calduta se pot adauga albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand.
Pentru montajul tortului facem in felul urmator: intr-o tava de chec am pus compozitia si am dat-o la frigider pt 15 min.Apoi il scoatem din vas asezand un platou sub el si intorcand vasul.Piscoturile le inmuiem in zeama de la compotul de ananas si le asezam pe marginea tortului.Ornam cu felii de portocala si ananas...mai punem si un pliculet de gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15 min.Dupa ce s-a inmuiat turnam peste fructele de pe tort si mai adaugam kiwi taiat marunt pentru a avea tortul un aspect mai vesel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi adaugam

7 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Gelatina se dizolva in 50ml de apa calduta.Intr-un bol se amesteca iaurtul cu gelatina dizolvata.

15 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 20 g gelatina ( eu am pus gelatina rosie de aia aveam prin casa :d ),
  • 5 oua,
  • 1 cutie compot ananas,
  • o portocala,
  • un kiwi,
  • 1/2 l lapte,
  • 1 lingura faina ,
  • 300 g zahar ,
  • 500 g frisca
  • 1 pachet mare de piscoturi.

Raporteaza reteta

Retete
de ratusca_crazy2009
Mazare cu carne de porc

Mazare cu carne de porc

Se pune in tigaie uleiul la incins,apoi se ia carnea de porc si se aseaza in tigaie la prajit,dupa

6 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

ratusca_crazy2009 (Maestru bucatar)

multumesc..:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu cremă de zahăr ars și caise