Se rupe ciocolata si se topeste pe baia de apa. Se freaca bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se incorporeaza galbenusurile, pe urma ciocolata topita, albusurile batute spuma, si la sfarsit faina amestecata cu amidonul alimentar (zeamilul sau amidon alimentar este acelasi ingredient), migdalele macinate si praful de copt. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt (cu peretii detasabili si diametrul de 28 cm) si se intinde cu un cutit lat. Se coace circa 25 de minute in cuptorul incins la 180 grade C, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii, se pun fructele intr-un castron impreuna cu zaharul brun si se lasa 45 de minute sa se patrunda cu zaharul. Se adauga zeama de portocale si se fierb 5-7 minute la foc mic. Se scurg intr-o strecuratoare, iar zeama se leaga cu praful de budinca amestecat cu vinul rosu. Se pun deoparte 16 prune, celelalte se incorporeaza in zeama legata cu vin si praf de budinca si se lasa compozitia sa se raceasca. Blatul se taie in trei. Partea de jos se asaza pe un platou pentru tort, si o insiropam cu lichidul din compot si deasupra se intinde jumatate din compozitia cu prune. Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se toarna un sfert peste prune, se intinde, se asaza deasupra a doua felie de blat, se insiropeaza cu zeama din compot si se umple cu prune si frisca. Urmeaza a treia bucata de blat, care se insiropeaza cu compot. Se garniseste tortul cu frisca si cu cele 16 prune puse deoparte, se acopera si se tine circa 6 ore la rece. Inainte de a-l servi, se orneaza cu ciocolata rasa si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii