autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu prune si frisca

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat, , 100 g ciocolata amaruie, 100 g unt moale, 1 plic zahar vanilat, 150 g zahar, 8 oua, 100 g faina, 50 g zeamil (zeamil sau amidon alimentar,este acelasi ingredient), 50 g migdale macinate marunt(eu le toc manual cu un cutit), 1 lingurita cu varf praf de copt (Dr. Oetker)., , Pentru umplutura:, 750 g prune (mai tari), 6 linguri zahar brun, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu sec, 1 plic praf de budinca (de vanilie), 6 linguri compot de prune (zeama neindulcita)., 1 buc cutie frisca (Hulala vegetala) de 500 ml, 4 plicuri zahar vanilat (Dr. Oetker), 2 linguri ciocolata rasa, 1 lingura zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se rupe ciocolata si se topeste pe baia de apa. Se freaca bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se incorporeaza galbenusurile, pe urma ciocolata topita, albusurile batute spuma, si la sfarsit faina amestecata cu amidonul alimentar (zeamilul sau amidon alimentar este acelasi ingredient), migdalele macinate si praful de copt. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt (cu peretii detasabili si diametrul de 28 cm) si se intinde cu un cutit lat. Se coace circa 25 de minute in cuptorul incins la 180 grade C, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii, se pun fructele intr-un castron impreuna cu zaharul brun si se lasa 45 de minute sa se patrunda cu zaharul. Se adauga zeama de portocale si se fierb 5-7 minute la foc mic. Se scurg intr-o strecuratoare, iar zeama se leaga cu praful de budinca amestecat cu vinul rosu. Se pun deoparte 16 prune, celelalte se incorporeaza in zeama legata cu vin si praf de budinca si se lasa compozitia sa se raceasca. Blatul se taie in trei. Partea de jos se asaza pe un platou pentru tort, si o insiropam cu lichidul din compot si deasupra se intinde jumatate din compozitia cu prune. Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se toarna un sfert peste prune, se intinde, se asaza deasupra a doua felie de blat, se insiropeaza cu zeama din compot si se umple cu prune si frisca. Urmeaza a treia bucata de blat, care se insiropeaza cu compot. Se garniseste tortul cu frisca si cu cele 16 prune puse deoparte, se acopera si se tine circa 6 ore la rece. Inainte de a-l servi, se orneaza cu ciocolata rasa si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu prune si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Ciocolata amaruie rupta in bucati mici si untul taiat cubulete se topesc, la bain-marie sau in cuptorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cheesecake cu lamaie

Cheesecake cu lamaie

Pentru baza, incalzeste cutorul la 180⁰C.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-o

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Cred ca e delicios!!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 8 oua
  • 100 g faina
  • 50 g zeamil (zeamil sau amidon alimentar,este acelasi ingredient)
  • 50 g migdale macinate marunt(eu le toc manual cu un cutit)
  • 1 lingurita cu varf praf de copt (Dr. Oetker).
  • Pentru umplutura:
  • 750 g prune (mai tari)
  • 6 linguri zahar brun
  • 150 ml zeama de portocale
  • 100 ml vin rosu sec
  • 1 plic praf de budinca (de vanilie)
  • 6 linguri compot de prune (zeama neindulcita).
  • 1 buc cutie frisca (Hulala vegetala) de 500 ml
  • 4 plicuri zahar vanilat (Dr. Oetker)
  • 2 linguri ciocolata rasa
  • 1 lingura zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Crystyna

Crystyna (Chef de cuisine)

Cred ca e delicios!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura
Cookie Settings