autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Autor: vio_dreams (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vio_dreams (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri apa, 12 linguri faina, , Pentru sirop:, 250 ml apa, 5 linguri zahar, esenta vanilie, , Pentru bavareza de capsuni:, 6 galbenusuri, 250 gr zahar, 250 ml lapte, 500 gr capsuni, 150 ml frisca lichida, 40 gr gelatina granule, , Pentru decor:, 200 gr piscoturi, 500 gr capsuni, 100 gr ciocolata alba, colorant pe baza de sfecla rosie, 50 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi adaugam apa si galbenusurile. Punem faina si omogenizam compoziia. Turnam aluatul obtinut in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana e rumeneste frumos.



Taiem blaul in doua si asezam primul blat pe un platou. Fixam in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Pregatim siropul astfel: dam apa in cateva clocote impreuna cu zaharul, la final adaugam vanilia si lasam sa se racoreasca.



Insiropam primul blat.



Pregatim apoi bavareza de capsuni. Batem galbenusurile cu zaharul si turnam peste ele laptele. Punem pe foc pana incepe sa se ingroase. Atentie, cand a dat in clocot trageti imediat deoparte de pe foc deoarece crema de oua se poate branzi. Lasam sa se racoreasca.



Batem frisca lichida pana devine ferma. Amestecam crema de oua cu frisca. Capsunele le spalam, le rupem coditele si le punem in vasul blenderului pana le facem pasta pe care o vom adauga peste crema. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in crema. Foarte mare atentie, nu fierbeti gelatina fiindca isi va pierde proprietatile! Nu puneti gelatina fierbinte peste crema!



Adaugam jumatate din crema peste primul blat. Alegem capsuni mai micute si le asezam in crema. Insiropam piscoturile si asezam un rand peste crema. Turnam restul de crema si asezam din nou capsunele. Punem al doilea blat deasupra si il insiropam.



Dam la frigider (de preferat peste noapte) si apoi desfacem cu grija inelul din jurul tortului. Ca sa nu il rupem vom desface mai intai marginile cu un cutit. Batem frisca si imbracam tortul cu un strat subtire. Topim ciocolata alba la bain-marie si cand este topita adaugam colorantul. Glazuram tortul si decoram cu felii de capsune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de fructe

tort de fructe

blatul: se prepara un pandispan care dupa racire se taie in 3 parti crema: gelatina se moaie in

6 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de cafea

Tort cu crema de cafea

Blatul:separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,galbenusurile le batem bine,bine cu zaharul

8 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Utescu , 27 mai 2015

    Minunat...

  • Fara foto

    vio_dreams (Chef de cuisine) , 09 iunie 2014

    nu stiu daca am voie sa pun link catre alte site-uri aici, da un search pe google dupa colorant natural din fecla rosie.

  • Fara foto

    Aurelia Cretu , 07 iunie 2014

    De unde cumparam colorant de sfecla rosie

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Pentru bavareza de capsuni:
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 500 gr capsuni
  • 150 ml frisca lichida
  • 40 gr gelatina granule
  • Pentru decor:
  • 200 gr piscoturi
  • 500 gr capsuni
  • 100 gr ciocolata alba
  • colorant pe baza de sfecla rosie
  • 50 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de vio_dreams
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Ungeti forma cu putin unt, daca aveti forma de silicon sariti peste aceasta operatiune. Spalati ciresele,

17 voturi    6 comentarii
40 min
Budinci
Tarta cu capsune si rubarba

Tarta cu capsune si rubarba

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul. Amestecam pana la incorporare.Adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Raffaello cu zmeura

Tort Raffaello cu zmeura

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

vio_dreams (Chef de cuisine)

nu stiu daca am voie sa pun link catre alte site-uri aici, da un search pe google dupa colorant natural din fecla rosie.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici