Tort cu ricotta si fructe de padure

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu ricotta si fructe de padure

Ingrediente

  • Blat:
  • 225 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 225 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 250 g ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 40 g zahar pudra
  • fructe de padure
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Eu am folosit fructe de padure congelate de la Lidl.Punem fructele intr-o strecuratoare sa se decongeleze.

Pentru blat mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine, turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru 40-50 minute.Oprim focul si mai lasam tava in cuptor pentru 5 minute.Lasam blatul sa se raceasca.

Pentru crema mixam putin branza ricotta.Separat mixam frisca cu zaharul pudra.Peste branza adaugam cate o lingura din frisca batuta amestecand usor pana amestecam cele doua compozitii.

Taiem blatul in doua.Nu am insiropat blatul.Peste blat am pus direct fructele,apoi crema,din nou blat, fructe si crema.Am ornat cu fructe de padure si fulgi de migdale.Un deliciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor