autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu prune si frisca

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat, , 100 g ciocolata amaruie, 100 g unt moale, 1 plic zahar vanilat, 150 g zahar, 8 oua, 100 g faina, 50 g zeamil (zeamil sau amidon alimentar,este acelasi ingredient), 50 g migdale macinate marunt(eu le toc manual cu un cutit), 1 lingurita cu varf praf de copt (Dr. Oetker)., , Pentru umplutura:, 750 g prune (mai tari), 6 linguri zahar brun, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu sec, 1 plic praf de budinca (de vanilie), 6 linguri compot de prune (zeama neindulcita)., 1 buc cutie frisca (Hulala vegetala) de 500 ml, 4 plicuri zahar vanilat (Dr. Oetker), 2 linguri ciocolata rasa, 1 lingura zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se rupe ciocolata si se topeste pe baia de apa. Se freaca bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se incorporeaza galbenusurile, pe urma ciocolata topita, albusurile batute spuma, si la sfarsit faina amestecata cu amidonul alimentar (zeamilul sau amidon alimentar este acelasi ingredient), migdalele macinate si praful de copt. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt (cu peretii detasabili si diametrul de 28 cm) si se intinde cu un cutit lat. Se coace circa 25 de minute in cuptorul incins la 180 grade C, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii, se pun fructele intr-un castron impreuna cu zaharul brun si se lasa 45 de minute sa se patrunda cu zaharul. Se adauga zeama de portocale si se fierb 5-7 minute la foc mic. Se scurg intr-o strecuratoare, iar zeama se leaga cu praful de budinca amestecat cu vinul rosu. Se pun deoparte 16 prune, celelalte se incorporeaza in zeama legata cu vin si praf de budinca si se lasa compozitia sa se raceasca. Blatul se taie in trei. Partea de jos se asaza pe un platou pentru tort, si o insiropam cu lichidul din compot si deasupra se intinde jumatate din compozitia cu prune. Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se toarna un sfert peste prune, se intinde, se asaza deasupra a doua felie de blat, se insiropeaza cu zeama din compot si se umple cu prune si frisca. Urmeaza a treia bucata de blat, care se insiropeaza cu compot. Se garniseste tortul cu frisca si cu cele 16 prune puse deoparte, se acopera si se tine circa 6 ore la rece. Inainte de a-l servi, se orneaza cu ciocolata rasa si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu prune si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Torta de ciocolata cu biscuiti

Torta de ciocolata cu biscuiti

Se pregateste o tava de 30*25 sau un pyrex. Se incalzeste un pahar cu lapte putin si se adauga 2

14 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Tort Raffaello pentru Valentine's Day

Tort Raffaello pentru Valentine's Day

Un studiu recent spune că peste 30.000 de români vor ”fugi” în mini vacanțe

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Cred ca e delicios!!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 8 oua
  • 100 g faina
  • 50 g zeamil (zeamil sau amidon alimentar,este acelasi ingredient)
  • 50 g migdale macinate marunt(eu le toc manual cu un cutit)
  • 1 lingurita cu varf praf de copt (Dr. Oetker).
  • Pentru umplutura:
  • 750 g prune (mai tari)
  • 6 linguri zahar brun
  • 150 ml zeama de portocale
  • 100 ml vin rosu sec
  • 1 plic praf de budinca (de vanilie)
  • 6 linguri compot de prune (zeama neindulcita).
  • 1 buc cutie frisca (Hulala vegetala) de 500 ml
  • 4 plicuri zahar vanilat (Dr. Oetker)
  • 2 linguri ciocolata rasa
  • 1 lingura zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Crystyna

Crystyna (Chef de cuisine)

Cred ca e delicios!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Piscotel cu fantezie