autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu urda, piersici si mure

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 150 g faina, , 1 varf de cutit praf de copt, , 1 varf de cutit sare, , 100 g unt rece taiat bucatele, , 4 oua, , 100 g piscoturi, , 500 g urda dulce, , 125 g smantana groasa, , 20 g zeamil, , 80 g zahar, , zeama si coaja rasa de la o lamaie, , 2 piersici, , 250 g mure, , 4 linguri gem de mure.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca mai intai faina, praful de copt, sarea, untul si un ou, dupa care se incorporeaza piscoturile sfaramate si se framanta un aluat, care se inveleste cu o folie de plastic si se tine la rece circa o ora.
Se-ncinge cuptorul la 180ş si se unge o forma rotunda, cu peretii detasabili (diametrul: 26 cm).
Se intind 2/3 din aluat ca un cerc de marimea formei si se aseaza pe fundul acesteia. Din restul de aluat se face un sul care se pune de jur imprejur, apasandu-l bine cu degetele. Se-nteapa aluatul cu o furculita si se coace 10 minute, acoperit cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole uscata, dupa care se indeparteaza hartia si boabele si se mai da 10 minute la cuptor.
Se amesteca bine urda, smantana, ouale ramase, zeamilul, zaharul, coaja si zeama de lamaie, se-ntinde crema peste aluatul din tava si se da din nou la cuptor. Se coace 40 de minute si se lasa sa se raceasca.
Se curata piersicile de coaja, se rup in doua, se scot samburii, se taie miezul in spalturi si se presara peste prajitura, impreuna cu murele. Se incalzeste gemul, se intinde peste fructe si se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu urda, piersici si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu visine si branza

Tort cu visine si branza

Blatul: Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua. Separam

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 150 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 100 g unt rece taiat bucatele
  • 4 oua
  • 100 g piscoturi
  • 500 g urda dulce
  • 125 g smantana groasa
  • 20 g zeamil
  • 80 g zahar
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 2 piersici
  • 250 g mure
  • 4 linguri gem de mure.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaoa si faina. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort inventat cu ciocolată