autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu sufleu de lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): aluat fraged, , unt pentru uns tava, , 1 albus, , 4 oua (albusurile si galbenusurile separate), , 175 g zahar, , 4 linguri zeama de lamaie, , 1 priza nucsoara, , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, , esenta de vanilie, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ntinde aluatul (grosimea 1/2 cm) si se imbraca cu el o forma cu pereti detasabili (diametrul: 22,5 cm), unsa cu unt.
Se apasa aluatul cu degetele, de la mijloc spre margini, fara sa se intinda, pentru ca altfel, se strange la mijloc cand se coace. Se-ndeparteaza aluatul care depaseste marginile, se inteapa cu furculita (pe fund) si se da 30 de minute la rece.
Se-ncinge cuptorul la 200gr., se acopera aluatul cu o foaie de aluminiu, peste care se presara un strat de boabe de fasole uscata si se pre-coace, circa 10 minute.
Se reduce temperatura la 180gr., se indeparteaza folia si fasolea si se coace inca 8-10 minute. Se scoate din cuptor si se unge cu albus. Se reduce temperatura la 170gr..
Se freaca spuma - pe baie de apa - galbenusurile, 100 g de zahar, zeama de lamaie si nucsoara si se bate - deasupra apei clocotite - inca 10 minute, pana ce se ingroasa bine. Se incorporeaza coaja de lamaie si esenta de vanilie si se rastoarna compozitia intr-un castron mare.
Se bat albusurile spuma (nu prea tare), se adauga zaharul ramas (cate-o lingura) si apoi se bat, pana ce nu se mai desprind de tel.
Se incorporeaza spuma - cu o lingura mare de metal - in crema de galbenus calda, se toarna crema peste aluat si se intinde cu un cutit.
Se da tortul imediat la cuptor, se coace 30 de minute, pana ce creste umplutura, si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sufleu de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu mac

Tort cu mac

Pentru blat, se incinge cuptorul la 190⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava rotunda

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    Delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): aluat fraged
  • unt pentru uns tava
  • 1 albus
  • 4 oua (albusurile si galbenusurile separate)
  • 175 g zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 1 priza nucsoara
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • sare.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaoa si faina. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema ganache