autor:

Eileen

» » Torturi

Tort cu zmeura

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2011

Ingrediente
300g faina, 3 lingurite praf de copt, 200g zahar, 1 pachet zahar vanilat, Coaja rasa de la o lamaie, 3 oua, 150 ml ulei, 150 ml apa minerala, , Ingrediente crema:, 2 plicuri gelatina, 400 g iaurt slab, 130g zahar, 400ml frisca, Zeama de la o lamaie, , Ingrediente decorare:, 1 kg zmeura, 2 pachete tort gelee, 500ml suc de mere

Dificultate: Medie Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180 grade.
Cerneti faina si praful de copt intr-o strecuratoare.
Amestecati-o cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Adaugati incet ouale, uleiul si apa minerala si framantati totul intr-un aluat omogen.
Intindeti-l apoi pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt.
Coaceti 20 de minute, apoi lasati sa se raceasca.
Inmuiati gelatina in apa rece. Apoi dizolvati-o la microunde sau cum scrie pe pachet.
Amestecati iaurtul cu 100g zahar.
Incorporati gelatina peste iaurt.
Bateti frisca si adaugati-o peste compozitia facuta mai sus.
Adaugati usor zeama de la o lamaie avand grija sa amestecati intr-un singur sens pentru a nu se taia compozitia.
Intindeti crema pe blat si bagati la rece, circa 2 ore.

Spalati zmeura si lasati-o sa se scurga. Pregatiti glazura amestecand pliculetele de tort gelee cu 3 linguri de zahar pudra si sucul de mere, apoi dati la fiert pentru un minut.
Puneti zmeura deasupra cremei si stropiti cu glazura. Apoi bagati la rece.
Este un desert nemaipomenit de racoros, il trec la favorite!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de zmeura si mascarpone

Tort cu crema de zmeura si mascarpone

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile

0 voturi    1 comentariu
4h
Torturi
Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas

4 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Paul_Doina

    Paul_Doina (Bucatar sef) , 15 august 2013

    minunat,merita incercat

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 08 mai 2011

    Spectuculos arată! Şi ce arome...

Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • 300g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 200g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • Ingrediente crema:
  • 2 plicuri gelatina
  • 400 g iaurt slab
  • 130g zahar
  • 400ml frisca
  • Zeama de la o lamaie
  • Ingrediente decorare:
  • 1 kg zmeura
  • 2 pachete tort gelee
  • 500ml suc de mere

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Paul_Doina (Bucatar sef)

minunat,merita incercat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Amaretto cu ciocolată