Tort cu piscoturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu piscoturi

Ingrediente

  • 20 g gelatina ( eu am pus gelatina rosie de aia aveam prin casa :d ),
  • 5 oua,
  • 1 cutie compot ananas,
  • o portocala,
  • un kiwi,
  • 1/2 l lapte,
  • 1 lingura faina ,
  • 300 g zahar ,
  • 500 g frisca
  • 1 pachet mare de piscoturi.

Mod de preparare

Am lasat gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor de pe pliculet.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand cu grija cu un tel ca sa nu se lege de vas.Cand se ingroasa se ia de pe foc si dupa ce se raceste putin se adauga gelatina. Cand este abia calduta se pot adauga albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand.

Pentru montajul tortului facem in felul urmator: intr-o tava de chec am pus compozitia si am dat-o la frigider pt 15 min.Apoi il scoatem din vas asezand un platou sub el si intorcand vasul.Piscoturile le inmuiem in zeama de la compotul de ananas si le asezam pe marginea tortului.Ornam cu felii de portocala si ananas...mai punem si un pliculet de gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15 min.Dupa ce s-a inmuiat turnam peste fructele de pe tort si mai adaugam kiwi taiat marunt pentru a avea tortul un aspect mai vesel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise