Tort cu straturi verticale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu straturi verticale

Ingrediente

  • 2 buc blat rotund de cacao
  • 1 pachet blat pandispan dreptunghiular: (are 3 blaturi)
  • Crema pentru blaturi:
  • 3 borcane (800 ml) dulceata de visine
  • sirop
  • fructe
  • Crema pentru ornat:
  • 1 cutie (500 gr ) mascarpone
  • 2 cutii (200 ml) frisca + zahar (dupa gust)

Mod de preparare

Unul din blaturile rotunde de cacao se pune pe platou.Se insiropeaza cu siropul de la dulceata de visine , diluat cu putina apa. Se intinde peste el un strat de crema de mascarpone si frisca.

Blaturile de pandispan dreptunghiulare se taie, pe lungime, obtinand cate doua fasii din fiecare blat, deci in total 6 fasii.Fiecare fasie de pandispan se unge cu fructele din dulceata de visine, date prin blender.Se ia prima fasie unsa cu dulceata si se ruleaza, se continua apoi cu cea de-a doua fasie care se unge si ea cu dulceata si apoi se ruleaza peste prima...si se continua asa pana la ultima fasie. Se obtine astfel un rulou de fasii unse cu dulceata pe care-l asezam, in picioare, peste blatul rotund de cacao care a fost uns cu crema de mascarpone.Daca blatul rotund e mai mare in diametru ca ruloul obtinut putem sa-l mai taiem dar trebuie sa pastram totusi cam un cm de blat liber pe margine, pt crema si pt ornat.

Deasupra ruloului punem inca un strat de crema de mascarpone si frisca. Adaugam apoi cel de-al doilea blat de cacao, pe care-l insiropam tot cu sirop de la dulceata de visine diluat cu putina apa. Procedam si cu cel de-al doilea blat de cacao la fel ca si cu primul...daca e prea mare il taiem sa ajunga la diametrul ruloului plus 1 cm.

Imbracam tot tortul intr-un stra subtire, uniform, de crema de mascarpone si frisca si bagam la frigider pt cel putin 1 ora.

Scoatem tortul din frigider, punem crema de mascarpone ramasa intr-un pos si ornam tortul, dupa preferinte. Eu l-am ornat de sus in jos tocmai pt a parea mai inalt. Deasupra, pe blatul rotund, in mijloc, punem 2-3 linguri de visine din dulceata.Se pune la frigider, de preferat peste noapte ca sa se insiropeze bine fasiile de pandispan de la dulceata.

Arata foarte bine cand se feliaza...E aspectuos, usor de realizat (pare complicat cand explici , dar in realitate e chiar usor de facut). E bun!!! Se poate face cu orice crema...dar eu am preferat sa refolosesc o dulceata de visine mai putin legata...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise