autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort cu zmeura

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 100g unt moale, 100g zahar, 100g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat, o priza sare, 2 oua, , Pentru crema:, 300g branza de vaci, 140g iaurt, 140g smantana, 4 linguri zahar, coja rasa de la o limeta, 400g zmeura, 2 linguri zahar, 500ml frisca lichida, 3 linguri zahar, 2 plicuri gelatina pudra, , Pentru glazura:, 100g ciocolata neagra, 50g unt, , Prentru ornat:, frisca batuta, 200g zmeura proaspata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

25 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.
Crema:
Se inmoaie gelatin in apa rece.Se dau in fiert fructele impreuna cu 2 linguri de zahar,apoi le pasam cu blenderul.Branza se amesteca impreuna cu iaurtul,smantana,4 linguri de zahar si coaja de limeta.Se adauga pireul de fructe si gelatina dizolvata.Apoi se adauga jumatate din frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar.Se taie blatul in doua se aseaza pe un platou si se monteaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza pe blat crema de branza,iar deasupra se pune zmeura proaspata si cateva jumatati de cirese,se acopera cu al doile blat si se lasa la frigid 2 ore,dupa care se indeparteaza inelul.Se topeste ciocolata impreuna cu untul la cuptorul cu microunde,se amesteca bine si se impraca tortul in glazura de ciocolata,apoi se orneaza cu frica pastrata.Suprafata tortului se decoreaza cu fructe proaspete sau dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte

Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte

1. Sfarama biscuitii intr-un robot de bucatarie, adauga untul/margarina topit(a) si amesteca bine.Aseaza

3 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2015

    Ma bucur ca iti place.

  • Fara foto

    Edina Tako , 06 iulie 2015

    nyami

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Un deliciu...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

      wow...ce bine arata si ce bun e! Felicitarii!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      N-am cuvinte sa mai scriu si eu ceva. Au scris fetele destul inainte! Felicitari!

    • Fara foto

      Silvia , 01 iulie 2010

      Va multumesc de comentarii si aprecieri.Ma bucur ca va place.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Wau ce aroma ! Parca-i simt mirosul zmeurii. Nu mai pot am apa in gura, salivez ca un catel.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte aromat, cu zmeura e un deliciu!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Delicios si foarte elegant, cum ne-ai obisnuit:)yummy!!!*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Doamne da bine mai arata. Sa mori de pofta nu alta. Felicitari bucataresei.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      M-ai innebunit cu tortul asta! O multime de arome,care de care mai buna. Meriti punctaj maxim,draga Silvia!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Foarte frumos tortul, felicitari !

    • tandarica

      tandarica (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      frumos tortuletu tau si cred ca este super bun....am notat reteta...o voi face curand...poop

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Foarte frumos ! cred ca este si foarte bun.*****

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      ce bine arata,yam yam

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Foarte bun tortul tau,mai ales cu zmeura!!!!!!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Ce bunatate de tort ai facut Silvioara! Si cat e de elegant!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Minunat tortulet din toate punctele de vedere...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Deosebit,ador torturile cu fructe,iar acesta arata minunat!Felicitari!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Cred ca este foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100g unt moale
  • 100g zahar
  • 100g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • o priza sare
  • 2 oua
  • Pentru crema:
  • 300g branza de vaci
  • 140g iaurt
  • 140g smantana
  • 4 linguri zahar
  • coja rasa de la o limeta
  • 400g zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 500ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri gelatina pudra
  • Pentru glazura:
  • 100g ciocolata neagra
  • 50g unt
  • Prentru ornat:
  • frisca batuta
  • 200g zmeura proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ma bucur ca iti place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni si piersici