Ingrediente
Pentru blat:, 100g unt moale, 100g zahar, 100g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat, O priza sare, 2 oua, Pentru spuma:, 500g capsuni, 4 linguri zahar, 1 plic gelatina fina, 3 albusuri, 125g zahar fin, 300ml frisca lichida batuta, 2 linguri zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 35 min
35 voturi
Mod de preparare
Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit complet se taie in jumatate pe orizontala.Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma.
Spuma de capsuni:
Se pun fructele spalate,taiate in doua si curatate de codita intr-o craticioara pe foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.Se tin pe foc pana incep sa fiarba si zaharul s-a totit de tot.Se amesteca totul cu blenderul pana devin ca un piure.Se inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece,apoi se amesteca in piureul fierbinte si se lasa deoparte sa se raceasca.
Se bat albusurile spuma tare ,apoi se incorporeaza zaharul fin 125g,in patru reprize.Se bate pana se obtine o bezea batoasa si lucioasa.Se incorporeaza apoi in piureul racit,iar la sfarsit frisca.(daca folositi frisca naturala adaugati 2 linguri zahar cad o bateti,daca folositi frisca vegetala nu mai puneti zahar).Se toarna compozitia pe blatul din forma deja pregatita,apoi se acopera cu celalat jumatate de blat.Se lasa la congelator 40 de minute pana la 1 ora.Se scote din congelator,se scoate din forma si se inlatura folia alimentara.Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca si fructe proaspete.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Cred ca este foooarte bun! Cand eram copii mama ne facea spuma de capsuni...
maria mihalache , 02 mai 2010
Totul la superlativ.................frumos, aratos ,de gustos nu mai vorbesc .Deja imi ploua in gura.Sidy, ai mancat fara mine?................ai votul meu, il meriti.
violette (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Delicioasa....
Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Delicioasa Silvye !!! Mai ales ca eu am avut parte de o felie !!!!
vio.vio (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
apetisant felicitari !
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Arata foarte bine!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Foarte gustoasa ! Felicitari ! tare buna trebue sa fi fost...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Arata tare bine si in plus trebuie sa fie un deliciu,nu?...
Daniela (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Vai, Silvia, ce bine arata si ce tentant este tortul tau !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Delicios, imi place cu capsuni, e foarte aromat.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
Arata minunat!!!vreau si eu!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
Foarte aromat si elegant!*****