autor:

Alina

» » Torturi

Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 6 albusuri, 225 g zahar tos, 300 g faina, 240 ml lapte (la temperatura camerei), 75 ml unt topit, 1 lgt cu varf praf de copt, 3/4 lgt bicarbonat de sodiu, 1 lgt zeama de lamaie, 1 lgt esenta de vanilie homemade, 1 praf de sare, , , Crema, , 270 g iaurt, 200 g smantana pentru frisca (32% grasime), 40 ml apa, 5 g gelatina granule, 3 lg cu varf zahar tos, 150 g zmeura, , , Sirop, , 50 ml sirop de tei amestecat cu, 120 ml apa plata, , , , Decor, , 400 ml frisca lichida indulcita, 120 g ciocolata alba

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam apoi jumatate din cantitatea de zahar in albusuri si mixam pana la dizolvarea acestuia.

3. Untul topit il amestecam cu restul de zahar si cu laptele.

4. Cernem peste untul batut faina si praful de copt. Punem si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si mixam bine.

5. Inglobam usor in compozitie 2-3 lg de albusuri batute, urmand apoi sa punem toate albusurile in compozitie si sa le incorporam cu ajutorul unei spatule.

6. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (am vrut un blat cu o dimensiune de 17 cm, dar cum nu am tava cu dimensiunea aceasta am pus intr-o tava normala de aragaz, apoi am decupat) si introduceti in cuptor 5 minute la 200°C, reducem apoi temperatura la 190°C si mai lasam 30 min. Verificati blatul cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca e copt.





Crema

!!!Preparati crema in momentul in care asamblati tortul!!!!!

1. Punem gelatina la hidratat 10 min in cei 40 ml de apa.

2. Batem smantana pentru frisca amestecata cu cele 3 lg de zahar, pana cand capata volum.

3. Amestecam iaurtul cu frisca.

4. Incalzim apoi gelatina pe baie de aburi pana cand granulele se topesc complet.

5. Inglobam gelatina in frisca cu iaurt.



Decor/crema de ciocolata alba

1. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi impreuna cu 3 lg de frisca lichida si amesteacm. Luam vasul deoparte si lasam la racorit 5 min.

2. Mixam 300 ml frisca lichida pana capata volum.

3. Inglobam mai intai 2 lg de frisca batuta in ciocolata topita, amestecam cu o spatula, inglobam apoi toata frisca in ciocolata topita. Punem o folie pe vas si introducem compozitia in frigider 3-4 ore.



Asamblare

1. Taiem tortul, punem o felie de blat pe un platou intr-un inel detasabil (uns cu putin ulei), o insiropam, punem apoi zmeura pe margine (daca aveti mai multa zmeura puteti "tapeta" tot blatul cu ea) si crema in centru. Punem apoi urmatorul blat si il insiropam. Bagam tortul la frigider minim 4 ore. La mine a stat mai mult (12 h).

2. Scoatem tortul de la frigider, desfacem cu grija inelul alimentar. Batem cei 100 ml de frisca lichida (ramasa de la decor) si invelim tortul in ea.

3. Punem crema de ciocolata alba intr-un pos si ornam de la baza inspre partea superioara. Introduceti in frigider pentru 2 ore.



S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema ganache

Tort cu crema ganache

Mod de preparare a pandispanului: separati albusurile de galbenusuri, bateti albusurile spuma tare,

7 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 225 g zahar tos
  • 300 g faina
  • 240 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 75 ml unt topit
  • 1 lgt cu varf praf de copt
  • 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie homemade
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 270 g iaurt
  • 200 g smantana pentru frisca (32% grasime)
  • 40 ml apa
  • 5 g gelatina granule
  • 3 lg cu varf zahar tos
  • 150 g zmeura
  • Sirop
  • 50 ml sirop de tei amestecat cu
  • 120 ml apa plata
  • Decor
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 120 g ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata