autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu visine si crema de iaurt.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
1 blat de vanilie(Kaufland)., , Pentru crema:, 6 linguri zahar brun, 2 linguri zeama de lime, 2 plicuri zahar vanilat, 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker, 300gr smantana Covalact 15% grasime, 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale), 300 gr crema de iaurt, 300 gr branza de vaci dulce, 2 linguri de zeama de lamaie, pentru crema de iaurt., 14 piscoturi de sampanie, , Pentru decor:, Visine cat sa acopere doua randuri de blaturi (cel din mijloc si cel de deasupra).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Crema de iaurt:

Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.

Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar, se aseaza blatul, se insiropeaza cu putin sirop de visine, pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata crema de iaurt. Peste crema punem din loc in loc boabe de visine, cu putin sirop. Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore. Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul. Taiem boabele de visine jumatati, le asezam pe blatul numarul doi, apoi crema de iaurt si urmatul blat cu creama si ornat cu visine. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si crema de iaurt." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu capsuni si nuca de cocos

Tort cu capsuni si nuca de cocos

Preincalziti cuptorul la 180 grade (la foc potrivit). Tapetati o forma de 26 cm cu hartie de copt.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

"Canute" cu inimioare

Pregatim imprimeul: Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele

34 voturi    18 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luci (Bucatar) , 10 septembrie 2010

    am facut tortul si este super il recomand tuturor

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Am revenit la tortul tau,pentru ca am uitat sa-mi iau felia...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Racoritor si gustos!Felicitari!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      la-m salvat ,arata foarte bine

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Arata tare bine, voi incerca si eu reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Arata grozav!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      mmmmmmmm !!! APETISANT

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Foarte apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • 1 blat de vanilie(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor
  • pe baza de grasimi vegetale)
  • 300 gr crema de iaurt
  • 300 gr branza de vaci dulce
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • pentru crema de iaurt.
  • 14 piscoturi de sampanie
  • Pentru decor:
  • Visine cat sa acopere doua randuri de blaturi (cel din mijloc si cel de deasupra).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Luci (Bucatar)

am facut tortul si este super il recomand tuturor

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ciocolata