Foi:
Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte,mixand continuu.
Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza in crema de galbenusuri.Se adauga si albusurile batute spuma tare cu restul de zahar,in 3 reprize.
Pe hartia de copt am desenat un patrat de 20/20 cm,am uns hartia de copt cu unt si am intins aluatul cu lingura in patratul desenat (3-4 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata.
Se coc foile in cuptorul incins la 180 g,in jur de 6-7 minute.Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hartie (sunt subtiri si casante) si se pun pe un platou,cu hartie intre ele.
Crema:
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca,la foc mic,pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se pune la rece cateva ore. Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pana se intareste.Vom obtine o frisca ciocolatoasa,delicioasa rau. :)
Sirop:
Se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.
Trufe de ciocolata:
Ciocolata rupra bucatele mici sau data pe razatoarea mare,se pune pe foc impreuna cu frisca.Se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata,se adauga lichiorul.
Se pune la rece pentru cateva ore.
Compozitia se va intari destul de mult.Se ia cu lingurita din aceasta compozitie si se formeaza bilute cu mana bine unsa cu unt.Se tavalesc prin cacao,din abundenta.
Se pun pe hartie de copt si se baga la congelator pentru o ora.
Glazura:
Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o \"desfacem\" cu smantana si apa.
Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.
Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.
Asamblare:
Se insiropeaza fiecare foaie cu sirop cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema.
Glazuram si ornam cu trufele de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii