autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort cu spuma de capsuni

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 100g unt moale, 100g zahar, 100g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat, O priza sare, 2 oua, Pentru spuma:, 500g capsuni, 4 linguri zahar, 1 plic gelatina fina, 3 albusuri, 125g zahar fin, 300ml frisca lichida batuta, 2 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 35 min

35 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit complet se taie in jumatate pe orizontala.Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma.
Spuma de capsuni:
Se pun fructele spalate,taiate in doua si curatate de codita intr-o craticioara pe foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.Se tin pe foc pana incep sa fiarba si zaharul s-a totit de tot.Se amesteca totul cu blenderul pana devin ca un piure.Se inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece,apoi se amesteca in piureul fierbinte si se lasa deoparte sa se raceasca.
Se bat albusurile spuma tare ,apoi se incorporeaza zaharul fin 125g,in patru reprize.Se bate pana se obtine o bezea batoasa si lucioasa.Se incorporeaza apoi in piureul racit,iar la sfarsit frisca.(daca folositi frisca naturala adaugati 2 linguri zahar cad o bateti,daca folositi frisca vegetala nu mai puneti zahar).Se toarna compozitia pe blatul din forma deja pregatita,apoi se acopera cu celalat jumatate de blat.Se lasa la congelator 40 de minute pana la 1 ora.Se scote din congelator,se scoate din forma si se inlatura folia alimentara.Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca si fructe proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu spuma de capsuni

Tort cu spuma de capsuni

1. Pentru blat, se incalzeste cuptorul la 180°.Se bat galbenusurile cu 80 gr zahar si migdale.Albusul

8 voturi    14 comentarii
2h
Torturi
Tort de morcovi

Tort de morcovi

Pentru cele 2 blaturi se amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Super. Imi place la nebunie spuma de capsuni, iar daca vine cu blat cu tot cred ca e nemaipomenit.Felicitari.

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    este extraordinar de bun l-am incercat si eu.

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    FELICITARI! Ca intotdeauna, la superlativ.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Cred ca este foooarte bun! Cand eram copii mama ne facea spuma de capsuni...

    • Fara foto

      maria mihalache , 02 mai 2010

      Totul la superlativ.................frumos, aratos ,de gustos nu mai vorbesc .Deja imi ploua in gura.Sidy, ai mancat fara mine?................ai votul meu, il meriti.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Delicioasa....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Delicioasa Silvye !!! Mai ales ca eu am avut parte de o felie !!!!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      apetisant felicitari !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Arata foarte bine!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoasa ! Felicitari ! tare buna trebue sa fi fost...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Arata tare bine si in plus trebuie sa fie un deliciu,nu?...

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Vai, Silvia, ce bine arata si ce tentant este tortul tau !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Delicios, imi place cu capsuni, e foarte aromat.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Arata minunat!!!vreau si eu!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte aromat si elegant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 35 min

35 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100g unt moale
  • 100g zahar
  • 100g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • O priza sare
  • 2 oua
  • Pentru spuma:
  • 500g capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina fina
  • 3 albusuri
  • 125g zahar fin
  • 300ml frisca lichida batuta
  • 2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Super. Imi place la nebunie spuma de capsuni, iar daca vine cu blat cu tot cred ca e nemaipomenit.Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Delicios
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania