autor:

GeoGia

» » Torturi

Tort cu ricotta si fructe de padure

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2016

Ingrediente
Blat:, 225 g unt, 200 g zahar pudra, 4 oua, 225 g faina, 10 g praf de copt, Crema:, 250 g ricotta, 400 ml frisca lichida, 40 g zahar pudra, fructe de padure, fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit fructe de padure congelate de la Lidl.Punem fructele intr-o strecuratoare sa se decongeleze.

Pentru blat mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine, turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru 40-50 minute.Oprim focul si mai lasam tava in cuptor pentru 5 minute.Lasam blatul sa se raceasca.

Pentru crema mixam putin branza ricotta.Separat mixam frisca cu zaharul pudra.Peste branza adaugam cate o lingura din frisca batuta amestecand usor pana amestecam cele doua compozitii.

Taiem blatul in doua.Nu am insiropat blatul.Peste blat am pus direct fructele,apoi crema,din nou blat, fructe si crema.Am ornat cu fructe de padure si fulgi de migdale.Un deliciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu Ice Cake

Tiramisu Ice Cake

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 225 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 225 g faina
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 250 g ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 40 g zahar pudra
  • fructe de padure
  • fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

8 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu fructe