autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu prune si frisca

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat, , 100 g ciocolata amaruie, 100 g unt moale, 1 plic zahar vanilat, 150 g zahar, 8 oua, 100 g faina, 50 g zeamil (zeamil sau amidon alimentar,este acelasi ingredient), 50 g migdale macinate marunt(eu le toc manual cu un cutit), 1 lingurita cu varf praf de copt (Dr. Oetker)., , Pentru umplutura:, 750 g prune (mai tari), 6 linguri zahar brun, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu sec, 1 plic praf de budinca (de vanilie), 6 linguri compot de prune (zeama neindulcita)., 1 buc cutie frisca (Hulala vegetala) de 500 ml, 4 plicuri zahar vanilat (Dr. Oetker), 2 linguri ciocolata rasa, 1 lingura zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se rupe ciocolata si se topeste pe baia de apa. Se freaca bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se incorporeaza galbenusurile, pe urma ciocolata topita, albusurile batute spuma, si la sfarsit faina amestecata cu amidonul alimentar (zeamilul sau amidon alimentar este acelasi ingredient), migdalele macinate si praful de copt. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt (cu peretii detasabili si diametrul de 28 cm) si se intinde cu un cutit lat. Se coace circa 25 de minute in cuptorul incins la 180 grade C, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii, se pun fructele intr-un castron impreuna cu zaharul brun si se lasa 45 de minute sa se patrunda cu zaharul. Se adauga zeama de portocale si se fierb 5-7 minute la foc mic. Se scurg intr-o strecuratoare, iar zeama se leaga cu praful de budinca amestecat cu vinul rosu. Se pun deoparte 16 prune, celelalte se incorporeaza in zeama legata cu vin si praf de budinca si se lasa compozitia sa se raceasca. Blatul se taie in trei. Partea de jos se asaza pe un platou pentru tort, si o insiropam cu lichidul din compot si deasupra se intinde jumatate din compozitia cu prune. Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se toarna un sfert peste prune, se intinde, se asaza deasupra a doua felie de blat, se insiropeaza cu zeama din compot si se umple cu prune si frisca. Urmeaza a treia bucata de blat, care se insiropeaza cu compot. Se garniseste tortul cu frisca si cu cele 16 prune puse deoparte, se acopera si se tine circa 6 ore la rece. Inainte de a-l servi, se orneaza cu ciocolata rasa si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu prune si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse si glazura de cacao

Tort cu mousse si glazura de cacao

Blatul: Intr-un vas batem bine zaharul cu ouale la care adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful

6 voturi    2 comentarii
5h 45 min
Torturi
Tort cu crema de vanilie si mure.

Tort cu crema de vanilie si mure.

Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Cred ca e delicios!!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 8 oua
  • 100 g faina
  • 50 g zeamil (zeamil sau amidon alimentar,este acelasi ingredient)
  • 50 g migdale macinate marunt(eu le toc manual cu un cutit)
  • 1 lingurita cu varf praf de copt (Dr. Oetker).
  • Pentru umplutura:
  • 750 g prune (mai tari)
  • 6 linguri zahar brun
  • 150 ml zeama de portocale
  • 100 ml vin rosu sec
  • 1 plic praf de budinca (de vanilie)
  • 6 linguri compot de prune (zeama neindulcita).
  • 1 buc cutie frisca (Hulala vegetala) de 500 ml
  • 4 plicuri zahar vanilat (Dr. Oetker)
  • 2 linguri ciocolata rasa
  • 1 lingura zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Crystyna

Crystyna (Chef de cuisine)

Cred ca e delicios!!!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu struguri, nuci si crema de branza