Tort cu turta dulce si mascarpone

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort cu turta dulce si mascarpone

Ingrediente

  • 200 g foi de prajitura
  • 100 g turta dulce + cateva bucati intregi pentru ornat
  • 250 g branza mascarpone
  • 100 g iaurt
  • 200 ml frisca lichida
  • zeama de la 1 lamaie
  • 50 g zahar
  • Pentru toping :
  • 100 g ciocolata menaj
  • 20 g unt

Mod de preparare

Se amesteca branza mascarpone cu iaurtul , zaharul si zeama de lamaie intr-un castron pana devine o crema omogena.

Se faramiteaza turta dulce sau se taie in bucatele cat mai mici apoi se amesteca cu crema rezultata mai sus . Frisca lichida se bate si se amesteca cu aceasta crema .

Topingul se face astfel : Se pune untul la topit intr-un vas , se adauga ciocolata menaj rasa pe razatoare si se amesteca incontinuu pana se topeste .

Foile de prajitura se taie in patrate si se umplu ca si la tort , alternativ , avand 3 blaturi si 2 straturi de crema .

Se orneaza cu bucatele de turta dulce intregi si se toarna toppingul de ciocolata deasupra .

Tortul se serveste dupa ce a fost tinut cel putin doua ore la rece .

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor