Tort cu trufe de ciocolata

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu trufe de ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru foi avem nevoie de:
  • * 6 galbenusuri
  • * 5 albusuri
  • * 150 g zahar
  • * 1/2 lingurita suc de lamaie
  • * 2 linguri apa fierbinte
  • * 2 linguri cacao
  • * 5 linguri faina
  • * 2 linguri amidon
  • * Pentru crema avem nevoie de:
  • * 250 g ciocolata amaruie
  • * 400 ml frisca lichida
  • * Pentru sirop avem nevoie de:
  • * 50 ml apa
  • * 5 linguri zahar
  • * 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • * Pentru trufele de ciocolata avem nevoie de:
  • * 250 g ciocolata
  • * 150 ml frisca lichida
  • * 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • * 50 g grame cacao pt decor
  • * Pentru glazura avem nevoie de:
  • * 150 g zahar
  • * 50 g cacao
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 100 ml apa
  • * 1 lingurita gelatina

Mod de preparare

Foi:

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte,mixand continuu.

Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza in crema de galbenusuri.Se adauga si albusurile batute spuma tare cu restul de zahar,in 3 reprize.

Pe hartia de copt am desenat un patrat de 20/20 cm,am uns hartia de copt cu unt si am intins aluatul cu lingura in patratul desenat (3-4 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata.

Se coc foile in cuptorul incins la 180 g,in jur de 6-7 minute.Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hartie (sunt subtiri si casante) si se pun pe un platou,cu hartie intre ele.

Crema:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca,la foc mic,pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se pune la rece cateva ore. Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pana se intareste.Vom obtine o frisca ciocolatoasa,delicioasa rau. :)

Sirop:

Se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.

Trufe de ciocolata:

Ciocolata rupra bucatele mici sau data pe razatoarea mare,se pune pe foc impreuna cu frisca.Se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata,se adauga lichiorul.

Se pune la rece pentru cateva ore.

Compozitia se va intari destul de mult.Se ia cu lingurita din aceasta compozitie si se formeaza bilute cu mana bine unsa cu unt.Se tavalesc prin cacao,din abundenta.

Se pun pe hartie de copt si se baga la congelator pentru o ora.

Glazura:

Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o \"desfacem\" cu smantana si apa.

Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.

Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.

Asamblare:

Se insiropeaza fiecare foaie cu sirop cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema.

Glazuram si ornam cu trufele de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise