autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort cu trufe de ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru foi avem nevoie de:, * 6 galbenusuri, * 5 albusuri, * 150 g zahar, * 1/2 lingurita suc de lamaie, * 2 linguri apa fierbinte, * 2 linguri cacao, * 5 linguri faina, * 2 linguri amidon, * Pentru crema avem nevoie de:, * 250 g ciocolata amaruie, * 400 ml frisca lichida, * Pentru sirop avem nevoie de:, * 50 ml apa, * 5 linguri zahar, * 2-3 linguri lichior de ciocolata, * Pentru trufele de ciocolata avem nevoie de:, * 250 g ciocolata, * 150 ml frisca lichida, * 2-3 linguri lichior de ciocolata, * 50 g grame cacao pt decor, * Pentru glazura avem nevoie de:, * 150 g zahar, * 50 g cacao, * 100 ml frisca lichida, * 100 ml apa, * 1 lingurita gelatina

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

50 voturi

Mod de preparare

Foi:

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte,mixand continuu.

Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza in crema de galbenusuri.Se adauga si albusurile batute spuma tare cu restul de zahar,in 3 reprize.

Pe hartia de copt am desenat un patrat de 20/20 cm,am uns hartia de copt cu unt si am intins aluatul cu lingura in patratul desenat (3-4 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata.

Se coc foile in cuptorul incins la 180 g,in jur de 6-7 minute.Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hartie (sunt subtiri si casante) si se pun pe un platou,cu hartie intre ele.

Crema:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca,la foc mic,pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se pune la rece cateva ore. Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pana se intareste.Vom obtine o frisca ciocolatoasa,delicioasa rau. :)

Sirop:

Se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.

Trufe de ciocolata:

Ciocolata rupra bucatele mici sau data pe razatoarea mare,se pune pe foc impreuna cu frisca.Se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata,se adauga lichiorul.

Se pune la rece pentru cateva ore.

Compozitia se va intari destul de mult.Se ia cu lingurita din aceasta compozitie si se formeaza bilute cu mana bine unsa cu unt.Se tavalesc prin cacao,din abundenta.

Se pun pe hartie de copt si se baga la congelator pentru o ora.

Glazura:

Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o \"desfacem\" cu smantana si apa.
Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.
Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.

Asamblare:

Se insiropeaza fiecare foaie cu sirop cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema.

Glazuram si ornam cu trufele de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort  « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Tort « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma pana la consistenta pentru

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare,cu esenta apoi cu zaharul,pana se intareste

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela voicu , 17 martie 2016

    Cam 6-7foi

  • Anca_Lup

    Anca_Lup (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2015

    Da,am facut 6foi. E super,super de bun!

  • Fara foto

    Diana Marina , 20 octombrie 2014

    a facut cineva tortul?

    • Fara foto

      ana pop , 20 octombrie 2014

      a incercat-o cineva?

    • Fara foto

      Luci Dobai , 19 octombrie 2014

      Nu ati precizat cate foi trebuie ?!

    • Fara foto

      Emilia Alexe , 04 septembrie 2014

      super

    • Fara foto

      Maria Cernica , 03 septembrie 2014

      immmmmmmmmmmm

    • Fara foto

      Monica Bolba , 02 ianuarie 2014

      Cite foi?

    • Fara foto

      Diana Mariana Socks , 11 octombrie 2013

      Nu ati precizat cate foi trebuie ?!

    • Fara foto

      Ioana Stoica , 11 octombrie 2013

      Nu ati precizat cate foi trebuie ?!

    • Fara foto

      Andreea Stancila , 11 octombrie 2013

      Nu ati precizat cate foi trebuie ?!

    • Fara foto

      Diana Mariana Socks , 11 octombrie 2013

      Me like.....

    • Fara foto

      Sanda Voicu , 27 august 2013

      la plesneala! cate foi vreti voi! :))))))

    • Fara foto

      Lili Fetean Moldovan , 22 august 2013

      cate foi

    • Fara foto

      Aurelia Marcu , 01 august 2013

      cite foi?

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Multumesc Carmen!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Cred ca este un tort foarte delicios,dupa cum arata,mmm o bunatate.Felicitari.Ai votul meu.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Tortul acesta satisface gustul oricarui iubitor de ciocolata. ;)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Foarte, foarte bun!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      e gustos si preferatul meu tortul de ciocolata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

50 voturi

Ingrediente

  • * Pentru foi avem nevoie de:
  • * 6 galbenusuri
  • * 5 albusuri
  • * 150 g zahar
  • * 1/2 lingurita suc de lamaie
  • * 2 linguri apa fierbinte
  • * 2 linguri cacao
  • * 5 linguri faina
  • * 2 linguri amidon
  • * Pentru crema avem nevoie de:
  • * 250 g ciocolata amaruie
  • * 400 ml frisca lichida
  • * Pentru sirop avem nevoie de:
  • * 50 ml apa
  • * 5 linguri zahar
  • * 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • * Pentru trufele de ciocolata avem nevoie de:
  • * 250 g ciocolata
  • * 150 ml frisca lichida
  • * 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • * 50 g grame cacao pt decor
  • * Pentru glazura avem nevoie de:
  • * 150 g zahar
  • * 50 g cacao
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 100 ml apa
  • * 1 lingurita gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Daniela voicu

Cam 6-7foi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Sarlota cu dulceata de mure