autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu sufleu de lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): aluat fraged, , unt pentru uns tava, , 1 albus, , 4 oua (albusurile si galbenusurile separate), , 175 g zahar, , 4 linguri zeama de lamaie, , 1 priza nucsoara, , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, , esenta de vanilie, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ntinde aluatul (grosimea 1/2 cm) si se imbraca cu el o forma cu pereti detasabili (diametrul: 22,5 cm), unsa cu unt.
Se apasa aluatul cu degetele, de la mijloc spre margini, fara sa se intinda, pentru ca altfel, se strange la mijloc cand se coace. Se-ndeparteaza aluatul care depaseste marginile, se inteapa cu furculita (pe fund) si se da 30 de minute la rece.
Se-ncinge cuptorul la 200gr., se acopera aluatul cu o foaie de aluminiu, peste care se presara un strat de boabe de fasole uscata si se pre-coace, circa 10 minute.
Se reduce temperatura la 180gr., se indeparteaza folia si fasolea si se coace inca 8-10 minute. Se scoate din cuptor si se unge cu albus. Se reduce temperatura la 170gr..
Se freaca spuma - pe baie de apa - galbenusurile, 100 g de zahar, zeama de lamaie si nucsoara si se bate - deasupra apei clocotite - inca 10 minute, pana ce se ingroasa bine. Se incorporeaza coaja de lamaie si esenta de vanilie si se rastoarna compozitia intr-un castron mare.
Se bat albusurile spuma (nu prea tare), se adauga zaharul ramas (cate-o lingura) si apoi se bat, pana ce nu se mai desprind de tel.
Se incorporeaza spuma - cu o lingura mare de metal - in crema de galbenus calda, se toarna crema peste aluat si se intinde cu un cutit.
Se da tortul imediat la cuptor, se coace 30 de minute, pana ce creste umplutura, si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sufleu de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Gelatina se pune intr-o cescuta cu o parte din zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute.[nu va

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

"Tort" de 1 Aprilie

Pentru ca este 1 Aprilie va propun un "tort" bulz. Se prepara un ceaun mic de mamaliga, nu foarte

3 voturi    0 comentarii
50 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    Delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): aluat fraged
  • unt pentru uns tava
  • 1 albus
  • 4 oua (albusurile si galbenusurile separate)
  • 175 g zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 1 priza nucsoara
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • sare.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure