autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu visine si crema de iaurt.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
1 blat de vanilie(Kaufland)., , Pentru crema:, 6 linguri zahar brun, 2 linguri zeama de lime, 2 plicuri zahar vanilat, 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker, 300gr smantana Covalact 15% grasime, 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale), 300 gr crema de iaurt, 300 gr branza de vaci dulce, 2 linguri de zeama de lamaie, pentru crema de iaurt., 14 piscoturi de sampanie, , Pentru decor:, Visine cat sa acopere doua randuri de blaturi (cel din mijloc si cel de deasupra).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Crema de iaurt:

Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.

Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar, se aseaza blatul, se insiropeaza cu putin sirop de visine, pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata crema de iaurt. Peste crema punem din loc in loc boabe de visine, cu putin sirop. Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore. Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul. Taiem boabele de visine jumatati, le asezam pe blatul numarul doi, apoi crema de iaurt si urmatul blat cu creama si ornat cu visine. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si crema de iaurt." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ricotta si fructe de padure

Tort cu ricotta si fructe de padure

Eu am folosit fructe de padure congelate de la Lidl.Punem fructele intr-o strecuratoare sa se decongeleze. Pentru

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu blat din albuș

Tort cu blat din albuș

Mai intai de toate am separat ouale. Foile le-am pregatit pe rand; Am batut bine albusul cu un praf

11 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luci (Bucatar) , 10 septembrie 2010

    am facut tortul si este super il recomand tuturor

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Am revenit la tortul tau,pentru ca am uitat sa-mi iau felia...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Racoritor si gustos!Felicitari!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      la-m salvat ,arata foarte bine

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Arata tare bine, voi incerca si eu reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Arata grozav!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      mmmmmmmm !!! APETISANT

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Foarte apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • 1 blat de vanilie(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor
  • pe baza de grasimi vegetale)
  • 300 gr crema de iaurt
  • 300 gr branza de vaci dulce
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • pentru crema de iaurt.
  • 14 piscoturi de sampanie
  • Pentru decor:
  • Visine cat sa acopere doua randuri de blaturi (cel din mijloc si cel de deasupra).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Luci (Bucatar)

am facut tortul si este super il recomand tuturor

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort cu cirese si ciocolata Tort cu cirese si ciocolata

Cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte. Mixezi untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi cele

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort aperitiv