autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu visine

Autor: lami_d (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lami_d (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
Blat: 5 oua, 10 linguri zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao, 5 linguri apa, praf de sare , Crema: 1 borcan mare de compot de visine (optional 10 visine din visinata), 200 gr zahar, 750 ml frisca lichida, sirop de visine pentru insiropat

Dificultate: Medie Timp: 3h 40 min

49 voturi

Mod de preparare

Se face blatul in mod obisnuit, albusurile cu praf de sare batute spuma apoi se adauga cele 10 linguri de zahar pana devine ca o bezea , galbenusurile toate o data , cele 5 ling de apa, si la final faina care se adauga dupa metoda stiuta de toti , cate o lingura faina si amestecat prin rasturnare.



Crema (asa zisa crema:) zeama de la borcanul de compot cel mare se pune pe foc cu 200 gr zahar la fiert, apoi se pun 2 linguri rase de amidon/faina, ce aveti, se lasa sa fiarba bine 3,4 minute, apoi se toarna visinele si se mai lasa la fiert inca 3-4 minute pana capata o consistenta mai vascoasa. Se da la racit cam o ora la frigider. Cu cat mai mult cu atat mai bine, dar nu mai putin.



Intre timp se face frisca, eu am facut-o cu frisca lichida din smantana, nu am folosit frisca artificiala, dar merge si alt gen de frisca. Dupa ce am mixat-o 3 minute, am adaugat 3,4 linguri de zahar pudra, am mixat in continuare cam 5 minute si la final am pus 2 pliculete de intaritor de frisca pana a devenit teapana bine :)) .



Am taiat blatul in 3 si am insiropat fiecare parte cu zeama de la cel de-al doilea borcan de compot in care am mai adaugat cam un pahar de sirop de visine din comert, sa fiu sigura ca imi ajunge siropul.



Am inceput asamblarea tortului, blat, frisca, crema de visine.



ATENTIE! Crema nu este propriu-zis o crema. Ea este mai fluida, se strecoara prin frisca, curge putin, dar ramane suficient. Si repetam cu fiecare etapa: blat, apoi frisca, apoi visinele.



La final imbracam tortul in frisca, il ornam tot cu frisca pe margine formand ca un zid in interiorul caruia punem restul de visine, cu generozitate. Eu am avut doar 500 ml frisca de aceea cred ca 750 ml sau chiar 1 kg e mult mai bine. Mai bine sa mai ramana decat sa nu ajunga. :)) Ca orice tort trebuie lasat cateva ore bune pentru ca ingredientele sa faca cunostinta intre ele, sa se imbratiseze. Va asigur ca este racoritor, energizant, potrivit cu sezonul primaverii.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Se pune gelatina la înmuiat timp de 15-20 de minute conform indicaţiilor de pe plic. Se separă

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

Blatul: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam treptat uleiul, apoi

11 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lami_d (Maestru bucatar) , 20 aprilie 2015

    Lidia , nu se pune gelatina , se pun2 linguri rase de faina sau amidon , iese ca un sos . E prima data cand o fac si eu :)

  • Fara foto

    Victoria Ungureanu , 20 aprilie 2015

    Delicios

  • Fara foto

    Lumi , 19 aprilie 2015

    Arata delicios!

    • Fara foto

      Sunshine Elena Selevestr , 19 aprilie 2015

      Arata tare delicios!

    • Lidia_Savescu

      Lidia_Savescu (Bucatar) , 19 aprilie 2015

      Pare delicioasa , o voi incerca cu siguranta . Se foloseste gelatina cumva ?

    • Fara foto

      Sandu Sirbu , 18 aprilie 2015

      delicios 5 * votat

    • Fara foto

      Maria Petre , 17 aprilie 2015

      Imi place tot ce contine visine deci cu siguranta si aceasta

    • Fara foto

      Adriana Vragneanu , 16 aprilie 2015

      Probat , degustat, savurat.....concluzie....delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 40 min

49 voturi

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri apa
  • praf de sare 
  • Crema: 1 borcan mare de compot de visine (optional 10 visine din visinata)
  • 200 gr zahar
  • 750 ml frisca lichida
  • sirop de visine pentru insiropat

Raporteaza reteta

lami_d (Maestru bucatar)

Lidia , nu se pune gelatina , se pun2 linguri rase de faina sau amidon , iese ca un sos . E prima data cand o fac si eu :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort Somloi