autor:

Dedicut

» » Torturi

Tort cu zmeura

Autor: Dedicut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dedicut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 7 oua medii, 210 g zahar, 210 g faina, un praf de sare, , Crema:, Pentru crema:, 500 g mascarpone, 500 g frisca, 500 g zmeura, cca 15 lg de zahar tos pt zmeura, cca 10 lg de zahar pudra pt mascarpone, 125 g crema de branza, 10 g gelatina, 1 fiola esenta de vanlie, , Pentru ornat:, piure de zmeura (facut din cele 500g de zmeura de mai sus), 1 plic tort gelee rosu, nuca de cocos, zmeura

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Preparare blat:



Se pun intr-un bol incapator ouale intregi, zaharul si praful de sare si se mixeaza 25-30 min cu mixerul obisnuit. Ouale vor ajunge sa fie o spuma usoara, albicioasa, aerata si va avea de 3 ori volumul initial. Apoi se adauga treptat faina cernuta si se omogenizeaza cu ajutorul unel spatule sau linguri cu miscari lente si de jos in sus (pentru a nu scoate aerul din compozitie). Abia dupa ce s-a omogenizat complet se poate adauga urmatoarea tura de faina. Se toarna compozitia de pandispan intr-o tava pe fundul careia s-a pus hartie de copt iar peretii s-au uns cu unt si apoi s-au tapetat cu faina. Se niveleaza aluatul cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri si apoi se loveste tava de masa pentru a scoate aerul ramas de la turnare (se repeta de cateva ori). Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 20-25 min la temperatura de 170°C (flacara minima). Cand s-a racit complet se taie in 3 straturi.



Preparare crema :



Se bate frisca si se da la rece. Se bate mascarpone cu crema de branza si zaharul pudra, se adauga si esenta de vanilie. Se amesteca crema de mascarpone cu cca 2/3 din frisca apoi se imparte crema in 2 parti din care una sa fie ceva mai multa (se va folosi din ea si la imbracatul tortului).Se da la rece.



Intre timp se pune zmeura intr-o craticioara pe foc cu zaharul (se opresc 5-6-7 bucati de zmeura pt ornat).



Se amesteca continu pana zmeura incepe sa isi lase suc, apoi se lasa sa fiarba la foc foarte mic, amestecand din cand in cand cca 10-15 minute. Se scurge sucul zmeurei rezultat prin fierbere si se pune deoparte pentru una din creme. Restul se da prin sita pentru a sa obtine piureul de zmeura prin indepartarea samburilor. Se pune gelatina la hidratat in cca 50 ml de apa . Se pune o foaie de blat pe un platou, se pune inelul tavii de tort in jurul ei si ne apucam de creme. Se topeste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.



Circa 1/3 din gelatina se amesteca cu crema de mascarpone (cea mai multa). Restul de gelatina se amesteca cu siropul de zmeura oprit mai devreme si se adauga totul la crema de mascarpone mai putina. Se pune crema de mascarpone peste primul blat (nu toata, se opresc circa 7-8 lg pentru imbracat tortul). Se pune cel de-al doilea blat, apoi crema roz cu siropul de zmeura. Deasupra vine cea de-a treia foaie de blat. Se da la frigider pentru minim 2 ore. Se amesteca apoi crema de mascarpone oprita (cele 7-8 lg) cu frisca ramasa si se da la frigider. Tot acolo se pastreaza si jeleul de zmeura. Dupa cele 2 ore (sau mai mult) se imbraca tortul cu crema de mascarpone si frisca.



Deasupra se pune jeleul de zmeura in care s-am pus plicul de tort gelee preparat conform indicatiilor de pe ambalaj cu cca 3-4 lg de apa. Se orneaza dupa preferinta, posibil cu fulgi de cocos si zmeura. Se da din nou la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu mousse de zmeura

tort cu mousse de zmeura

Zmeura se paseaza cu blenderul vertical,se amesteca cu zahar si se incalzeste pe foc.Se adauga gelatina

7 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de zmeura si mascarpone

Tort cu crema de zmeura si mascarpone

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile

0 voturi    1 comentariu
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2014

    Un deliciu...

  • Fara foto

    antoemma (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2014

    Cred ca as manca singura jumatate din el. Arata spectaculos!!

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua medii
  • 210 g zahar
  • 210 g faina
  • un praf de sare
  • Crema:
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 500 g frisca
  • 500 g zmeura
  • cca 15 lg de zahar tos pt zmeura
  • cca 10 lg de zahar pudra pt mascarpone
  • 125 g crema de branza
  • 10 g gelatina
  • 1 fiola esenta de vanlie
  • Pentru ornat:
  • piure de zmeura (facut din cele 500g de zmeura de mai sus)
  • 1 plic tort gelee rosu
  • nuca de cocos
  • zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Dedicut
Turta dulce

Turta dulce

Se topesc mierea si untul cubulete in cuptorul cu microunde. Dupa un minut se amesteca in compozitie

2 voturi    2 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Cake pops cu mascarpone

Cake pops cu mascarpone

Se sfarama biscuitii si se amesteca cu mascarpone, iar din pasta rezultata se formeaza bilute de

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu lapte

Prajitura cu lapte

Preparare crema de lapte: Amestecam cele 4 linguri zahar cu amidonul. Faina se cerne de doua ori

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Iepuras cu mure si ciocolata