Ingrediente
Pentru blat:, 100g unt moale, 100g zahar, 100g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat, o priza sare, 2 oua, , Pentru crema:, 300g branza de vaci, 140g iaurt, 140g smantana, 4 linguri zahar, coja rasa de la o limeta, 400g zmeura, 2 linguri zahar, 500ml frisca lichida, 3 linguri zahar, 2 plicuri gelatina pudra, , Pentru glazura:, 100g ciocolata neagra, 50g unt, , Prentru ornat:, frisca batuta, 200g zmeura proaspata
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 45 min
25 voturi
Mod de preparare
Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.
Crema:
Se inmoaie gelatin in apa rece.Se dau in fiert fructele impreuna cu 2 linguri de zahar,apoi le pasam cu blenderul.Branza se amesteca impreuna cu iaurtul,smantana,4 linguri de zahar si coaja de limeta.Se adauga pireul de fructe si gelatina dizolvata.Apoi se adauga jumatate din frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar.Se taie blatul in doua se aseaza pe un platou si se monteaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza pe blat crema de branza,iar deasupra se pune zmeura proaspata si cateva jumatati de cirese,se acopera cu al doile blat si se lasa la frigid 2 ore,dupa care se indeparteaza inelul.Se topeste ciocolata impreuna cu untul la cuptorul cu microunde,se amesteca bine si se impraca tortul in glazura de ciocolata,apoi se orneaza cu frica pastrata.Suprafata tortului se decoreaza cu fructe proaspete sau dupa preferinta.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010
wow...ce bine arata si ce bun e! Felicitarii!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010
N-am cuvinte sa mai scriu si eu ceva. Au scris fetele destul inainte! Felicitari!
Silvia , 01 iulie 2010
Va multumesc de comentarii si aprecieri.Ma bucur ca va place.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010
Wau ce aroma ! Parca-i simt mirosul zmeurii. Nu mai pot am apa in gura, salivez ca un catel.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
Foarte aromat, cu zmeura e un deliciu!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010
Delicios si foarte elegant, cum ne-ai obisnuit:)yummy!!!*****
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010
Doamne da bine mai arata. Sa mori de pofta nu alta. Felicitari bucataresei.
husni (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010
M-ai innebunit cu tortul asta! O multime de arome,care de care mai buna. Meriti punctaj maxim,draga Silvia!
vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
Foarte frumos tortul, felicitari !
tandarica (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
frumos tortuletu tau si cred ca este super bun....am notat reteta...o voi face curand...poop
Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
Foarte frumos ! cred ca este si foarte bun.*****
joly-gina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
ce bine arata,yam yam
mia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
Foarte bun tortul tau,mai ales cu zmeura!!!!!!*****
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
Ce bunatate de tort ai facut Silvioara! Si cat e de elegant!*****
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
Minunat tortulet din toate punctele de vedere...
vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
Deosebit,ador torturile cu fructe,iar acesta arata minunat!Felicitari!
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
Cred ca este foarte gustos!