autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu visine si branza

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 2 lingurite rase praf de copt, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 borcan mic de visine fara samburi, , Crema:, , 100 gr unt, 700 gr branza de vaci cremoasa, 250 ml frisca lichida, 200 gr zahar pudra, coaja rasa de lamaie, 2 lingurite extract de vanilie, 30 gr ciocolata cu lapte, decoratiuni din zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul:
Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua.
Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam o lingurita praf de copt, una cu zahar pudra cu pastai de vanilie si 3 linguri faina.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Acestea le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta, dar cu miscari lente de jos in sus.
Scoatem visinele din borcan si le scurgem bine de sirop.
Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Punem jumatate din visine, turnam compozitia de blat peste si nivelam.
Il introducem in cuptorul incins, la o tempetaruta potrivita pentru 12-15 minute.
Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat.
Crema:
Frisca lichida, rece, o mixam pana devine o spuma.
Untul il mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema, adaugam branza de vaci, extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Mixam bine, apoi cu o paleta, incorporam frisca batuta (mai oprim 4-5 linguri pentru ornat).
Pentru insiropat blaturile, am pregatit un sirop dintr-o cana de apa, cateva bucati coaja de lamaie dar fara partea alba, doua linguri de zahar. Le punem pe foc sa dea 3-4 clocote, apoi il lasam sa se raceasca.
Tava in care am copt blaturile o tapetam cu folie alimentara.
Asezam prima foaie de blat, o insiropam bine, apoi punem mai bine de jumatate din crema.
Punem foaia a doua, insiropam si restul de crema.
Nivelam frumos, iar din frisca oprita formam cateva moate.
Dam tortul la frigider pentru circa o ora, apoi il scoatem pe un platou.
Ciocolata o taiem cu cutitul, punem pe centrul tortului si pe laterale unde este crema.
Punem si cateva decoratiuni din zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Blatul: Ouale intregi se bat ft bine,treptat se adauga zaharul,se mixeaza totul cam 15 minte pana

46 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de castane si ciocolata

Tort cu crema de castane si ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul

19 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • Crema:
  • 100 gr unt
  • 700 gr branza de vaci cremoasa
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 30 gr ciocolata cu lapte
  • decoratiuni din zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe