Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Pentru bavareza de capsuni:
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 500 gr capsuni
  • 150 ml frisca lichida
  • 40 gr gelatina granule
  • Pentru decor:
  • 200 gr piscoturi
  • 500 gr capsuni
  • 100 gr ciocolata alba
  • colorant pe baza de sfecla rosie
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi adaugam apa si galbenusurile. Punem faina si omogenizam compoziia. Turnam aluatul obtinut in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana e rumeneste frumos.

Taiem blaul in doua si asezam primul blat pe un platou. Fixam in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Pregatim siropul astfel: dam apa in cateva clocote impreuna cu zaharul, la final adaugam vanilia si lasam sa se racoreasca.

Insiropam primul blat.

Pregatim apoi bavareza de capsuni. Batem galbenusurile cu zaharul si turnam peste ele laptele. Punem pe foc pana incepe sa se ingroase. Atentie, cand a dat in clocot trageti imediat deoparte de pe foc deoarece crema de oua se poate branzi. Lasam sa se racoreasca.

Batem frisca lichida pana devine ferma. Amestecam crema de oua cu frisca. Capsunele le spalam, le rupem coditele si le punem in vasul blenderului pana le facem pasta pe care o vom adauga peste crema. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in crema. Foarte mare atentie, nu fierbeti gelatina fiindca isi va pierde proprietatile! Nu puneti gelatina fierbinte peste crema!

Adaugam jumatate din crema peste primul blat. Alegem capsuni mai micute si le asezam in crema. Insiropam piscoturile si asezam un rand peste crema. Turnam restul de crema si asezam din nou capsunele. Punem al doilea blat deasupra si il insiropam.

Dam la frigider (de preferat peste noapte) si apoi desfacem cu grija inelul din jurul tortului. Ca sa nu il rupem vom desface mai intai marginile cu un cutit. Batem frisca si imbracam tortul cu un strat subtire. Topim ciocolata alba la bain-marie si cand este topita adaugam colorantul. Glazuram tortul si decoram cu felii de capsune.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni