Tort cu sampanie

Timp pregatire
125 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un blat de biscuit cumparat, 100 g faina, 40 g zahar pudra, un galbenus, 50 g unt.
  • Pentru crema: 2 linguri jeleu de zmeura, 2 galbenusuri, 125 ml sampanie, coaja rasa de la o lamiie, 6 foi gelatina alba, 2 albusuri, 400 ml frisca, citeva boabe de zmeura.

Mod de preparare

Din zahar, faina, galbenusuri si unt se framinta un aluat fraged care se pune intr-o forma de tort de 26 cm si se da la rece 35 min apoi se coace 15 min la foc potrivit si se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou. Se incalzeste jeleul si se unge cu el blatul copt. Blatul de biscuit se taie pe 2 nivele. Se pune un nivel peste cel uns cu gem. Galbenusele si zaharul se bat spuma. Se amesteca pe rind cu sampania, coaja si sucul de lamiie. Se inmoaie gelatina, se dizolva si se amesteca cu crema de galbenusurile. Se bate frisca spuma si albusele. Se amesteca 100 g frisca cu ele si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. Jumatate din crema se pune peste blatul de biscuit si se aseaza al doilea nivel. Se aranjeaza restul de crema si se da la rece 60 min. Restul de frisca se bate spuma si se repartizeaza pe tort. Se aseaza din loc in loc cite o boaba de zmeura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise