Se rupe ciocolata si se topeste pe baia de apa. Se freaca bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se incorporeaza galbenusurile, pe urma ciocolata topita, albusurile batute spuma, si la sfarsit faina amestecata cu amidonul alimentar (zeamilul sau amidon alimentar este acelasi ingredient), migdalele macinate si praful de copt. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt (cu peretii detasabili si diametrul de 28 cm) si se intinde cu un cutit lat. Se coace circa 25 de minute in cuptorul incins la 180 grade C, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii, se pun fructele intr-un castron impreuna cu zaharul brun si se lasa 45 de minute sa se patrunda cu zaharul. Se adauga zeama de portocale si se fierb 5-7 minute la foc mic. Se scurg intr-o strecuratoare, iar zeama se leaga cu praful de budinca amestecat cu vinul rosu. Se pun deoparte 16 prune, celelalte se incorporeaza in zeama legata cu vin si praf de budinca si se lasa compozitia sa se raceasca. Blatul se taie in trei. Partea de jos se asaza pe un platou pentru tort, si o insiropam cu lichidul din compot si deasupra se intinde jumatate din compozitia cu prune. Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se toarna un sfert peste prune, se intinde, se asaza deasupra a doua felie de blat, se insiropeaza cu zeama din compot si se umple cu prune si frisca. Urmeaza a treia bucata de blat, care se insiropeaza cu compot. Se garniseste tortul cu frisca si cu cele 16 prune puse deoparte, se acopera si se tine circa 6 ore la rece. Inainte de a-l servi, se orneaza cu ciocolata rasa si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii