autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu prune si frisca

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 100 g ciocolata amaruie, 100 g unt moale, 1 plic zahar vanilat, 150 g zahar, 5 oua, 100 g faina, 50 g zeamil, 50 g migdale macinate marunt, 1 lingurita cu varf praf de copt., , Pentru umplutura - 750 g prune, 6 linguri zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu sec, 1 plic praf de budinca (de vanilie), 6 linguri compot de prune (zeama neindulcita), 1 l frisca, 4 plicuri zahar vanilat, 2 linguri ciocolata rasa, 1 lingura zahar pudra., , (pentru 16 felii)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se rupe ciocolata si se topeste pe baia de apa. Se freaca bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se incorporeaza galbenusurile, pe urma ciocolata topita, albusurile batute spuma, si la sfarsit faina amestecata cu zeamilul, migdalele macinate si praful de copt.

Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt (cu peretii detasabili si diametrul de 28 cm) si se intinde cu un cutit lat. Se coace circa 25 de minute in cuptorul incins la 180 grade C, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii, se pun fructele intr-un castron impreuna cu zaharul si se lasa 45 de minute sa se patrunda. Se adauga zeama de portocale si se fierb 5-7 minute la foc mic.

Se scurg intr-o strecuratoare, iar zeama se leaga cu praful de budinca amestecat cu vinul rosu. Se pun deoparte 16 prune, celelalte se incorporeaza in zeama legata cu vin si praf de budinca si se lasa compozitia sa se raceasca.

Blatul se taie in trei. Partea de jos se aseaza pe un platou pentru tort, se stropeste cu 2 linguri de compot si deasupra se intinde jumatate din compozitia cu prune.

Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se toarna un sfert peste prune, se intinde, se aseaza deasupra a doua felie de blat, se stropeste cu 2 linguri de compot si se umple cu prune si frisca. Urmeaza a treia bucata de blat, care se stropeste si ea cu compot.

Se garniseste tortul cu frisca si cu cele 16 prune puse deoparte, se acopera si se tine circa 6 ore la rece.

Inainte de a-l servi, se orneaza cu ciocolata rasa si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu prune si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de fructe

tort de fructe

blatul: se prepara un pandispan care dupa racire se taie in 3 parti crema: gelatina se moaie in

6 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de cafea

Tort cu crema de cafea

Blatul:separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,galbenusurile le batem bine,bine cu zaharul

8 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 50 g zeamil
  • 50 g migdale macinate marunt
  • 1 lingurita cu varf praf de copt.
  • Pentru umplutura - 750 g prune
  • 6 linguri zahar
  • 150 ml zeama de portocale
  • 100 ml vin rosu sec
  • 1 plic praf de budinca (de vanilie)
  • 6 linguri compot de prune (zeama neindulcita)
  • 1 l frisca
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri ciocolata rasa
  • 1 lingura zahar pudra.
  • (pentru 16 felii)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu mousse de fructe de padure