autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu struguri rosii si crema de iaurt

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, 1 blat de vanilie(Kaufland)., , Pentru crema:, 6 linguri zahar brun, 2 linguri zeama de lime, 2 plicuri zahar vanilat, 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker, 300gr smantana Covalact 15% grasime, 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale), 300 gr crema de iaurt, 300 gr branza de vaci dulce, 2 linguri de zeama de lamaie, pentru crema de iaurt., 2 linguri rom,2linguri Amaretto,2 plicuri ness,1 plic Bourbon-Vanille Aroma,pentru siropul cu care vom ,insiropa blatul si jumatatile de piscoturile,la care vom adauga si apa plata.Siropul trebuie sa aiba cel putin 250 ml., 20 piscoturi de sampanie, , Pentru decor:, Boabe rosii de struguri(circa 1 strugure, cu boabe mari si tari,ca sa putem sa le taiem in doua).

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare: Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Mentionez ca nu trebuie sa fie fierbinte gelatina cand o turnam peste crema de iaurt. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.
Trecem la prepararea siropului din 2 linguri de rom(esenta,sau rom de baut)2 linguri de Amaretto,1 plic Bourbon-Vanilla Aroma,2 pliculete de ness,3 sau 4 linguri de zahar(depinde cat de dulce ne place sa fie siropul)si adaugam apa plata pana la 250 ml.Lasam siropul sa se raceasca si apoi trecem la insiroparea blatului si a piscoturilor.
Insiropam blatul,apoi adaugam crema de iaurt in care am pus si cateva boabe de struguri taiate cubulete mici.Punem crema din abundenta,pe margine punem jumatatile de piscoturi inmuiate in sirop.Crema se pune pana la nivelul piscoturilor.Specific ca am o tava mai mare in care fac acest tort cu crema de iaurt si orice fel de fructe.Pentru ca tortul sa iasa frumos si drept,dupa ce l-am terminat tai o folie de aluminiu si o inpaturesc in patru pe lungime,cu care vin de jur imprejurul tortului,ca sa nu alunece crema si apoi il pun la frigider pentru cel putin 3 ore ca sa se intareasca crema.Este un tort foarte delicios si racoros.Mare atentie si cu insiroparea piscoturilor care se face rapid si nu le insiropam prea mult,altfel nu ar mai sta drepte.Se vede in poze,cum am procedat.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu struguri rosii si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Se bat 4 oua cu 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina. Se adauga o jumatate de pliculet de praf

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata cu crema de cocos

Tort de ciocolata cu crema de cocos

Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra

5 voturi    1 comentariu
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Draga Lenuta,omul cat traieste invata.Este o crema foarte buna,mai ales daca ii mai aduci si inbunatatiri.Acum pun iaurt crema de fructe in aceasta crema si iese super bun.Daca stau bine sa ma gandesc este crema de la primul meu tort cu crema de iaurt,dar in timp am mai adaugat cate ceva la ea.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Delicios, imi place crema!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Imi place tortul tau!E fin si racoros.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Deosebit de frumos tortul,arata bine,estetic,iar prezentarea deosebit de detaliata,felicitari

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Foarte frumos tortuletul tau. Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Mihaela11. Pot sa spun ca de cateva luni, nu imi mai pune pozele in ordinea pe care le asez,pe vremea lui Alina,mergeau pozele snur,acum nu mai stiu ce se intampla.....si de aceea chiar ca nu mai am niciun avant sa pun retete pe acest site.Oricum va multumesc pentru comentarii,dar sunt totusi bnucuroasa ca mai sunt si alte site-uri unde pot sa pun retete.....cu niciun fel de probleme.Am constatat ca si premiile sunt mai mari si punctajul la fel.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Super tortuletul din toate punctele de vedere...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte aromat si decorat foarte frumos. Vad ca si tie ti-au incurcat ordinea fotografiilor; presupun ca imaginea finala e cea de la nr 6. Descrierea procesului de preparare este foarte explicativa si utila.Micile detalii uneori sunt cele mai importante in reusita unei retete. Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Multumesc pentru comentarii sunteti foarte dragute.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Acest tort pare a fi foarte racoritor ,mai ales ca de acum se apropie caldura,si lejer...Felicitari pt ornare si pt reteta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Arata minunat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 blat de vanilie(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor
  • pe baza de grasimi vegetale)
  • 300 gr crema de iaurt
  • 300 gr branza de vaci dulce
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • pentru crema de iaurt.
  • 2 linguri rom,2linguri Amaretto,2 plicuri ness,1 plic Bourbon-Vanille Aroma,pentru siropul cu care vom ,insiropa blatul si jumatatile de piscoturile,la care vom adauga si apa plata.Siropul trebuie sa aiba cel putin 250 ml.
  • 20 piscoturi de sampanie
  • Pentru decor:
  • Boabe rosii de struguri(circa 1 strugure
  • cu boabe mari si tari,ca sa putem sa le taiem in doua).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Draga Lenuta,omul cat traieste invata.Este o crema foarte buna,mai ales daca ii mai aduci si inbunatatiri.Acum pun iaurt crema de fructe in aceasta crema si iese super bun.Daca stau bine sa ma gandesc este crema de la primul meu tort cu crema de iaurt,dar in timp am mai adaugat cate ceva la ea.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolată pentru măicuţa