autor:

oana

» » Torturi

Tort cu visine

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2008

Ingrediente
Blat: 6 oua, 6 lg. zahar, 6 lg. faina, 4 lg. ulei, 1 praf de copt. Se coace intr-o forma rotunda., Crema: 28g gelatina, 400g iaurt, 100g zahar, 1 borcan de compot de visine (648g), 500 ml frisca.

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in sucul din compot, apoi se incalzeste pe baie de abur.
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana acesta se topeste. Se adauga treptat gelatina. Se bate frisca (300 ml) si se amesteca cu crema de iaurt si visinele fara samburi.
Blatul copt si racit se taie in 2. In tava in care s-a copt se aseaza folie de plastic apoi se aseaza o parte a blatului. Peste se pune crema apoi cealalta parte a blatului si se acopera cu folia de plastic. Se tine la rece 5 h apoi se orneaza cu frisca ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi
Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Blat 1. 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

9 voturi    3 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Florina

    Florina (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Arata foarte bine si cred ca o una dintre cele mai reusite retete.Imi place foarte mult blatul,exact asa il fac si eu,e reteta mea preferata si care iese tot timpul.Cred ca e reteta care am sa o fac sambata aceasta.Felicitari!

  • Fara foto

    melania , 02 mai 2009

    Visinele in stare naturala sunt cam acre. Este recomandat sa se tina cu zahar o zi sau doua si apoi sa sa utilizeze.

  • Fara foto

    L (Chef de cuisine) , 07 august 2008

    Cred ca visinele in stare naturala sunt cele mai bune (si mai sanatoase) pentru prajituri, care si asa sunt destul de dulci.

    • Fara foto

      Ion Padure (Chef de cuisine) , 16 iunie 2008

      Se pot folosi si visine in stare naturala? Imi plac foarte mult prajiturile si torturile cu visina, dar, sunt mai greu de preparat. O reteta reusita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 lg. zahar
  • 6 lg. faina
  • 4 lg. ulei
  • 1 praf de copt. Se coace intr-o forma rotunda.
  • Crema: 28g gelatina
  • 400g iaurt
  • 100g zahar
  • 1 borcan de compot de visine (648g)
  • 500 ml frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de oana
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi

Florina (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca o una dintre cele mai reusite retete.Imi place foarte mult blatul,exact asa il fac si eu,e reteta mea preferata si care iese tot timpul.Cred ca e reteta care am sa o fac sambata aceasta.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort inimioara