autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT CU SMOCHINE

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
Pentru blat: 2 oua, 2 linguri ulei, 2 linguri apa fierbinte, 6 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, cate 1 lingura de ulei si faina pentru forma, , Pentru crema de iaurt: 150 g iaurt, 300 g iaurt cu aroma de vanilie, 200 ml frisca lichida, 2 linguri zahar, 1 plic gelatina, , Pentru crema de smochine si ornat: 100 g ciocolata cu lapte, 3 lingurite cafea solubila, 3 lingurite zahar pudra, 3 oua, 350 g smochine, 2 linguri unt, 1 praf de sare, 30 g alune.

Dificultate: Redusa Timp: 7h

0 voturi

Mod de preparare

Blatul
Pui cuptorul la incalzit. Bati bine ouale cu zaharul, uleiul si apa fierbinte. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizezi aluatul. Il coci timp de 25 minute intr-o forma de tort detasabila, cu diametrul de 26 cm, unsa cu ulei si tapetat cu faina.
Lasi blatul sa se raceasca in forma, apoi il detasezi cu grija.

Crema de iaurt
Inmoi gelatina in 50 ml apa rece, apoi o dizolvi pe baie de aburi impreuna cu zaharul. Amesteci iaurtul simplu si cel de vanilie cu gelatina calduta si dai amestecul la frigider pentru 30 minute. In crema de iaurt incorporezi frisca batuta. Asezi din nou blatul de tort in forma detasabila, pui deasupra crema de iaurt, nivelezi si dai la frigider rimp de 4 ore.

Crema de smochine
Cureti smochinele de codite si le dai prin masina de tocat, pastrand cateva pentru ornat. Separi albusurile de galbenusuri. Prepari o cafea tare din 100 ml apa, cafea solubila si zahar dupa gust. Fierbi cafeaua la bain-marie impreuna cu zaharul pudra, ciocolata rupta in bucati si untul. Cand compozitia a evenit consistenta adaugi galbenusurile, unul cate unul, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Bati albusurile spuma cu sarea la bain-marie si le incorporezi in crema impreuna cu smochinele, amestecand de jos in sus. Pui crema de smochine peste cea de iaurt, ornezi tortul cu felii de smochine si alune maruntite si il dai la frigider pentru inca 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU SMOCHINE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Se topeste untul cu ciocolata taiata cuburi in bain marie; Ouale se bat cu zaharul pana devin o

3 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Torturi
Tort de vanilie

Tort de vanilie

Blatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Eu le-am amestecat

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

7h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • cate 1 lingura de ulei si faina pentru forma
  • Pentru crema de iaurt: 150 g iaurt
  • 300 g iaurt cu aroma de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • Pentru crema de smochine si ornat: 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 lingurite cafea solubila
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 3 oua
  • 350 g smochine
  • 2 linguri unt
  • 1 praf de sare
  • 30 g alune.

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de banane