Blatul:
Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua.
Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam o lingurita praf de copt, una cu zahar pudra cu pastai de vanilie si 3 linguri faina.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Acestea le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta, dar cu miscari lente de jos in sus.
Scoatem visinele din borcan si le scurgem bine de sirop.
Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Punem jumatate din visine, turnam compozitia de blat peste si nivelam.
Il introducem in cuptorul incins, la o tempetaruta potrivita pentru 12-15 minute.
Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat.
Crema:
Frisca lichida, rece, o mixam pana devine o spuma.
Untul il mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema, adaugam branza de vaci, extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Mixam bine, apoi cu o paleta, incorporam frisca batuta (mai oprim 4-5 linguri pentru ornat).
Pentru insiropat blaturile, am pregatit un sirop dintr-o cana de apa, cateva bucati coaja de lamaie dar fara partea alba, doua linguri de zahar. Le punem pe foc sa dea 3-4 clocote, apoi il lasam sa se raceasca.
Tava in care am copt blaturile o tapetam cu folie alimentara.
Asezam prima foaie de blat, o insiropam bine, apoi punem mai bine de jumatate din crema.
Punem foaia a doua, insiropam si restul de crema.
Nivelam frumos, iar din frisca oprita formam cateva moate.
Dam tortul la frigider pentru circa o ora, apoi il scoatem pe un platou.
Ciocolata o taiem cu cutitul, punem pe centrul tortului si pe laterale unde este crema.
Punem si cateva decoratiuni din zahar.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii