autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu urda, piersici si mure

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 150 g faina, , 1 varf de cutit praf de copt, , 1 varf de cutit sare, , 100 g unt rece taiat bucatele, , 4 oua, , 100 g piscoturi, , 500 g urda dulce, , 125 g smantana groasa, , 20 g zeamil, , 80 g zahar, , zeama si coaja rasa de la o lamaie, , 2 piersici, , 250 g mure, , 4 linguri gem de mure.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca mai intai faina, praful de copt, sarea, untul si un ou, dupa care se incorporeaza piscoturile sfaramate si se framanta un aluat, care se inveleste cu o folie de plastic si se tine la rece circa o ora.
Se-ncinge cuptorul la 180ş si se unge o forma rotunda, cu peretii detasabili (diametrul: 26 cm).
Se intind 2/3 din aluat ca un cerc de marimea formei si se aseaza pe fundul acesteia. Din restul de aluat se face un sul care se pune de jur imprejur, apasandu-l bine cu degetele. Se-nteapa aluatul cu o furculita si se coace 10 minute, acoperit cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole uscata, dupa care se indeparteaza hartia si boabele si se mai da 10 minute la cuptor.
Se amesteca bine urda, smantana, ouale ramase, zeamilul, zaharul, coaja si zeama de lamaie, se-ntinde crema peste aluatul din tava si se da din nou la cuptor. Se coace 40 de minute si se lasa sa se raceasca.
Se curata piersicile de coaja, se rup in doua, se scot samburii, se taie miezul in spalturi si se presara peste prajitura, impreuna cu murele. Se incalzeste gemul, se intinde peste fructe si se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu urda, piersici si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT PENTRU MAJORAT

TORT PENTRU MAJORAT

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar

35 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort bust cu danteluta

Tort bust cu danteluta

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri

4 voturi    1 comentariu
8h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 150 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 100 g unt rece taiat bucatele
  • 4 oua
  • 100 g piscoturi
  • 500 g urda dulce
  • 125 g smantana groasa
  • 20 g zeamil
  • 80 g zahar
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 2 piersici
  • 250 g mure
  • 4 linguri gem de mure.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu menta si ciocolata