autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu urda, piersici si mure

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 150 g faina, , 1 varf de cutit praf de copt, , 1 varf de cutit sare, , 100 g unt rece taiat bucatele, , 4 oua, , 100 g piscoturi, , 500 g urda dulce, , 125 g smantana groasa, , 20 g zeamil, , 80 g zahar, , zeama si coaja rasa de la o lamaie, , 2 piersici, , 250 g mure, , 4 linguri gem de mure.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca mai intai faina, praful de copt, sarea, untul si un ou, dupa care se incorporeaza piscoturile sfaramate si se framanta un aluat, care se inveleste cu o folie de plastic si se tine la rece circa o ora.
Se-ncinge cuptorul la 180ş si se unge o forma rotunda, cu peretii detasabili (diametrul: 26 cm).
Se intind 2/3 din aluat ca un cerc de marimea formei si se aseaza pe fundul acesteia. Din restul de aluat se face un sul care se pune de jur imprejur, apasandu-l bine cu degetele. Se-nteapa aluatul cu o furculita si se coace 10 minute, acoperit cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole uscata, dupa care se indeparteaza hartia si boabele si se mai da 10 minute la cuptor.
Se amesteca bine urda, smantana, ouale ramase, zeamilul, zaharul, coaja si zeama de lamaie, se-ntinde crema peste aluatul din tava si se da din nou la cuptor. Se coace 40 de minute si se lasa sa se raceasca.
Se curata piersicile de coaja, se rup in doua, se scot samburii, se taie miezul in spalturi si se presara peste prajitura, impreuna cu murele. Se incalzeste gemul, se intinde peste fructe si se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu urda, piersici si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca de cocos si zmeura

Tort cu nuca de cocos si zmeura

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

4 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Blatul: Margarina (de la temperatura camerei) o mixam cu zaharul. Incorporam galbenusurile, apoi

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 150 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 100 g unt rece taiat bucatele
  • 4 oua
  • 100 g piscoturi
  • 500 g urda dulce
  • 125 g smantana groasa
  • 20 g zeamil
  • 80 g zahar
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 2 piersici
  • 250 g mure
  • 4 linguri gem de mure.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
tort de piersici cu iaurt si frisca