autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu sufleu de lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): aluat fraged, , unt pentru uns tava, , 1 albus, , 4 oua (albusurile si galbenusurile separate), , 175 g zahar, , 4 linguri zeama de lamaie, , 1 priza nucsoara, , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, , esenta de vanilie, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ntinde aluatul (grosimea 1/2 cm) si se imbraca cu el o forma cu pereti detasabili (diametrul: 22,5 cm), unsa cu unt.
Se apasa aluatul cu degetele, de la mijloc spre margini, fara sa se intinda, pentru ca altfel, se strange la mijloc cand se coace. Se-ndeparteaza aluatul care depaseste marginile, se inteapa cu furculita (pe fund) si se da 30 de minute la rece.
Se-ncinge cuptorul la 200gr., se acopera aluatul cu o foaie de aluminiu, peste care se presara un strat de boabe de fasole uscata si se pre-coace, circa 10 minute.
Se reduce temperatura la 180gr., se indeparteaza folia si fasolea si se coace inca 8-10 minute. Se scoate din cuptor si se unge cu albus. Se reduce temperatura la 170gr..
Se freaca spuma - pe baie de apa - galbenusurile, 100 g de zahar, zeama de lamaie si nucsoara si se bate - deasupra apei clocotite - inca 10 minute, pana ce se ingroasa bine. Se incorporeaza coaja de lamaie si esenta de vanilie si se rastoarna compozitia intr-un castron mare.
Se bat albusurile spuma (nu prea tare), se adauga zaharul ramas (cate-o lingura) si apoi se bat, pana ce nu se mai desprind de tel.
Se incorporeaza spuma - cu o lingura mare de metal - in crema de galbenus calda, se toarna crema peste aluat si se intinde cu un cutit.
Se da tortul imediat la cuptor, se coace 30 de minute, pana ce creste umplutura, si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sufleu de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si crema de branza

Tort cu ciocolata si crema de branza

Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza

6 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Cheesecake light cu banane, piersici si zmeura

Cheesecake light cu banane, piersici si zmeura

Blatul: se zdrobesc biscuitii foarte fin. Se topeste ciocolata ciocolata şi untul la bain-marie.

3 voturi    2 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    Delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): aluat fraged
  • unt pentru uns tava
  • 1 albus
  • 4 oua (albusurile si galbenusurile separate)
  • 175 g zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 1 priza nucsoara
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • sare.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Iris Tort Iris

Coacem nuca la cuptor cateva minute. Intre timp facem faina de biscuiti, eu o fac la robot din biscuiti populari sau petit beurre,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Alba ca Zapada Tort Alba ca Zapada

Ouale le batem cu zaharul pana devin albicioase, pe urma adaugam uleiul, laptele si zeama de lamaie, mai mixam putin si la final cernem

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure