autor:

autor

» » Torturi

Tort cu sampanie

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Un blat de biscuit cumparat, 100 g faina, 40 g zahar pudra, un galbenus, 50 g unt., Pentru crema: 2 linguri jeleu de zmeura, 2 galbenusuri, 125 ml sampanie, coaja rasa de la o lamiie, 6 foi gelatina alba, 2 albusuri, 400 ml frisca, citeva boabe de zmeura.

Dificultate: Medie Timp: 2h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Din zahar, faina, galbenusuri si unt se framinta un aluat fraged care se pune intr-o forma de tort de 26 cm si se da la rece 35 min apoi se coace 15 min la foc potrivit si se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou. Se incalzeste jeleul si se unge cu el blatul copt. Blatul de biscuit se taie pe 2 nivele. Se pune un nivel peste cel uns cu gem. Galbenusele si zaharul se bat spuma. Se amesteca pe rind cu sampania, coaja si sucul de lamiie. Se inmoaie gelatina, se dizolva si se amesteca cu crema de galbenusurile. Se bate frisca spuma si albusele. Se amesteca 100 g frisca cu ele si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. Jumatate din crema se pune peste blatul de biscuit si se aseaza al doilea nivel. Se aranjeaza restul de crema si se da la rece 60 min. Restul de frisca se bate spuma si se repartizeaza pe tort. Se aseaza din loc in loc cite o boaba de zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sampanie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piscoturi de sampanie

Tort cu piscoturi de sampanie

Se face crema cu lapte (eu am ales crema de lamaie), se pregateste siropul pt. inmuiat, se inmoaie

9 voturi    6 comentarii
30 min
Torturi
TORT DE SAMPANIE CU PERLE

TORT DE SAMPANIE CU PERLE

Cum procedezi pentru blat: Bati albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat.

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • Un blat de biscuit cumparat
  • 100 g faina
  • 40 g zahar pudra
  • un galbenus
  • 50 g unt.
  • Pentru crema: 2 linguri jeleu de zmeura
  • 2 galbenusuri
  • 125 ml sampanie
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 6 foi gelatina alba
  • 2 albusuri
  • 400 ml frisca
  • citeva boabe de zmeura.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca