autor:

Ticu_Anca

» » Torturi

Tort cu straturi verticale

Autor: Ticu_Anca (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ticu_Anca (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2014

Ingrediente
2 buc blat rotund de cacao, 1 pachet blat pandispan dreptunghiular: (are 3 blaturi), , Crema pentru blaturi:, 3 borcane (800 ml) dulceata de visine, sirop, fructe, , Crema pentru ornat:, 1 cutie (500 gr ) mascarpone, 2 cutii (200 ml) frisca + zahar (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Unul din blaturile rotunde de cacao se pune pe platou.Se insiropeaza cu siropul de la dulceata de visine , diluat cu putina apa. Se intinde peste el un strat de crema de mascarpone si frisca.



Blaturile de pandispan dreptunghiulare se taie, pe lungime, obtinand cate doua fasii din fiecare blat, deci in total 6 fasii.Fiecare fasie de pandispan se unge cu fructele din dulceata de visine, date prin blender.Se ia prima fasie unsa cu dulceata si se ruleaza, se continua apoi cu cea de-a doua fasie care se unge si ea cu dulceata si apoi se ruleaza peste prima...si se continua asa pana la ultima fasie. Se obtine astfel un rulou de fasii unse cu dulceata pe care-l asezam, in picioare, peste blatul rotund de cacao care a fost uns cu crema de mascarpone.Daca blatul rotund e mai mare in diametru ca ruloul obtinut putem sa-l mai taiem dar trebuie sa pastram totusi cam un cm de blat liber pe margine, pt crema si pt ornat.



Deasupra ruloului punem inca un strat de crema de mascarpone si frisca. Adaugam apoi cel de-al doilea blat de cacao, pe care-l insiropam tot cu sirop de la dulceata de visine diluat cu putina apa. Procedam si cu cel de-al doilea blat de cacao la fel ca si cu primul...daca e prea mare il taiem sa ajunga la diametrul ruloului plus 1 cm.

Imbracam tot tortul intr-un stra subtire, uniform, de crema de mascarpone si frisca si bagam la frigider pt cel putin 1 ora.



Scoatem tortul din frigider, punem crema de mascarpone ramasa intr-un pos si ornam tortul, dupa preferinte. Eu l-am ornat de sus in jos tocmai pt a parea mai inalt. Deasupra, pe blatul rotund, in mijloc, punem 2-3 linguri de visine din dulceata.Se pune la frigider, de preferat peste noapte ca sa se insiropeze bine fasiile de pandispan de la dulceata.



Arata foarte bine cand se feliaza...E aspectuos, usor de realizat (pare complicat cand explici , dar in realitate e chiar usor de facut). E bun!!! Se poate face cu orice crema...dar eu am preferat sa refolosesc o dulceata de visine mai putin legata...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu straturi verticale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Profiterol in ciocolata

Tort Profiterol in ciocolata

Blat: Ciocolata si untul se pun la topit impreuna si apoi se lasa sa se racoreasca bine. Faina,cacaua

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort Mocca

Tort Mocca

Blatul se pregateste astfel: Bati spuma albusurile cu 4-5 linguri de zahar, apoi adaugi apa, praful

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 buc blat rotund de cacao
  • 1 pachet blat pandispan dreptunghiular: (are 3 blaturi)
  • Crema pentru blaturi:
  • 3 borcane (800 ml) dulceata de visine
  • sirop
  • fructe
  • Crema pentru ornat:
  • 1 cutie (500 gr ) mascarpone
  • 2 cutii (200 ml) frisca + zahar (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de ciocolata si piersici