autor:

gicuta

» » Torturi

Tort cu trei creme

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 50 g cacao neagra, 150 ml apa, 6 oua, 200 g zahar, 120 ml ulei, 280 g faina, 1 lingurita praf de copt, esenta de rom, , Pentru crema de cacao:, 50 g cacao neagra, 125 ml apa, 150 g zahar, 200 g unt, 4 galbenusuri, esenta de rom, Pentru crema de ciocolata neagra, 200 g ciocolata amaruie, 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida, 250 g mascarpone, 1 lingura zahar vanilat, , Pentru crema de ciocolata alba:, 200 g ciocolata alba, 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida, 250 g mascarpone, 1 lingura zahar vanilat

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Blat:

Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom,praful de copt stins in otet apoi compozitia de cacao racita.Punem galbenusurile in fir subtire peste albusuri si la urma incorporam faina. Turnam compozitia intr-o tava (20-22cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute.



Crema de cacao:

Peste cacaua amestecata cu jumatate din cantitatea de zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic, pana compozitia devine ca o smantana. Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao, amestecand continuu. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur, pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Se da deoparte si se lasa la racit. Untul il topim pe jumatate, apoi il mixam pana devine pufos ca o crema si il incorporam in compozitia racita de galbenusuri. Aromam dupa gust cu esenta de rom.



Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore. Mixam putin crema pana se omogenizeaza si incepe sa prinda consistenta. Adaugam mascarpone si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema ferma. Blatul de cacao il taiem in trei parti pe o parte din blat punem crema de ciocolata alba si pe celalat crema de ciocolata neagra. Tortul il imbracam in crema de cacao.Blatul il isiropam cu un sirop de zahar ars facut din 8 linguri de zahar doua cani de apa si esenta de rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi

"Tort Festiv " cu blat de ciocolata si nuca si trei creme distincte (umpluturi)

Fiind o creatie proprie am denumit acest tort,"tort festiv", fiind ceva deosebit. Chiar daca pare

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Torturi
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat . Galbenusurile le mixam cu zaharul

41 voturi    12 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de cacao:
  • 50 g cacao neagra
  • 125 ml apa
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • esenta de rom
  • Pentru crema de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Pentru crema de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Cozonac trandafir