Tort cu piure de castane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8-10 felii): 100 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 100 g margarina + putina margarina pentru uns forma,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 250 g piure de castane (se gaseste in magazine),
  • 300 ml frisca.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se iau doua forme rotunde (diametrul: 18 cm), se ung si se tapeteaza cu hartie pentru copt, care se unge si ea cu putina margarina.

Se cerne faina cu praful de copt intr-un castron, se adauga margarina, zaharul, ouale si esenta de vanilie si se amesteca bine 1-2 minute.

Se imparte aluatul in doua si se intinde in forme, netezindu-l la suprafata, si se coace 25-30 de minute la cuptorul incins (apasat cu degetul, trebuie sa fie elastic).

Se lasa blaturile sa se raceasca cateva minute, se rastoarna, se indeparteaza hartia si se lasa pe un gratar pana ce s-au racit de tot.

Se amesteca piureul de castane cu furculita si se taie fiecare blat in doua (pe orizontala). Se ung blaturile cu crema, se aseaza unul peste altul, se acopera tortul de jur-imprejur cu frisca (batuta) si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise