autor:

» » Torturi

Tort cu prune si frisca

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 100 g ciocolata amaruie, 100 g unt moale, 1 plic zahar vanilat, 150 g zahar, 5 oua, 100 g faina, 50 g zeamil, 50 g migdale macinate marunt, 1 lingurita cu varf praf de copt., , Pentru umplutura - 750 g prune, 6 linguri zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu sec, 1 plic praf de budinca (de vanilie), 6 linguri compot de prune (zeama neindulcita), 1 l frisca, 4 plicuri zahar vanilat, 2 linguri ciocolata rasa, 1 lingura zahar pudra., , (pentru 16 felii)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se rupe ciocolata si se topeste pe baia de apa. Se freaca bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se incorporeaza galbenusurile, pe urma ciocolata topita, albusurile batute spuma, si la sfarsit faina amestecata cu zeamilul, migdalele macinate si praful de copt.

Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt (cu peretii detasabili si diametrul de 28 cm) si se intinde cu un cutit lat. Se coace circa 25 de minute in cuptorul incins la 180 grade C, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii, se pun fructele intr-un castron impreuna cu zaharul si se lasa 45 de minute sa se patrunda. Se adauga zeama de portocale si se fierb 5-7 minute la foc mic.

Se scurg intr-o strecuratoare, iar zeama se leaga cu praful de budinca amestecat cu vinul rosu. Se pun deoparte 16 prune, celelalte se incorporeaza in zeama legata cu vin si praf de budinca si se lasa compozitia sa se raceasca.

Blatul se taie in trei. Partea de jos se aseaza pe un platou pentru tort, se stropeste cu 2 linguri de compot si deasupra se intinde jumatate din compozitia cu prune.

Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se toarna un sfert peste prune, se intinde, se aseaza deasupra a doua felie de blat, se stropeste cu 2 linguri de compot si se umple cu prune si frisca. Urmeaza a treia bucata de blat, care se stropeste si ea cu compot.

Se garniseste tortul cu frisca si cu cele 16 prune puse deoparte, se acopera si se tine circa 6 ore la rece.

Inainte de a-l servi, se orneaza cu ciocolata rasa si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu prune si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 50 g zeamil
  • 50 g migdale macinate marunt
  • 1 lingurita cu varf praf de copt.
  • Pentru umplutura - 750 g prune
  • 6 linguri zahar
  • 150 ml zeama de portocale
  • 100 ml vin rosu sec
  • 1 plic praf de budinca (de vanilie)
  • 6 linguri compot de prune (zeama neindulcita)
  • 1 l frisca
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri ciocolata rasa
  • 1 lingura zahar pudra.
  • (pentru 16 felii)

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort festiv - Batman