autor:

Ticu_Anca

» » Torturi

Tort cu straturi verticale

Autor: Ticu_Anca (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ticu_Anca (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Ingrediente
2 buc blat rotund de cacao, 1 pachet blat pandispan dreptunghiular: (are 3 blaturi), , Crema pentru blaturi:, 3 borcane (800 ml) dulceata de visine, sirop, fructe, , Crema pentru ornat:, 1 cutie (500 gr ) mascarpone, 2 cutii (200 ml) frisca + zahar (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Unul din blaturile rotunde de cacao se pune pe platou.Se insiropeaza cu siropul de la dulceata de visine , diluat cu putina apa. Se intinde peste el un strat de crema de mascarpone si frisca.



Blaturile de pandispan dreptunghiulare se taie, pe lungime, obtinand cate doua fasii din fiecare blat, deci in total 6 fasii.Fiecare fasie de pandispan se unge cu fructele din dulceata de visine, date prin blender.Se ia prima fasie unsa cu dulceata si se ruleaza, se continua apoi cu cea de-a doua fasie care se unge si ea cu dulceata si apoi se ruleaza peste prima...si se continua asa pana la ultima fasie. Se obtine astfel un rulou de fasii unse cu dulceata pe care-l asezam, in picioare, peste blatul rotund de cacao care a fost uns cu crema de mascarpone.Daca blatul rotund e mai mare in diametru ca ruloul obtinut putem sa-l mai taiem dar trebuie sa pastram totusi cam un cm de blat liber pe margine, pt crema si pt ornat.



Deasupra ruloului punem inca un strat de crema de mascarpone si frisca. Adaugam apoi cel de-al doilea blat de cacao, pe care-l insiropam tot cu sirop de la dulceata de visine diluat cu putina apa. Procedam si cu cel de-al doilea blat de cacao la fel ca si cu primul...daca e prea mare il taiem sa ajunga la diametrul ruloului plus 1 cm.

Imbracam tot tortul intr-un stra subtire, uniform, de crema de mascarpone si frisca si bagam la frigider pt cel putin 1 ora.



Scoatem tortul din frigider, punem crema de mascarpone ramasa intr-un pos si ornam tortul, dupa preferinte. Eu l-am ornat de sus in jos tocmai pt a parea mai inalt. Deasupra, pe blatul rotund, in mijloc, punem 2-3 linguri de visine din dulceata.Se pune la frigider, de preferat peste noapte ca sa se insiropeze bine fasiile de pandispan de la dulceata.



Arata foarte bine cand se feliaza...E aspectuos, usor de realizat (pare complicat cand explici , dar in realitate e chiar usor de facut). E bun!!! Se poate face cu orice crema...dar eu am preferat sa refolosesc o dulceata de visine mai putin legata...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu straturi verticale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat . Galbenusurile le mixam cu zaharul

39 voturi    12 comentarii
30 min
Torturi
Cheesecake cu ciocolata gianduia

Cheesecake cu ciocolata gianduia

pt baza de biscuite: topim untul in microunde,si-l lasam la racit; Intr-un mixer,robot de bucatarie

2 voturi    3 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 buc blat rotund de cacao
  • 1 pachet blat pandispan dreptunghiular: (are 3 blaturi)
  • Crema pentru blaturi:
  • 3 borcane (800 ml) dulceata de visine
  • sirop
  • fructe
  • Crema pentru ornat:
  • 1 cutie (500 gr ) mascarpone
  • 2 cutii (200 ml) frisca + zahar (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de migdale cu portocala